Idag har vi varit och hoppat med Cindra i Ilbäcken . Det kändes helt OK hon gjorde det hon skulle men inte jag direkt. Jag mes galloperande i stort sett hela tiden. Hon lufter inte på benen då utan hon bara kliver över i ställer för att hoppa över.
Dock så skulle jag ha hoppat Safira där också men jag glömde sadelgjorden så vi fick åka hem och hoppa med henne.
Hemma hoppade vi lite kombination. Hon var jättefin,hoppade skitbra! Hon fick lösa det en gång själv när piloten var sen och hon gjorde det så bra.

Men nu pratar vi om något annat. Jag har ju sagt flera gånger nu att jag ska börja bli aktiv igen. Men har det hänt? NEJ!
Så jag har bestämt att jag uppdaterar lite då och då när jag känner för det. Kommer komma lite varierade inlägg nu som inte bara är om ridningen men ändå hästrelaterade. Kanske även lite annat.;)

Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Börjar med att be om ursäkt för urdålig uppdatering. Men hoppas ni hade en bra midsommar,det hade jag. Hela förra veckan var jag på dansläger. Så Safira firade sin födelsedag med att gå ut på bete.

Idag så ska familjen åka till flögsjön och fira midsommar med släkten. Men jag och mamma hade tänkt försöka hinna rida ut innan vi åker,för att imorgon så hopptränare jag för Mia Grane igen som förberedelse inför onsdagens starter.
Är så himla taggad då jag ska debutera med Cindra!!!
Äntligen fick jag tummen ur och jag och mamma bestämde oss för att jag ska rida en säsong på henne nu. Så vi åker till Storbyn Onsdag och lördag-Söndag. Onsdagen rider jag Cindra och på helgen Safira.
Vi "bor" hos Winnys gamla ägare över helgen så det kommer bli jätteroligt tror jag.

Safira rider jag LC+/LB och LC/LB och på Cindra 80/90.

Ni som följer mig på instagram har förmodligen sett att vi var till Älvdalen med båda hästarna. Jag fick äntligen till en nolla i båda klasserna. Mamma också! Cindra debuterade även 110 cm felfritt! Lätt som en plätt gjorde hon det.

Nu ska jag fortsätta med vårt "midsommar firande" så ha det bra!

Likes

Comments

Hej,hoppas ni som läser mår bra. Jag tänkte berätta lite om senaste passen med ponnysarna.
I Tisdags hoppade jag Safira för att känna hur det kändes då hon har haft lite spänningar i bogarna som släppt nu.

Hon var super fin. Lyssnade jätte bra och hoppade lätt och fint. Vi red fram som vanligt innan jag började hoppa henne.
Jag hoppade 5 och en halvan några gånger i båda varven det gick jätte bra. Sen gjorde vi en liten kombination av det och hoppade några gånger innan vi höjde. Sen avslutade vi med att hoppa kombination-räcke på medellinjen-tillbaka på kombination. Jag var jättenöjda med henne då hon kändes väldigt pigg och fräsch.

Lukas joggade jag nere på åkern. Han var väldigt pigg. Sen tvättade jag och Carina honom för att han hade rullat sig så att hela han var brun.

Igår red jag och mamma ut med Safira och Cindra. Safira var väldigt pigg,men lyssnade ändå bra. Idag ska jag jogga henne och detsamma med Lukas,för att imorgon åker jag på klassresa och är borta till måndagen.😎


Ha det bra så hörs vi!!


Sociala medier
Snapchat: englaeljass📱
Instagram: englaeljass📱
Musical.ly: englaeljass📱

Likes

Comments

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om att jag tänkt börja blogga igen,har jag gjort det? Såklart inte.....

Jag glömmer bort det eller så skriver jag ett inlägg och sen kommer på att det var en helt onödig och supertråkig sak jag skrev om. Men nu SKA jag börja påriktigt igen,jag lovar.

Det som hänt sedan sist är att Winny är såld och rids numera av två småflickor. Dom behandlar henne som den kung (tror) hon är,vi har fått bilder på dom och dom är så söta. Det känns extra bra då mamman är veterinär.

Anledningen var att vår resa började ta slut,när man legat på Lb höjd och sedan måste gå ned i Ld och stannar ut sig så är det inte så roligt längre. Det var jätte jobbigt att inse men sånt är livet.

Cirka två veckor efter vår sista tävling tillsammans där vi träffade hennes ägare och vi bestämde att hon skulle lägga utan annons. Så åkte hon hem till Avesta igen. Jag grät halva vägen hem i bilen. Sen var det inget mer än så. Jag visste att jag lärt mig mycket av henne och hon av mig,trots mot och medgångar.


Men vi har också köpt C-ponny som de flesta som följer min instagram vet. Hon heter Silfverrose Safira aka Fyran Sto f. 11 e Fredriksminde Hazy Chance RC. Den finaste och ärligaste hästen jag haft,hon är genomsnäll skulle aldrig göra något dumt. Vi har varit ut på tre tävlingar tillsammans än så länge. Vi har som mål i år att rida LA (debuterade Lb på andra tävlingen). Sedan att rida championaten i sommar. Jag tror att vi kommer komma långt bara vi får bli ett riktigt team.
Bild på Safira efter våran första tävling tillsammans.


