Äntligen är nästa Englandsresa inbokad. Denna gång åker hela mitt härliga meditationsgäng på 8 personer, syrran inkluderad såklart! Det ska bli alldeles, alldeles underbart och jag längtar!

Vi har lite planer för resan. Grovplaneringen är gjord och boendena är bokade, likaså hyrbilar. Vårt första boende är i Glastonbury. Japp, samma Glastonbury som vi besökte på vår förra resa. Men då promenerade vi upp till The Tor och åt lunch, njöt av utsikten och gick ner igen innan vi åkte vidare. Det fanns nog en anledning till det: vi ska undersöka detta spiritualistiska mecka tillsammans med vår meditiatons"familj". Vi stannar där i 4 nätter.

http://bellevueglastonbury.co.uk/

Vidare går resan till Wadebridge i Cornwall. Där stannar vi i 3 nätter.

https://www.moleswortharms.co.uk/

Vår detaljerade planering är på gång och det tänker jag presentera i senare blogginlägg. Håll utkik!
Ger er en liten hint: St Michael, eller ärkeängel Mikael på svenska!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag åkte vi till södra kusten. Till ett litet ställe som heter Birling Gap, öster om Brighton, som skulle vara ett bra ställe att se The Seven Sisters från. Vi blev inte besvikna!!! Vilka klippor! Vi vandrade även uppför en av "systrarna" till en fyr.

Alldeles innan vi kom fram fick vi även bevittna en av de vita hästarna som är tillverkade direkt på marken. Geoglyfer kallas de. Denna är tillverkad någongång på 1800 talet och det översta lagret på jordytan är bortskrapat så den vita kalkstenen kommer fram. De är stora och syns på flera mils avstånd!

När vi lämnade The Seven Sisters åkte vi österut och kom till staden Eastbourn. Där parkerade vi bilen och tog oss en promenad på strandpromenaden och en bit in i centrum. Exotiskt på något vis!

I morgon åker vi hem! Jag är så nöjd med alla resmål och hur väl vi planerat dessa två veckor. Någon vilosemester har det dock inte varit. 279 mil bakom ratten! Undantaget de fem minuter som syrran körde. Men det var ju nästan jobbigare det, för hon körde ju på fel sida!!!😃

Likes

Comments

Idag körde jag in mot London(!) och till Hampton Court Palace. Det var först en medeltida herrgård som senare byggdes om till ett slott som stod färdigt år 1515.Eller färdigt och färdigt. Under årens gång har slottets byggts på fler gånger med de olika stilar som följde modet för tiden.  Hampton Court Palace var fram till mitten av 1700-talet ett kungligt residens. Hampton Court Palace är ett av de mest berömda tudorslotten.
Den som byggde om slottet 1515 var Henrik VII, (engelska Henry VIII) och det var ingen trevlig figur. Han var välkänd för att vara lång och snygg, speciellt hans vader, hahaha. Han fick överta tronen från sin bror och övertog också hans fru. Henrik VIII hade under sin tid på tronen 6 fruar. 2 skilde han sig ifrån och 1 dog i barnsäng. Resten lät han avrätta! Den sista hade turen att överleva honom. Delar lite kort från det enorma palatset. Jag har knäppt nästan 400 foton så det blir endast ett smakprov här!

Ovan var livvakternas rum. Konstverken på väggen är gjorda av pistoler och gevär!

Mgnifika takmålningar i hela palatset. Tyvärr kan inte kameran återge det till fullo...

Även kungligheter går på koppen/muggen 😜

En intressant och härlig dag som vi avrundade med mat och öl i restaurangen på hotellet.

Likes

Comments

Idag lämnade vi detta lilla B&B, The Red Lion inn, i Partney utanför skegness. Resan gick mot East Horsley. Jag körde fel vid ett tillfälle och kom ut på en M-Road mot London. Det gick bra, gps:en bytte rutt och jag kom till rätt ställe. Innan vi åkte till England var jag inte riktigt sams med gps:en. Eller, det var en underdrift då jag nästan kastade den i väggen vid ett tillfälle. Men här och nu kommer vi riktigt bra överens och det är ju en himla tur!

Väl framme och incheckad på The Thatchers Hotel i East Horsley promenerade vi till "The Duke of Wellington" som är den närmsta puben. Vi blev väldigt glada att se att vissa maträtter kunde vi beställa small eller large av. Vi Tog en Calamari small plus den obligatoriska pinten ale och då fick vi även plats med både efterrätt och en Whiskey. Bra på alla sätt och vis!!

