En gåva att kunna laga mat från allt som finns i kylskåpet och frysen

Varje

Buongiorno cari lettori ( kära läsare) , hoppas att ni mår bra. Jag sov bättre i natt.
Jag blev inspirerad att skriva inlägget från @LivetsGuldkant och @survivan två fantastiska bloggare jag följer varje dag och inspirerar mig i mitt vardags liv.
Jag personlig tycker att det är en gåva att kunna laga god mat. Men om man kan laga mat från saker som finns i kylskåpet och i frysen som annars skulle bara slängas om man inte hade haft bra koll . Det är fantastisk både för miljön och plånboken.
Om man har alltid koll på det som finns hemma då är det garanterad att man slänger ignen mat.
Vi blir också överraskade på hur kul är det att ser framför oss goda rätter som vi annars hade aldrig tänkt att göra.
Jag brukar skriva ofta på mina inlägg att man behöver fantasi för att kunna göra många saker och inte betalar mycket pengar. Det gäller också i köket.
Jag känner mig bra med mig själv när jag använder allt som finns i frysen och kylskåpet. Om man tänker på hur lycklig är man som har mycket mat och på andra i världen som dör för att de inte har mat istället.
Jag behandlar maten med respekt helt enkelt. Jag har haft tur för att min mamma lärde mig att göra så när jag bodde i Italien. I Italien, expeciellt i Sardinen och Sicilien slänger vi mindre mat för att inkomster där är lägre än norra Italien.
Nu finns ett jätte intressant program på Svt  1 " Maträddarna " missa inte den. Man blir chokad att ser hur mycket god mat slänger vi och butiker. Titta på det om ni har tid och på play.

Blir det fint idag? Nu är det två dagar som jag har inte sett solen. Jätte tråkigt.

Idag blir det som vanligt mycket att göra men det kommer att gå bra.

Hoppas som vanligt på gratis utdelningar och fina erbjudanden på nätet.

På bilden ser ni en frukt som vi bruka äta mycket i Italien under hösten, granatäpplen. Så gott och rik av antioxidanter. Synd att den är jätte dyr i Sverige.

Vad händer för er idag?
Ha en skön dag❤Buona giornata

  • Varje

Gillar

Kommentarer

Mimmimyran
Mimmimyran,
Jag borde bli bättre att använda mina skafferivaror, oftast bli det att jag inte alls är sugen på använda råvaror som jag har hemma 🙈nouw.com/mimmimyran
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Jag ser att du kan också laga god mat. Du kan börja kanske att titta oftare på vad du har hemma och börja så. Jag är säkert att du kommer att tycka att det är kul😉nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@