Fagottini di pasta fillo, pere e gorgonzola, filoknyten med päron och gorgonzola
Italien, Italiensk mat
Den är en som kallas antipasto på Italienska och det betyder förrätt.
Perfekt nu i hösten när man vill äta någonting gott och njuta god mat för att glömma en stund den kalla och tråkiga vädret.
Den är typ ravioli men gjorda med filodeg och vikade som ni ser på bilden.
Jätte lätt att göra och snabba. Om ni hittar billigt gongorzola det är ännu bättre.
Ingredienser till 4 personer/ ingredienti per 4 persone
200gr gorgonzola/ 200 grammi di gorgonzola
50gr nötter/ 50 grammi di noci
2 stycken päron/2 pere
olivolja/olio d' oliva
1 förpackning filodeg/ una confezione di pasta fillo
Rensa och skära päronena, gorgonzolan och haka nötterna. Skära filodegen i bitar (som knyten) ställa ingredienserna i mitten av varje bit och vika som på bilden. Stäka några minuter i låg värme med lite olivolja i en panna. Servera med honung.
Buon appetito