Likes

Comments

Börjar blogga igen nu efter nästan två års uppehåll! Kommer skriva lite mer detaljerat inlägg sedan om vad som hänt sen sist. Ganska mycket har hunnit hända sen sist faktiskt. Ha det så bra så länge!

Ni hittar mig på sociala medier under användarnamnet @englaeljass.
Likes

Comments

Hej!

Jag tänker ta en bloggpaus ett tag nu. I någon vecka eller två. Jag har ingen motivation just nu haha. Om ni vill se vad jag för ok dagarna kan ni följa mina sociala medier.
Facebook: Engla Eljas
Instagram: englasshowjumping (hästkonto),englasss (vanligt konto)
Snapchat: englaeljass

Likes

Comments

SUPERBRA!
Nollade båda klasserna. I LB kom hon lite stort in på första så jag fick verkligen räta upp mig. Jag är jätte glad idag. Jag hade fokus från början Winny var med i svängarna haha.

Men vet ni vad Winny gjorde? Jo det var såhär jag och Wynja en kompis från Älvdalen skulle gå upp och kolla till Winny. Men det gick inte att öppna den så kallade "skötar dörren" hon hade lyckats låst den från insidan haha. Så vi gick och myste med Wynjas häst (Hugo) istället han var supersöt!

Hon nollade också båda sina klasser! Sår det lite kul också för ny rider hon också för ilbäcken:))

Nu ska jag gå ut och mocka så hade👋🏼

Likes

Comments

Winny var faktiskt lite bråkig igår när jag och mamsen åkte till Ilbäcken. Hon stanna och höll på,så har hon inte hållit på innan. Hon lurade mig och ökade fram till hindret sen sprang hon förbi. Hon drog jätte mycket till höger så jag fick verkligen "panga" på med högerskänkeln.

Men sen sista rundan jag gjorde blev väldigt bra! Då var jag lite mer med och på henne hela tiden. Men jag måste verkligen ha en stadig hand hela tiden och sitta rakt upp.
Cindra var också med mamma red henne och det såg super bra ut :).

När vi tävlade i lördags så gick det inte så bra vi båda vara ofokuserade jag red inte som jag skulle osv. Så bi blev uteslutna. Men det glömmer vi! Det måste gå dåligt nån gång för att det ska kunna gå bra sen.

Nu ska vi till insjön i helgen med Cindra som går första tävlingen för i år och Winny som går L:c,L:b. Jag är taggad som tusan! Winny har vilodag idag. Lukas kanske jag tar en skritt tur med närmamma ska it och gå.

Hade!
GLÖM INTE ATT SKRIVA TIPS OM INLÄGG!
💗

Min kung❤️

Likes

Comments

ÄNTLIGEN! Säger jag bara,vi är lediga från skolan två dagar extra. För att det är kristihimmelsblablabla. Det är jätteskönt å va ledig. Så är det ju så himla fint väder typ 20 grader va det igår.

Igår red jag ingen häst alls jag behövde vila för att jag varit jätte trött den här veckan. Men jag ska trimma Winny lite på banan idag. Men först hjälpa mamma som ska hoppa Cindra lite. Dom ska förmodligen starta en liten tävling sen om allt känns rätt fram tills dess.

Men vet ni vad? I måndags när jag skulle göra ordning betfor och skulle jag ha i havre då var det en mus där i eller ja två var det en va död. Men jag har sån fobi för dom så jag skrek och började typ gråta. Jag tycker dom är så j*vla äckliga. Så mamma fick hjälpa den ut sen och lyfta ur den döda.

Sen i förrgår så var det fyra stycken där i! Så vi fick lägga ut en råttfälla eller vad det var. Jag skrek lika så också. Haha!

Ja vad ska man säga. Livet på landet;))
Juste ni vet när jag skrev om en "överraskning" den är på G!

Ha det bra! Hörs ikväll. Glöm inte att kommentera förslag på inlägg både här och instagram eller snapchat. Står användarnamn i beskrivningen❤️

I brist på bilder fick det bli en från i vintras🙈

Likes

Comments

Hoppningen med Winny igår gick kalas. Gjorde en liten bana bara. Mamma hjälpte mig. Jag kan verkligen kontrollera hennes gallop nu. Det är så kul att det äntligen gett resultat allt slit.

Efter ridpasset fick dom lunch och jag gick i och satte på mig andra kläder. Sen åkte vi till mormor på kalas. Vi skulle fira min lillebror,min kusin och mormor.

När vi kom dit slängde jag och min Syrra ihop en tårta med massa jordgubbar och CHOKLAD!
Den blev jätte god.
När vi hade fikat och så gick jag ut och hoppade hinder med dom andra.
Typ de jag gjorde.

Sen förstår jag inte vad som hänt med dom tidsinställda. Dom kommer inte upp. Så jag får försöka fixa det nu.

Men nu ska jag gå av bussen bay bay👋🏼

Likes

Comments