Likes

Comments

Apropå stora portioner.... vi fick alla fall vår fisk till slut.  Lokalt fiskad kolja är det visst bestämt!!

Likes

Comments

I dag var en sådan här mellandag för oss. Regnet har strilat hela dagen och vi till och med tog oss en powernap efter frukosten innan vi åkte iväg. Skönt och välbehövligt.

Vi tog bilen till Skegness för att se havet och kanske shoppa lite. Vi hade ju också tänkt oss hitta en bra fiskrestaurang. Staden kändes som en konstig blandning av shoppinggatorna vid turistställena runt medelhavet och Gröna Lund. Det var fullt med små butiker med väskor, plånböcker, solglasögon och annat krimskrams blandat med spelhallar typ enarmade banditer med blinkande lampor och musik a'la Tivoli. Märkligt....

Ovan är taget på vallen mot beachen. Är det sommarstugor i England??

Vi tog en kopp kaffe på ett kafé och en kaka som var lika stor som en hel måltid. Phu, både syrran och jag lämnade halva..... En sak som vi märkt är att portionerna är STORA! Vi har slängt så mycket mat under dessa dagar.....
Någon restaurang hittade vi dock inte.... Så nu är vi tillbaka vid vårt boende och äter på plats här om en stund. Känns helt okej för då kan jag ju ta en pint till maten😜. Imorgon ska vi runda London och åka ner till vårt sista boende i East Horsley. Håll tummarna för att vi slipper Magic Roundabouts!

Likes

Comments

Effter några underbara dagar i Haltwhistle med omnejd var det då dags att rulla söderut igen. Vi hade planerat in genomresa i The Lake District. Vi visste ju att området var väldigt vackert men tyvärr kanske inte fotona berättar allt.... Det var höga berg och djupa dalar. Serpentinvägar uppför och nerför bergen och runt små insjöar. Det finns faktiskt väldigt få insjöar i det här landet så det här kändes lite exotiskt på något vis.

Vi stannade på en lite kaffepaus vid Glenridding. Otroligt vackert!!

Vi åkte vidare någon timme och kom till Windesmere där vi stannade på lunch. Vi säger som alla andra dagar: Sämre ställe kan man luncha på!

När vi sedan kom ut ur The Lake District åkte vi mot York och anslöt på samma väg som vi åkte upp på. Och inte var den roligare söderut heller..... därmed inga fler äventyr på denna roadtrip. Vi kom säkert fram till Partney vid 20-tiden (svensk tid). Mat, blogga, nu godnatt. Imorgon blir en lugn dag och jag tror vi tar bussen in till Skegness och käkar fisk. Det ligger ju vi kusten så vi hoppas på fin mat!

Likes

Comments

Vi stratade dagaen med att köpa lunch i Haltwhistle för att sedan bege oss till Vindolanda. Det ligger bara knappt en mil från B&B så det gick fort att komma på plats. Vindolanda är ett romerskt auxilia-fort från nuvarande Chesterholm som byggdes i slutet av 100-talet e.Kr.


Efter Vindolanda åkte vi till Cawfield där vi kunde promenera en bit efter Hadrians wall. Vädret har verkligen varit på vår sida idag. Varmt och skönt. Här passade vi på att luncha i en naturlig "soffa" i muren. Den var en befäst mur byggd av romarna under kejsar Hadrianus med start år 122. Den är 120 kilometer lång och ligger i England, mellan 15 och 110 kilometer från den skotska gränsen.

När vi gått en bit till efter muren beslöt vi oss för att gå ner till bilen igen för att åka till Walltown Craig som är ett annat ställe efter muren. Där var det ännu mer brant och mjölksyran i benen gjorde sig påmind..... Väl uppe vid muren slog vi oss ner för att dricka eftermiddagskaffe. Kan man ha det bättre??

Det har variten helt underbar dag som vi inte riktigt ville att den skulle ta slut... Därför åkte vi till affären och köpte på oss smörgås, yoghurt och mjölk som vi tog med oss upp till Walltown Craig igen. Vi åt vår kvällsmat på samma ställe som vi drack eftermiddagskaffet och väntade med kamerorna i högsta hugg på solnedgången....

