Riso al pomodoro, ris med tomater

Mat, Italien
Idag har jag gjort en risotto eller den är ris med tomater som min mamma lärde mig när jag var i Italien❤

Så enkelt att göra, gott och mycket nyttigt. Ni kan äta tillsammans med rostad bröd eller stäkta ägg med olivolja. Man behöver inte äta mer för flera timmar.

Ingredienser till 2 personer/ ingredienti per due persone

2 dl Arborio ris / due decilitri di riso arborio

100gr koktailtomater/ 100 grammi di pomodorini

2 matskedar av tomatpuré/ due cucchiai di concentrato di pomodori

1/2 gul lök/ mezza cipolla

30gr hakad persilja/ 30 grammi di prezzemolo tritato

30gr basilika/ 30 grammi di basilico

1 styck vitlöksklyfta (hakad)/ uno spicchio di aglio tritato

1 styck buljongtärning / un dado

2 skedar med socker/ due cucchiani di zucchero

Salt/peppar/sale e pepe

2 matskedar olja/ due cucchiai di olio

Fräsa hakad löken och vitlöken i oljan tillsammans med tomatpurén och hakade tomaterna för 3 minuter. Häll hela riset och buljongtärningen, med ett vanligt vatten glas att börja med och ha koll hela tiden att riset är täkt med vattnet medan kokar. Rör ofta riset och koka den på låg värme. Det tar cirka 15 minuter, smaka riset och titta om det behövs mer salt och peppar. Häll extra vattnet när du ser att det finns inte mycket och riset är inte färdig. När riset är färdig häll basilikan och persiljan i riset och blanda riset.

Servera direkt med några droppar av en god olivolja.

Buon appetito!






Gillar

Kommentarer

Ulrika
Ulrika,
Jag tycker mycket om risotto, receptet ser spännande ut.
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack så mycket Ulrika❤nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@