Det är inte lätt att säga nej till ett impuls köp

Varje, Italien

Buongiono fina läsare, hoppas att ni mår  bra. Jag sov så där och vaknade sent för mig, klockan var nästan 09. En rekord!
Jag tänker att när jag var ung kunde jag inte säga nej till ett impuls köp.
Om jag ville ha ett par skor, jag skulle ha dom. Det fanns igenting att göra.
Jag kommer ihåg att min mamma så många gånger varför ska du välja dom som är dyrare, köp ett annat par skor som är lika fina men billigare. Jag funderade men till slutet ville jag bara dom som jag bestämde att jag skulle köpa från början.
Så jobbigt! Då bodde jag inte ensam och nu förstår jag varför gjorde jag så. När jag äntligen började att betala alla räkningar och märkte att efter det hade jag inte så mycket pengsr kvar, då började jag att fundera på vad kunde jag göra för att spara och leva lite bättre.
Första sak jag kommer ihåg var att jag sa nej till alla mina impuls köp. Jag  var äntligen kapabel att väja saker som kostade lite pengar istället. Jag märkte att pengarna  som var kvar i plånboken varje månad  var mer och mer och  då var kul för mig att göra en lite tävling med mig själv och spara alltid ännu mer.
Jag är verkligen glad att idag mina köp är inte styrda av impuls.
Jag är medveten att impuls köp är som en drog, man vill köpa allt man tycker om oavsett priset.
För att kunna sluta det ska hända någonting som gör att vi fattar att det är inte bra att köpa så.

Idag ser det jätte tråkig ute. Min man och jag Vi ska till Stockholm och äta lunch på Vapiano med ett par vänner. Vi ska använda en kupong och äta 2 och betala för en. Sedan vi ska ta en lång promenad och titta på bästa juldekorationer i Stockholm.

Idag är sent så att jag kommer just nu att göra lite snabbare inlägg på alla erbjudande till nästa vecka. Ni kommer ändå att ser alla reklamblad.

Jag vet inte hur mycket tid över kommer jag att få för att titta alla adventkalendrar idsg men jag kommer att göra allt jag kan.

På bilden ser ni en jätte fin och god panettone som är en typisk bakelse vi äter under Julen i hela Italien. Man kan dekorera som man vill.

Vad händer för er idag?
Ha en fin dag, buona giornata ❤

Gillar

Kommentarer

Matpassion
Matpassion,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@