Baker du?

Jeg er glad i å bake!

Jeg har sett at så mange rundt om på sosiale medier som lager polarbrød. Så da måtte jeg også prøve.

Disse ble ganske gode. Så gode at jeg vil anbefale dem. Jeg lagde en del og frøys ned. Enkelt til matpakker eller en kveds man ikke har ferskt brød.

OPPSKRIFT

200 gr malte havregryn

100 gr tippo mel (kan sløyfes)

400 gr hvetemel

250 gr sammalt grov hvetemel

2 revne gulerøtter

5 dl melk

1-1,5 dl vann

1 dl olje

1 ts salt

1 ts gjær

Mal eller ta vanlige havregryn og det tørre i en bolle

Tilsett olje, melk og gjær, rør godt

Rør inn revne gulerøtter og spe på hvis du trenger vann. Til den blir jevn og fin og fast

La stå ovr natten eller ca 10-12 timer på benken med plast eller håndkle over

Rull ut deigen til mellom 1/2 - 1 cm tykk. Lag runde eller firkantede former.

Etterhev i 15-20 min

Stek på 225 grader i ca 10 min.

.

Jeg prøvde også et rugbrød, men det ble ikke så saftig som jeg håpet på....

Liker

Kommentarer