Cookies med trippelchoklad

Men muuuuuuums! Dessa cookies är så GODA! När man får till en sån där mjuk och seg konsistens på samma gång OCH när eftersmaken är smörig och lite salt. Wow. En riktigt god cookie helt enkelt!

Jag använde mig av chokladknappar för att det är sjukt smidigt. Har man inte det så går det givetvis bra med hackad choklad. Jag valde att använda mörk, vit och rubychoklad men man använder precis det man vill och tycker om!

Segmjuka cookies med trippelchoklad

15 st

120 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1,5 dl brunt farinsocker

1 ägg

3 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

1 nypa flingsalt

50 g mörk choklad

50 g vit choklad

50 g rubychoklad

Gör såhär:

Vispa smör, socker och farinsocker krämigt. Rör försiktigt ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Tillsätt chokladknapparna alternativt hackad choklad och blanda in i degen.

Forma degen till bollar. Jag väger alltid mina för att alla kakor ska bli lika stora. Jag tycker det är lagom med 45 g per kaka. Lägg bollarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Tänk på att kakorna flyter ut vid gräddning så lägg dom med lite mellanrum. Ställ plåten kallt i 40-60 minuter. Ställ ugnen på 175 grader.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter beroende på ugn. Låt kanterna få en lätt gyllenbrun färg och låt mitten vara rätt ljus för att få en segmjuk konsistens. Kakorna kommer att sjunka ihop lite efter att de kommit ut från ugnen. Strö över lite flingsalt, låt svalna något och flytta sedan över till ett galler.

Kakorna förvaras i en burk med tätslutande lock eller i frysen.

Gillar

Kommentarer