Cavolfiore con le olive, blomkål med oliver

Mat, Italien, Sardinien

Idag har jag gjort en rätt som min mamma bruka göra i Sardinen: cavolfiore con le Oliver,  stuvad blomkål med oliver.
Jätte gott och lätt att göra.

Ingredienser till 2 personer/ingredienti per 2 persone

1 mellan stor blomkål/ un cavolfiore medio

1/2 gul lök/ mezza cipolla

2 matskedar olja/ due cucchiai di olio

1 dl oliver/ una manciata di olive

Salt/ sale

Tvätta blomkålen och skära i bitar.
Haka löken.Fräsa för 2 minuter blomkålen och löken sedan koka för cirka 40 minuter på låg värme. 10 minuter innan blomkålen är klart häll oliver. Salta och servera direkt.
Ni kan äta stekt kyckling eller för en bra vegetarisk variant ni kan använda Mifu' . Jag glömde idag men nästa gång kommer jag också att använda Mifu'.

Buon appetito

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Härliga ingredienser nouw.com/stenhagenbettan
Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Ja, det är gott med blomkål nouw.com/enitalienareisverige
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

@