Pasta e ceci con verza, pasta med kikärter och savojkål

Italien, Italiensk mat

En gång till blir ett recept med bara grönsaker och kikärter. Pasta con ceci e verza, pasta med kikärter och savojkål.
Hälsosamt och billigt. I Italien är det viktig att äta ett par gånger i veckan, bönor, linser och kikärter med mycket grönsaker.

Ingredienser till 4 personer/ ingredienti per 4 persone

70gr pasta "gnocchi"/ 70 grammi di gnocchetti sardi

40gr savojkål/ 40 grammi di verza

40gr kikärter/ 40 grammi di ceci

Ett par matskedar olivolja/ un paio di cucchiai di olio

1/2 gul lök/ mezza cipolla

Chili/peperoncino

Salt/sale

Koka pastan med salt. Haka kålen och löken och koka i oljan på låg värme för cirka 7 minuter.
Mixa halva kikäter tills det blir typ en kräm, blanda sedan pastan, chilin, krämen från kikäterna, olja och resten av kikärterna som ni sparade tidigare och glömma inte salten.
Ni kan servera med lite rostad bröd med olivolja på .

Buon appetito

Receptet är tagit från La Cucina Italiana

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tack för tipsetnouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@