Pasta con funghi misti e pecorino , pasta med svamp och pecorino

Mat, Italien

Eftersom hösten är här, det är verkligen dags att börja med höstrecepter.
Alla som följer mig vet att jag älskar svamp och plockar ofta svamp.
Eftersom hittade jag olika sorter svamp, tänkte jag jag använda svamparna för att göra en pasta. Det blev jätte gott och jag tänker dela med mig receptet. Det går att använda alla svamp ni har hemma.

Ingredienser till 2 personer:

200 gr svamp olika sorter ( Karljohansvamp, blek taggsvamp och kanareller )

250gr pasta ( om ni kan göra själva är en stor plus men annars går det bra att köpa en god färsk pasta, gärna stora bit pasta , ser på bilden)

Persilja

1 halv gul lök

1 vitlöksklyfta

3 matskedar olivolja

salt/ peppar

50 gr pecorino

Koka pastan, haka svamparna, löken och vitlöken. Fräsa i oljan löken och vitlöken för circa 2 minuter sedan häll alla svamparna och fräsa för cirka 5/6 minuter.

Blanda svamparna, pasta och pecorino och servera med färsk persilja.

Buon Appetito!

Bilden är lånade från La Cucina Italiana

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack, den är gott och lätt och har inte många kalorier om man äter en liten portion. nouw.com/enitalienareisverige
Hästsurr
Hästsurr,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@