När man kan sova men vaknar tidigt ändå

Varje, Italien

Buongiorno cari lettori, hoppas att ni mår bra. Jag kunde sova idag men jag vaknade kl 07.
Jag tycker att det är jätte jobbigt. För mig är det en lång period som jag vill sova när jag kan inte sova och när jag kan sova vill inte sova längre. Kroppen säger att jag är trött och behöver vila men hjärnan tänker en annan sak. Jag skulle vara glad om jag kunde sova typ kl 10 på morgonen men det har inte hänt för länge sedan. Jag vaknade kl 09 en gång denna månad och jag var förvånad. När jag var ung kunde jag sova till kl 14/ 15 men det var för att jag jobbade till kl 00 / 01 på morgonen sedan stannade jag med mina vänner en eller två timmar till och då var jag trött. Det var en skön period, inga dåliga tankar kunde störa mig under natten. Nu är det en annan sak, om jag vaknar tidigt börjar jag att tänka. Jag ska börja med mindfulness snart för att jag hörde att det kan hjälpa både för dålig sömn och stress. Jag skulle önska mig att bo i Sardinen hela året och fiska och odla och försörja mig själv på det här sättet. Solen gör jätte mycket och där finns ett annat tempo för livet. Nu förstår jag andra som bestämmer sig för att flytta till Tayland eller Canarierna för att leva ett enklare liv och vara mindre stressade och då sova bättre. Jag vill bo kvar i Sverige och jag kommer som sagt att börja med Mindfulness istället.

Lördag idag och det är mycket mörkt ute. Hoppas för en fin dag. Min man och jag vi har inte planerat någonting speciellt för idag. Vi ska handla igen några saker. Jag ska på Coop och köpa billig tandkräm med kuponger. Jag ska titta om det finns någonting på kort datum.

Det är skönt att man inte behöver stressa sig för att man måste göra saker.

På bilden ser ni en jätte fin dekoration vi kan göra själva med bara några saker ( färska blommor vi kan byta med konstgjorda blommor eller köpa vita och billiga) och har på bordet den 31 december. Jag kommer att göra det!

Vad händer för er idag?
Ha en skön dag, buona giornata ❤

Gillar

Kommentarer

Elavie
Elavie,
Jag är likadan! Om jag vaknar så börjar jag tänka och kan inte somna om. Det som jag lärt mig är att om jag fortfarande är trött så kan jag sluta tänka. I värsta fall måste jag långsamt räkna till tio om och om igen och om jag tänker på annat än att räkna måste jag börja om på ett. Vi lärde oss det med jobbet engång och det har verkligen varit min räddning! Så go for it när det gäller mindfullness! 😊
nouw.com/elavie
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack så jätte mycket Elavie för tipset ❤Ha en fin dag❤
nouw.com/enitalienareisverige
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
God morgon fina vännen, idag sov jag äntligen lite längre. Slog upp mina blå vid 9 tiden
nouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Vad skönt❤Ha en fin dag😃
nouw.com/enitalienareisverige
_sarah
_sarah,
Jag har gått mindfulness-träning via psykiatrin för några år sen. Det fungerar inte på mig men vet många andra som det är jättebra för. Hoppas det hjälper för dig, är hemskt när man inte kan ”stänga av” hjärnan.
nouw.com/_sarah
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tack så mycket Sarah❤Jag hoppas att det fungerar. Jag har provat allt och igenting fungerar. Det är sant, det är hemskt när man kan inte "stänga av" hjärnan.
nouw.com/enitalienareisverige

Instagram