Pasta al forno con funghi (Pasta med bechamelsås och svamp)

Italiensk mat
I kväll ville jag och min man äta "Lasagne al forno con funghi" ( lasagne med bechamelsås och svamp) Tyvärr hade vi inte lasagne hemma. Jag funderade lite och kom ihåg att min mamma använde "pasta rigatoni" istället. Det var ännu bättre då var pastan gratis. Jag använde två sorter svam, trattkantareller och karljohansvamp som vi plockade också gratis.

Det är jätte lätt att göra pastan.

Ingredienser till fyra personer:

1/2 liter bechamesås ( 1/2 liter mjölk, 40gr smör, två matskedar vetemjöl)

200gr svamp

1/2 gul lök

salt och peppar

50gr parmesanost

200gr pasta Rigatoni Barilla

Först ni kan börja att koka pasta Rigatoni. När pastan är färdig, blandar ni pastan med bechamelsåsen, svamparna som ni hade stekt innan med lite olja, gul lök, salt och peppar. Ni kan använda en mellanstorungform, ställ pastan i ungformen, bechamelsåsen och svamparna. Blanda bra alla ingredienser. Riv parmesanost ovanpå pastan och ställ in i ugnen för cirka 30 minuter. Pasta ska ha i slutet en fin färg, nästan gratinerad. En gång till man kan äta jätte bra med lite pengar! Buon appetito och trevlig kväll till alla❤



Gillar

Kommentarer

FruOlofsson
FruOlofsson,
såg riktigt gott utnouw.com/fruolofsson
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Den är verkligen jätte gott och mycket lätt att göra. Man kan göra under veckan till middag och spara lite till matlådan också👍😃nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@