Header

Hei, lenge siden sist!

Den siste tiden har jeg følt at dagen nesten er over før jeg har tenkt at den har begynt. Jeg har lite energi for tiden og det gjør at jeg ikke har overskudd til å gjøre noe ekstra en hva som er de faste rutinene og har nok med det.

Etter vi var på tur til Gdansk har vi hatt litt problemer med å levere Theon i barnehagen, eller Theon har ikke villet. Vi har aldri hatt noe problemer med levering tidligere og jeg synes det er helt forferdelig å levere han og gå når han står og gråter og strekker armer mot meg. Helt fra dag en har han kost seg der og har så vidt hatt tid til å gi kos når jeg skal gå, og så plutselig dette! Jeg har aldri synes det har vært tungt å sende han i barnehage når jeg har vist at han koser seg i barnehagen, han går til døra så fort vi har stått opp og jublet når jeg sier vi skal gå, men nå synes jeg ikke det er gøy. Er det flere som har hatt det sånn? Jeg tenker han er redd for at vi skal reise bort fra han igjen, men det kan jo også bare være en fase han er i og prøver å teste oss litt ut.

Dette har vart i 2 uker nå, og de første dagene sa de i barnehagen at han hadde vært litt annerledes og ikke så blid og glad som han pleier, men det har heldigvis blitt bedre og nå sier de han er blid, glad og leker hele dagen. Det gjør så vondt i mammahjerte når jeg hører han ikke er seg selv.

- Kristina

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Hei.

Nå har vi kommet hjem etter en fantastisk tur til Gdansk. Ben Tore og jeg har vært på en skikkelig kjærestetur og kost oss masse. Vi hadde ingen spesielle planer på turen, og var enige om å ta ting som det kom. Først og fremst var vi der for å slappe av, deretter for å oppleve. Vi reiste på fredag og kom hjem på tirsdag, så vi hadde fire netter på hotell. Vi gledet oss veldig til å sove natten igjennom, og lenge! Men det er rart hvordan det plutselig er rutine å våkne tidlig... Vi sov aldri lengere enn til 08.30.

Vi bodde på hotell Sadova som ligger 5 minutter unna gamlebyen, og synes dette var helt perfekt. Vi synes det er godt å bo litt på utsiden av sentrum, da det ofte kan være litt støy der. Vi var veldig fornøyde med hotellet da det var store rom, god frokost, basseng og badstue. Det var godt og varmt vann i bassenget, så til og med jeg tok meg et bad!

Vi hadde ingen forhåpninger til Gdansk og viste ikke helt hva vi dro til. Vi ble positivt overasket over hvor fint det var i gamlebyen. Mange restauranter og barer i alle gatene, mange små butikker som solgte diverse smykker og generelt suvenirer. Vi var fornøyd med maten vår hver dag, og det er helt latterlig billig der!

Jeg tenkte jeg skulle anbefale litt ting å gjøre i Gdansk! Vi gikk veldig mye rundt i gatene, ettersom det er så koselig å kikke rundt på så mange fine bygninger. Her er noe av det jeg synes er verdt et besøk, linker til tripadvisor.

Restauranter:
Goldwasser, her er det ikke alltid like lett å få bord, så det er lurt å reservere på forhånd. Veldig god mat og hyggelig betjening.
Pueblo, meksikansk mat som var helt nydelig. Vi tok likeså godt helgetacoen der.
Billy`s, En skikkelig amerikansk restaurant men mye god mat, hyggelig personalet også.

Jeg må også anbefale St. mary`s church, her kan man gå helt opp på toppen om man ønsker. Det er ca 400 trappetrinn, men det er verdt det når man får se utover hele Gdansk.

Vi tok også Ambersky, morsomt og man får sett mye av gamlebyen ovenifra. Turen varer rundt 15 minutter, og da får man 4 runder rundt.

Vi var også innom Museum of the Second World War, her er det lurt å sette av god tid. Vi dro dit litt tilfeldig og var ikke klar over at det tok så lang tid, vi fikk derfor ikke sett alt da vi var så sultene og måtte dra for å spise!

Ellers vil jeg anbefale å gå langs elven ved gamlebyen, et veldig koselig område. Vi så ikke så mye utenfor gamlebyen, for vi hadde det så hyggelig der at vi ikke hadde behov for å se så mye mer rundt.

