Crema di porcini, tapenade med Karjhonasvamp

Mat, Italien

Denna receptet kände jag inte till! Gissa hur glad blev jag när jag läste ingredienserna?
"Crema di porcini" tapenade med Karljohansvamp är jätte lätt att göra. Kan förvaras i kylskåpet några dagar utan problem. Täck med olja då blir det ännu bättre.

Ingredienser till 2 personer men räcker till flera till

500gr Karljohansvamp

1 glas vitt vin

200gr smör

1/2 glas olivolja

2 stycken vitlöksklyftor

salt och peppar

Rensa svamparna, skära i bitar och stäka i en panna med olja och vitlöken. Då och då häll lite vinet.

På sidan om smält smöret på låg värme.

Häll smöret på svamparna blanda allt med salt och peppar.

Låt svamparna svalna och stoppa allt i en mixer tills svamparna blir krämiga.

Servera med grillad bröd med vitlök.

Förvara resten av tapenade i kylskåpet och täck med olja.

Buon Appetito!

Receptet är tagit från 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@