Polenta con formaggio (concia) polenta med ost

Mat, Italien, Italiensk mat

I Italien äter vi mycket polenta på vintern. Vi kan göra det på olika varianter.
Det finns en som är min favorit för att det är väldigt lätt att göra. Man göra polenta, följ bara istruktioner på förpackningen sedan när polentan är fortfarande mycket varmt, lägg till rivenost ( typ Gouda eller Edamer) smör, lite havssalt och peppar. Så här gjorde man när man arbetade som bonde i norra Italien och fanns inte så mycket pengar för annat på 40 eller 50 talet.  Jag lovar, den är gudomlig god. Eller man kan göra polentan med kött, svamp, tomatsås med paprika eller salsiccia.
Jag kommer snart att göra polentan med tomatsås och salsiccia och skriver receptet till er.
Ni kan välja själv hur mycket smör ni vill ha i polentan samt osten.
Efter polentan är färdig, lägg till osten och smälta den med polentan. Ställ in i ugnen små ugnform, när du ta ut dom, lägg till smöret sedan polentan, salt och peppar.

Buon appetito

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@