Giardiniera di verdure , inlagda grönsaker

Mat, Italien

Det finns en sak som min mamma göra ofta så fort grönsakerna från hennes trädgård växer "Giardiniera di verdure" inlagda grönsaker. Min mamma använder mest vittvinäger, socker och vatten. Hon är så duktig att hitta en balans mellan grönsakerna och resten av ingredienserna.
Italienare äter mycket inlagda grönsaker under hela året. Vi brukar också göra inlagda grönsaker med olja. Vi äter som antipasto " före måltid" eller med ris, vi göra en rissallad som är otrolig gott. När jag är i Italien vill jag alltid äta "insalata di riso" rissallad. Vi bruka
äta kall för sommaren och i salladen finns tonfisk i burk ( bra kvalité), ost, morötter, korv, tomater, ägg och inlagda grönsaker. 

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Det låter väldigt gott. Har du någon bild på din mammas inlagda grönsaker?nouw.com/survivan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Tyvärr inte. Jag åt bara 🤣🤣Min mamma använder blomkål, morötter, selleri, paprika och små lök. Resultaten blir som på bilderna nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@