Chokladbollar deluxe

Chokladbollar är ett sånt där typiskt recept som jag förfinar hela tiden för att få den där perfekta chokladbollen så som jag vill ha den. Som jag har mixtrat. Inte så mycket med ingredienserna i sig, utan snarare mängden. Att det ska vara så knepigt att få till något som man bakat sen barnsben. Jag väljer aldrig, alltså aldrig, en chokladboll på ett konditori. Jag har verkligen bara dålig erfarenhet av det. Stora klumpar av margarin (nej inte smör inte) och blek som jag vet inte vad. Undra om många använder oboy istället för kakao? Av smaken och utseendet att döma är det nog inte helt omöjligt.

Nog om det! Här kommer ett riktigt bra recept och små trix som gör chokladbollen sådär extra god.

Använd smör. Behöver jag ens säga det? Antagligen inte men bara för att vara på den säkra sidan. Margarin är alltid, alltid ett big no no när det kommer till bakning.

Mixa alla ingredienser. Ja! Bara tjoffa ner allt i en matberedare och mixa till en kladdig massa. Det är så effektivt och chokladbollarna blir krämigare.

Använd kaffe. Även om du inte gillar kaffe, tillsätt en skvätt ändå. Det kommer inte att smaka kaffe såvida du inte häller i en hel kanna. Kaffe framhäver chokladsmak och kommer göra att chokladbollarna får en djupare smak.

En nypa salt. Trixet för all bakning. Släng i en nypa salt, helst flingsalt. Det förhöjer ALLA smaker. Det gör verkligen det där lilla extra.

Nu till receptet!

Chokladbollar Deluxe

15 st

100 g smör

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao, gärna av fin kvalité

3,5 dl havregryn

2-3 msk kaffe

En nypa flingsalt

Gör såhär

Mixa samtliga ingredienser i en matberedare till en kladdig massa. Rulla bollar och lägg på ett fat. Jag brukar väga mina chokladbollar men det är överkurs. Om man vill göra det så brukar det vara lagom med 24 g per boll. Häll valfri topping i en kastrull och lägg i chokladbollarna en och en, skaka runt så toppingen täcker hela chokladbollen. Ät direkt eller förvara i kylen under tiden :-)

Gillar

Kommentarer

MrNG
MrNG,

Crazy 👌👌👌😍😍😍 you know how to talk to taste buds 😊🤩

nouw.com/mrng
engodaresak
engodaresak,
It happens again😳🤷🏼‍♀️😂 Thank you, it means a lot for me🤗🙏
nouw.com/engodaresak