Vi var også en dag i Sopot som ligger omtrent 20 minutter unna med tog. Denne dagen var det nesten for varmt, og vi hadde selvfølgelig ikke tenkt på å ha ha med strandtøy! Det var tabbe, for i Sopot var det en kjempe fin strand så langt vi kunne se. Det var veldig kaldt vann, så bading hadde det ikke blitt for min del uansett, det ente opp med at vi satte oss på Starbucks helt ved strandkanten, og var misunnelig på de andre som lå å solte seg. Sopot var en sjarmerende liten by med et fint torv og mye liv. Absolutt hvert et besøk hvis du er i Gdansk.

På lørdagen møtte vi et par som også var på tur, vi viste hvem de var da de bor i samme by som oss og det var veldig hyggelig. Vi møttes etter lunch og koste oss resten av dagen, og spiste middag på kvelden. Etter middagen gikk vi på en bar og der møtte vi ennå et par som var kjent! Jeg kjenner til henne litt fra før da vi har snakket litt sammen på sosiale medier i forbindelse med blogg og småbarn. Det var veldig gøy å møte henne, og prate sammen "face to face". Jeg følte jo jeg hadde kjent henne lenge da vi har fulgt hverandre gjennom svangerskap og småbarns-tid. Vi har avtalt at vi skal komme på besøk til dem i Kristiansand, og dra en tur i dyreparken med barna. Vi gleder oss!

Den siste dagen hadde vi bestemt oss for å få massasje. Dette var noe jeg hadde lest før vi dro at var mye billigere i Polen enn i Norge. Vi hadde 90 minutter hver og vi betalte ca. 1200 kr. Det var en perfekt avslutting på en fantastisk tur. Vi har allerede begynt å snakke om nye turer hit, både på kjærestetur og på jentetur.

Jeg glemte kameraet mitt hjemme, så har derfor bare mobilbilder fra turen.

Håper dere hadde en fin helg!

- Kristina

Likes

Comments

Vi har vært på tivoli igjen, denne gangen reiste vi sammen med to av Theons tanter og onkler og Frida. Theon synes det var veldig gøy med karuseller og nå kunne han kjøre alene sammen med Frida og da var det ekstra stas.

Frida var så flink å passe på at han satt fint, og hun holdt godt rundt han så ikke han skulle falle ut.

Vi hadde en veldig fin dag og koste oss med både karuseller og vann. Frida hadde et uhell og datt ut i vannet, men det sa hun at vi bare måtte regne med og at det gikk som forventet. Tror nok hun hadde overhørt at vi voksne snakke om det.

Endelig føles det som sommeren er på vei og vi kan begynne med litt mindre klær og ikke minst leke med vann. Han samlet opp mange nøtter og synes det var veldig stas å kaste det i vannet. Theon er i en veldig morsom aldrer og synes det meste er spennende og skal utforske alt. Han er blitt en skikkelig Espen Askeladd og samler så alt han finner, samler så mye som mulig i hånda og bærer det til vi sier han må slippe det.

Har dere gjort noe morsomt i helgen?

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

17. mai startet alt for tidlig, da Theon våknet klokken 04.00 og ikke klarte å sove mer til tross for at han var veldig trøtt. Derfor stod vi opp klokken 06.00 og hadde en ganske rolig morgen..

Vi skulle gå i tog sammen med barnehagen klokken 10.00, og ettersom vi skulle parkere bilen hos Theons farmor og farfar først, skulle vi dra hjemmefra rundt klokken 09.00. En times tid før dette ble plutselig Theon stuptrøtt, og alt ble galt. Vi fant ut at vi bare måtte gjøre oss klare til å dra, slik at Theon kunne sove før toget skulle gå. Theon sovnet så fort han kom i vognen og vi klarte rett og slett ikke vekke han før toget skulle gå. Dermed sov han likeså godt gjennom halve toget, og ble ganske forvirret når han våknet til alt kaoset! Men han koste seg etterhvert, og syntes det var veldig spennende.

Etter toget feiret vi resten av dagen hos Theons farmor og farfar, sammen med Theons oldemor, tante, onkel og Frida.

