Dolci sardi per carnevale, bakverk för karneval i Sardinien

"Chiacchere" är gjorda med smör ägg, riven citron och andra ingredienser. Vi friterar chiacchere bara under karnevalen.

Detta är en annan bakverk som ska friteras och det är tipiskt av Oristano staden i centrum Sardinien.

"Ravioli fritti" friterade ravioli med färsk ricotta, saffran, citronskal och andra ingredienser. Jag kan äta hur många som helst.

"Zeppole" är gjorda med potatis, saffran, mjölk och andra ingredienser och ska fritieras.

"Fatti Fritti" är större än svenska munkar, vi gjora Fatti Fritti med vetemjöl, mjölk, apelsinskal och andra ingredienser. 

"Ciambelle sarde" är kex vi göra med smör, citronskal och andra ingredienser.

"Ciambelle Sarde " med marmelad

"Frittelle lunghe di oristano" detta bakverk är tipiskt från Oristano stad. Det är en "lång" munk som är nästan lika zeppole

Igår visade jag några bilder av Karneval i Sardinien och berättade att traditionen vill att man bakar mycket och speciellt fritierad bakverk. Därför idag ville jag visa er vilka  bakverkena jag pratade om.

Gillar

Kommentarer

Vegoztyle
Vegoztyle,
Ser jättegott ut!!😍nouw.com/vegoztyle
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Man skulle vilja äta allt😃nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@