Gnocchi al forno con mozzarella, pomodori e basilico

Mat, Italien

Idag gjorde min man och jag en rätt vi tycker mycket om" gnocchi con mozzarella, pomodorini e basilico "= gnocchi med mozzarella, basilika e körsbärstomater.
En vegetarisk och jätte god rätt.

Ingredienser till 4 personer

600gr gnocchi

250gr körsbärstomater

1 liten vitlöksklyft

2 stycken mozzarella

1 dl riven parmesan

olivolja

3 blad basilika ( hakad)

salt/peppar

Koka gnocchi när vattnet är varmt ( ner den bubblar ) med salt. När dem kommer uppåt från vattnet är färdiga.
Häll gnocchin i en ugnform.
Haka tomaterna i bitar, vitlöken, basilikan och mozzarellan.
Häll allt i ugnformen tillsammans med gnocchin. Häll olivolja och tillsätt salt och peppar. Blanda ordentlig. Häll riven parmesan på hela ugnformen. Ställ gnocchin in i ugnen 180gr för 20 minuter.

Buon appetito!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@