Selv om været var grått, var vi veldig heldige og hadde oppholdsvær det meste av dagen. Vi grillet og koste oss med mat, kaker og godteri. Theon og Frida koste seg som alltid i hverandres selskap, og lagde mye liv og røre!
​Vi hadde en veldig fin dag, og var alle veldig fornøyde når kvelden kom. Da tror jeg ikke det bare var mamma og pappa som syntes det var godt å slappe av litt!

Håper dere hadde en fin 17.mai-feiring!

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Endelig er alt til i morgen klart og jeg er straks på vei i seng. Theon har hatt litt feber så han var hjemme med meg i dag, men vi satser på at han er i god form til i morgen.

Dette blir Theons første 17.mai-feiring, og vi gleder oss til masse god mat, is, kaker og selvfølgelig barnetoget. Det blir første gang vi går i toget med barnehagen og jeg er veldig spent på hvordan Theon takler alle menneskene, lyden og alt som hører 17. mai med.

Farmoren til Theon har vært så snill å strikket bunad, og jeg gleder meg til å se han i den i morgen.

Ønsker dere alle en fin feiring!

- Kristina

Likes

Comments

I dag har vi vært på tivoli! Vi var desverre ikke så heldige med været, da det regnet mesteparten av tiden. Theon sov i bilen på vei til, og hadde nok ikke våknet ordentlig da vi gikk inn på området. Det var mange inntrykk, med masse blinkende lys og høye lyder. Dermed satt han bare i vognen å kikket på alt som var rundt den første halvtimen.
Det var tre karuseller som Theon kunne ta, sammen med meg så klart. På den første turen virket han litt skremt, men når vi var ferdige ville han kjøre mer med en gang. Det var mer smil og glede ved den andre turen. Han vinket og lo mot tante som sto på siden og så på.

Det var tydelig at han synes det var gøy med karuseller, og det er noe vi må gjøre igjen når sjansen byr seg. Kanskje blir det en ny runde allerede neste uke!

-kristina

Likes

Comments

Hei.

Beklager så mye den dårlige oppdateringen i det siste. Dagene forsvinner før jeg rekker å tenke at det er en ny dag og jeg rekker ikke noe av det jeg ønsker å gjøre.

Jeg føler jeg har mistet mye av gnisten jeg hadde tidligere, jeg kan ikke huske sist jeg hadde kamerat fremme. Jeg ønsker at lysten til å ta bilder kommer tilbake og at jeg snart kan fylle bloggen med fine bilder.

Jeg har jo tidligere skrevet at jeg er sykemeldt, og frem til nå har jeg tenkt at jeg må bruke den tiden til å slappe av og ikke stresse med ting som skulle vært gjort. Nå har jeg snudd litt på det og tenker at de dagene jeg ikke er på jobb må brukes til noe fornuftig. Jeg må komme meg litt ut og søke energi utenfor husets fire vegger.

Jeg har lurt på om jeg skal lage et fast innlegg her på bloggen med "min dag i bilder". På den måten blir jeg "tvunget" til å bruke kamera og kanskje få "gnisten" tilbake. Er dette noe dere tenker kunne vært morsomt å se?

Nå skal jeg snart på jobb og så er det helg.

Ønsker dere alle en fin fredag og helg.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

I dag har vi vært på sykehuset på en rutinekontroll i forbindelse med Theons astma. Vi har fått en mistanke om at han i tillegg har allergi mot dyr da vi ved flere anledninger vært hos andre med dyr og vi har merket at han blir tettere i brystet da. Vi måtte derfor ta noen blodprøver for å sjekke om han er allergisk mot noe. Vi fikk emla plaster av legen som vi måtte ha på en times tid før prøvene skulle tas. Mens vi satt å ventet på at det skulle bli vår tur hørte jeg flere barn som gråt av full hals når de ble stukket og jeg gruet meg veldig til det ble vår tur. Det var veldig vanskelig å finne noen blodårer på Theon men til slutt fant de en som de skulle prøve på. Jeg forberedte meg på skrik når det ble stukket men det kom ikke en lyd! Han satt der like rolig å så på mens de fylte opp det de skulle ha. Jeg tror nok mammaen hadde mer vondt enn han selv.

Han var også veldig flink hos legen og satt helt i ro mens legen undersøkte han. Han er så søt for han klapper av seg selv når han har vært flink.

