Pasta e fagioli, pasta med bönor

Mat, Italien

Nu att vi närmar oss till en riktig höst det är dags igen för varma soppor och härliga pasta rätter med karaktär.
Pasta e fagioli, pasta med vita bönor är en klassik och den äts i hela Italien under hösten och vintern.
Lätt att göra och ekonomiskt, dessutom man kan äta bara den och vara en komplett måltid.

Ingredienser till 2 personer

450gr vita bönor

250gr kort pasta

1 mörot

1 liten potat

1 halv gul lök

1 vitlöksklyfta

80 gr pancetta

salt/peppar

350 krossadetomater

Basilika

några fänkålsfrön

3 matsked olivolja

Koka pasta , haka mörotten, löken, vitlöksklyfta, potatisen, fänkålsfrön och pancettan.
Fräsa allt på cirka 3/minuter häll sedan krossadetomaterna och koka för cirka 10 minuter.

Blanda sedan såsen och pastan och använd några blad färsk basilika och ät med grillad bröd.
Pasta ska ser ut som en" gryta"

Buon Appetito!

Bilden är tagit från La Cucina Italiana

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Gud så gott det ser ut 😋nouw.com/densaknadefamiljen
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ja, den är gott och lätt att göra.nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@