Semester är nästan slut ( la vacanza e quasi finita)

Varje, Italienska språk

Godmorgon ( buongiorno)
kära läsare ( cari lettori)
Hur mår ni? ( come state?) om ni frågar en person (come stai?)
Jag mår bra ( io sto' bene)
Jag sovde ganska bra till kl 08:30 (ho dormito abbastanza bene fino alle otto e mezza)
Nu att jag är på semester, sover jag längre och är mindre stressad. Om jag sover dåligt under nätter då vaknar jag kl 09:30. Jag vilade den 24 och den 25, bloggade inte mycket eller. Det var viktigt att ta en liten paus. Semester är nästan slut, på måndag ska jag börja att jobba igen och jag ser inte fram emot eftersom det finns otrolig mycket att göra och vi saknar personalen. Jag har tänkt positivt och att jag ska göra bara det jag kan och ska säga till när det inte går. Jobbet är viktigt men hälsan är viktigaste. Om man blir sjuk då kan man inte göra mycket tyvärr.
Jag känner mig otrolig trött sista perioden och orkar att göra väldigt lite. Jag saknar mitt energi helt enkelt. I vanliga fall, kör jag bara på, jobbar, städar, bakar, lagar mat med mera. Nu att jag var på semester har knappt hunnit att städa och laga mat.
Det finns nu massor av fina erbjudanden runt om kring  men jag behöver spara pengar och ska inte beställa.
Jag skulle köpa något nytt till mitt julpynt hemma nu på rea men jag bestämde mig att det få duga det jag redan har. Om nästa år blir det ett bättre år, då kan jag satsa ett par hundra läppar och köpa någonting nytt.
Vi har mycket rester i kylskåpet och då vi behöver inte laga mat idag. Det är skönt, jag ska kanske baka bröd idag.

Vad händer för er idag?

Ha en trevlig dag,  buona giornata 🙂

Gillar

Instagram