Magiskt!!!

Likes

Comments

Idag tog vi oss över gränsen till Skottland. Just när vi närmade oss rullade dimman in. Så åkte vi i mjölk igen.....

Vi åkte vidare till Jedburgh och dimman lättade något. I Jedburgh gick vi ut för att promenera genom byn och fotografera Jedburgh Abbey (byggd år1138) , se nedan.

Vi åkte sedan vidare mot Melrose som endast ligger 6 mil söder om Edinburgh. Väl där åt vi lunch på en pub och begav oss sen till Melrose Abbey. Där hamnade vi mitt i ett skotsk bröllop (jaha, då har vi sett ett sådant också 😃) med kiltar och säckpipor. Detta var ett kloster byggd år 1136, och den sista munken som levde här dog 1590. Klostret är också gravplats för Robert The Bruce's hjärta. Detta begravningssätt var inte ovanligt på medeltiden. Nedan foton från Melrose Abbey.

När vi väl var färdig för avfärd från Melrose hade klockan blivit sen eftermiddag och vi hann inte med besöket på Hermitage Castle en timme sydväst om Melrose. Vi passerade dock och fick knäppa foton från vägen. Slottet byggdes på 1240-talet och på 1500-talet sägs Queen Mary ha ett hemligt kärleksnäste här.

Undrens tid är inte förbi..... tadaaaa: Syrran har kört bilen idag!! Inte så långt men det berodde nog främst på att jag satt bredvid och hojtade "ohhh du är för nära kanten!!!". Hur tusan det ska gå när barnen ska övningsköra?? Tur de har en pappa med nerverna i styr. Nej, jag kör nog hellre själv än sitter bredvid så fördelningen av körningen för syrran och mig är helt okej!

Efter vägen hemåt fick jag se ett litet monument vid vägkanten. Det var en hyllning för de skottar som tjänade i 1:a världskriget. Bakom monumentet fanns en grind där det stod "Stobs Castle, Private property". När jag började titta lite närmre såg jag en ruin bortanför grinden delvis övervuxen. Nyfiken som jag är knäppte jag kort och åkte hem och googlade. Det var ett slott byggt 1792 för Sir William Ellioth. 1903 tog militären över egendomen och lät den bli ett militärt träningscamp.

Nedan några foton från bilfärden. Imorgon ska vi till Hadrians Wall. Som vi längtat! Och vädret ser ut att kunna bli bättre än idag.

Likes

Comments

Solen går ner över Hadrians Wall, taget från vårt fönster!

Vid niotiden påbörjade vi vår färd mot Haltwhistle. Det kändes lite jobbigt med en så lång resa för varken Syrran eller jag har sovit särskilt bra inatt. Jättefint boende och bra på alla sätt och vis men vi är faktiskt helt övertygade om att det spökade!!! Det började just när jag somnat in. Jag har haft radion på (på telefonen) lite lågt varje kväll och så även nu. Jag vaknade efter en timme med ett ryck och telefonen drogs på på högsta volym. Då stängde jag av den och Syrran satt på sin Pink Floyd spellista istället. Efter en stund började Madonna spelas på högsta volym..... Då stängde hon av den också och det blev tyst på rummet. Fram mot småtimmarna på natten vaknade vi båda vid olika tillfällen och telefonen spelade åter Pink Floyd fast denna gång väldigt lågt.... Spoooky!!! Vi kanske bodde på Syd Barrets favoritrum?😱

Resan då? Jo det gick bra även om jag är trött nu. Sedan tar det på kroppen rent fysiskt att sitta i bil i 10 timmar. Jag får ont i lederna!

Landskapet norr om Oxford var ganska intetsägande. Såg ut ungefär som motorvägen mellan Sandviken och Gävle som jämförelse. Men när vi kom in i Cumbria och hade svängt av på lite mindre vägar (den sista timmen ungefär) och vidare in i Northumberland ändrade landskapet karaktär och blev mycket mer dramatiskt. Vyerna var fantastiska och byarna vi passerade likaså. Fotona jag bjuder på ikväll är taget från bilen i farten så kvalitén är av varierande grad.

Nu ska det bli skönt att sova och jag hoppas vi får vara ifred inatt!💀


Nedan vårt B&B och utsikt från vårt fönster. I horisonten löper Hadrians Wall.

Likes

Comments