Jeg har forresten en giveaway på Instagram i samarbeid med twistshakebaby 😊

Nå er det natta for oss, håper dere får en god natt.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Jeg har hatt en liten pause fra bloggen, rett og slett fordi jeg har vært så sliten og ikke hatt overskudd til å skrive noe som helst. Jeg har også vært sykemeldt i noen uker nå fordi jeg har vært utbrent og deprimert. Mye av grunnen til dette er rett og slett for lite søvn over alt for lang tid, og nå har kroppen sagt ifra.

Jeg har de siste ukene brukt mye tid på meg selv og gjort det jeg har hatt lyst til. Ikke minst slappet av, uten å ha dårlig samvittighet for det. Jeg har jobbet hardt for å bli kvitt den dårlige samvittigheten, både i forhold til jobb, det at jeg leverer Theon i barnehagen når jeg uansett er hjemme, eller det at jeg leser en bok fremfor å støvsuge. Dette er viktige ting i prosessen med å bli frisk og opplagt. Har jeg Theon hjemme fra barnehagen får jeg ikke slappet av eller brukt litt tid på meg selv, men må bruke all min energi for å underholde han.

Etter påske har vi vært inne i en god periode med søvnen til Theon. Vi har kuttet ned på søvnen på dagtid, og det har resultert i at han har sovet bedre på natten. Han våkner fortsatt i løpet av natten, men sovner etter kort tid. Tidligere har han vært våken i alt fra 15 minutter til 3-4 timer midt på natten. Jeg er litt redd for å si det høyt, men men "bank i bordet" - jeg håper virkelig denne trenden fortsetter! Det hjelper på mitt humør og selvfølgelig er det bra for Theon også å ha sammenhengende søvn på natten. I natt har han faktisk sovet fra 19.30 til 05.45, da kom han tassende inn på vårt rom. Det er så deilig å våkne opp etter å ha sovet en hel natt. Det er virkelig luksus her i huset, og jeg håper det vil fortsette sånn.


Det er jo trist å gi Theon skylden for at jeg er deprimert og utbrent, men det er jo ikke han i seg selv! Det er bare det at etter mer enn ett år uten noe særlig søvn, har kroppen rett og slett bestemt seg for å streike. Som sagt har jeg hatt mer tid til å få slappet av litt i det siste, og det har hjulpet å fortelle de nærmeste hva som foregår. Da slipper jeg å få dårlig samvittighet ovenfor de også, som har lurt på hvorfor jeg har vært så nedfor de siste ukene. Jeg trengte rett og slett litt søvn og litt "meg-selv-tid". På ordentlig. Jeg har jo ofte snakket om at jeg ønsker mer tid, men kroppen har aldri sagt ifra på denne måten før. Det var litt ekkelt, men det er jo godt at den sier ifra før det går riktig galt. Jeg har følt meg mye bedre etter påske, jeg synes det var godt med noen dager fri, og at vi fikk kost oss sammen alle tre!

Nå håper vi på flere netter som denne, for det løser jo i så fall så utrolig mange problemer! Ikke minst for Theon sin egen del, at han får den søvnen han trenger for å leke og lære masse hver eneste dag! Søvn må ikke undervurderes altså, det har jeg lært nå!

Jeg skal straks reise på jobb, men først skal jeg nyte en kopp kaffe i solveggen, for i dag er det strålende sol her.

Håper dere får en fin dag. Ta vare på dere selv og lytt til kroppen, det er dagens visdomsord! 

- Kristina

Likes

Comments

Jeg har vært så heldig å få teste ut noen fantastiske produkter for farget hår, og er kjempe fornøyd. Disse produktene er fantastiske for farget hår, men kan selvfølgelig brukes på naturlig hår også. De er beriket med botaniske ekstrakter spesielt utvalgt for å beskytte, styrke og gi glans til naturlig og farget hår. Serien inneholder fargebevarende næringsstoffer som gjenoppliver glansen i håret og motvirker krus. Jeg har den siste tiden lysnet håret veldig mye og det sliter selvsagt mye på håret , men denne serien hjelper meg med å få håret til å se og føles sunt og glatt.

Jeg bruker også en varmebeskyttende pumpespray til bruk ved alle varmeverktøy. Det gir en fin glans til håret samtidig som det beskytter, helt perfekt for meg som har litt slitt hår.

- Kristina

Likes

Comments

Nouw Magazine