Orecchiette con verdure e cozze ( pasta med grönsaker och musslor)

Mat, Italien

Nu för tiden vill jag bara publicera jätte lätta recepter med grönsaker och lite fisk på grund av värmen.
Idag blir det pasta ( orecchiette från Bari) med färska tomater, oliver, persilja och musslor .
Jätte lätt och snabbt att göra.

Ingredienser till 4 personer

250gr pasta( orecchiette)

500gr musslor

250gr körsbärstomater

1 påse med små paprika

50gr kalamata oliver

persilja

1 vitlöksklyfta

1/2 cirton

olivolja

Koka pasta ( med salt) skära tomaterna, haka persiljan och vitlöken. skära och grilla i en stäckpanna paprikan.

I en kastrull med lite olja, hakad persiljan och vitlöken häll alla musslor och koka med en lock på för 3/4 minuter( alla musslorna ska vara öppna)

Ta bort skalen från musslorna, blanda i en stor skål alla igredienser och använd extra olivolja hakad persilja och citron.

Bilden är tagit från La Cucina Italiana
Buon appetito

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men så mumsigt! 😃nouw.com/emmaengstrom
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@