Idag så jobbade kevin i frukostbuffén och jag gick för första gången in och faktiskt jobbade i ”restaurangköket”. När kevin slutade vid två så hade redan servicen börjat. Jag hade hand om grönsakerna och rotsakerna. Det var väldigt stressigt och jag gjorde några missar. Jag skulle egentligen gå tillbaka och jobba ikväll men dom gav mig ledigt för att dom tyckte att jag förtjänade det. Så just nu ligger vi bara på rummet och tar det lugnt. Vi får se vart dagen tar oss senare!
/christoffer

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så var kevin sjuk igen så jag fick ta hans plats med Liam i ”bar” köket. Jag fick förbreda lite till ”restaurang” köket och även förbreda lite till ”bar” köket. På kvällen sen blev det fullt ös, förmodligen den mest fartfyllda kvällen med Liam, det var lite kaos i början men vi löste det tillslut. Fick gå lite tidigare idag också och jag känner mig nöjd över alla resultat idag. Vi gjorde så mycket tallrikar att jag knappt kommer ihåg allt vi gjorde, men exempel är prawns, pizza, hamburgare, club sandwich och calamares. Kvällen avslutades bra och nu tänkte jag försöka sova!
/christoffer

Likes

Comments

Idag var det en lite annorlunda dag, kevin blev sjuk och fick stanna hemma medans jag fick ta över hans plats i ”bar” köket. På dagen hjälpte jag till med att förbreda tallrikar med mat inför kvällen och på kvällen så hjälpte jag till att laga mat ner till ”bar” restaurangen.
Jag fick gå tidigare idag så det var skönt, nu ska jag hem och försöka sova, gonatt!
/christoffer

Likes

Comments

Idag var vi lediga och bestämde oss för att åka till Sheffield för att det är en större stad och har ett stort shoppingcenter som heter Meadowhall. Det var trevligt att vara där och nu har vi precis kommit hem därifrån. Här är några bilder 📸 / Kevin

Likes

Comments

På dagen idag(onsdag) så var det ungefär som igår,vi förbredde inför kvällen och andra dagar.
Men på kvällen blev det full fart i båda köken så jag och kevin fick vara i ”Bar” köket, kevin gjorde lite olika förbredelser för nästa dag medans jag hjälpte till att lägga upp och tillaga maträtterna vi skulle servera. Vi kokade även hummer och jag provade ostron vilket var sjukt äckligt! Och sen när vi slutade så gick vi hem för någon timme för att sen gå ut på en lång promenad.
Nu när jag skriver det här inlägget så sitter vi på burger king i sheffield för att sen ha en lång dag här!
Ha de bra!
/christoffer

Likes

Comments

Idag så bytte jag och kevin plats i köket så att han fick ”bar” och jag fick grönsakerna. Vi båda förberedde inför kvällen och kevin fick göra personalmat, han gjorde kyckling med kurrysås och ris. När vi kom tillbaka efter våran rast så gick jag in och hjälpte till lite ved serveringen i ena köket medans kevin hjälpte Liam vid ”bar” köket. Det var väldigt stressigt i restaurangköket så jag gick sprina lite mellan båda köken och hjälpa till med allt möjligt. Kvällen slutad bra och nu ska vi sova!
Gonatt! /christoffer

Likes

Comments

Jag skulle blogga efter praktiken igår men glömde bort det...😂 idag var vi iallafall lediga och tog en lång sovmorgon och har mest vart på rummet hela dagen. Vi var ute en sväng på kvällen och åt på en pub för att sen gå hem igen.

Likes

Comments

Tja! Idag så var det en lite annorlunda dag, jag började redan sex på morgonen! Var extremt trött hela vägen till praktiken men vart mer pigg när jag väl började med personalmaten jag skulle göra, det blev fläskköttbullar med kokt potatis, brunsås och ångade ärtor. Jag fick även hjälpa till lite med att förbreda frukost inför imorgon.
Praktikdagen slutade runt ett på eftermiddagen och nu är jag hemma och ska försöka sova medans kevin fortfarande är på praktiken och jobbar på som vanligt. Han släpper sitt inlägg om sin egen dag ikväll!
/christoffer

Likes

Comments

Nu har vi kommit hem från praktikdag 4. Idag gjorde vi i princip samma sak som vi har gjort dom andra dagarna haha, men idag var det ca 90 gäster som kom och åt. Vi fick preppa i ett annat kök under kvällen medans dom andra gjorde maten till gästerna. Nu ska vi sova 😴 / Kevin

Likes

Comments

Idag så var det en ganska lugn dag på hotellet eftersom många gäster hade lämnat, dom har bara runt 30 stycken kvar.
Kevin fick göra grönsakerna igen medans jag hjälpte till att förbreda inför kvällen och frukosten imorgon. Gjorde bland annat det som ni ser på bilden, stekta chilifrukter och stekta jätteräkor. Bakade två typer av bröd, ett ljust och ett mörkt, panerade och friterade lite, fick hacka lite grönsaker och så fick jag hjälpa till lite med personalmaten idag. Jag fick också veta av Paul att jag ska göra personallunch på söndag vilket ska bli väldigt intressant.
Det var allt för idag!/christoffer

Likes

Comments