Jag har skaffat den här bloggen i ett syfte: för att skriva, och det kommer jag göra anonymt.

Vad kommer bloggen handla om?

En bok. Min bok. Jag kommer publicera kapitel efter kapitel. De första kapitlerna är redan skrivna men dom kommer publiceras allteftersom.

Jag kommer också publicera lite andra typer av inlägg. Inspiration från andra författare, andra texter skrivna av mig och förmodligen något inlägg med egna tankar. Vi får se hur bloggen utvecklas. Jag har inte hela planen klar för mig. Det jag vet är att det här kommer vara en blogg för dig som älskar allt som har med läsning att göra.

Varför skriver jag?

Precis som många andra författare så har jag alltid älskat att läsa och skriva. Jag älskar att bygga upp historier i mitt huvud. Jag älskar att hålla konversationer i mitt huvud med karaktärer som inte existerar. Jag har hela mitt liv blivit kallad dagdrömmare och som liten så klagade många av mina fröknar och lärare på att jag kanske dagdrömde lite för mycket.

Jag har också alltid älskat att bygga upp meningar. Eftersom jag alltid har älskat att läsa så kommer det automatiskt med i paketet att älska att bygga upp meningar. Så fort jag lärde mig läsa så läste jag allt; böcker, debattartiklar, krönikor, lyrics som fanns i CD-fodralet av mina favoritband, TV-tidningen, mammas almenacka, ja allt. Därför byggde jag upp ett bra ordförråd redan som barn. Strax efter jag lärt mig läsa började jag skriva egna böcker. Jag brukade ta en bunt med blanka papper och vika ihop dom, sedan häftade jag så jag fick en bokrygg och efter det började jag skriva. Jag skrev oftast hästböcker.

Som tonåring skrev jag mörka texter. Riktigt mörka, ledsna texter har jag insett nu i efterhand.

Det jag vill komma fram till är: jag skriver för att jag behöver det. Det är mitt sätt att uttrycka mig, stimulera mig. Det är terapi och stressframkallande på samma gång. Jag älskar att skriva, därför skriver jag.

Varför säger jag inte vem jag är?

Jag kommer inte säga vem jag är, vad jag gör eller var jag bor. Jag kommer hålla mig själv anonym eftersom jag vill kunna uttrycka mig som jag vill i mina texter. Jag kan berätta en sak om mig själv: jag lider av prestationsångest. Jag är en s.k. people pleaser och försöker vara perfekt inför andra människor. Jag tar åt mig av vad människor tycker om mig. Jag bryr mig. Jag blir aldrig nöjd med mig själv eller det arbete jag gör. Jag tar begreppet 'du är din egen värsta kritiker' till en helt ny nivå. Jag pendlar mellan självömkan och självhat. Det är jag.

Så, jag har gjort den här bloggen anonym för att kunna släppa all ångest men ändå få ut mina texter. Jag vill släppa all press om att människor jag kanske känner läser det här och tycker mina texter är dålig. Jag vill veta att om någon tycker det jag skriver är dåligt så är det inte personligt. Det ska vara för att texten helt enkelt suger. Jag vill också kunna gå tillbaka och låtsas som att bloggen inte har hänt om det är ett totalt fiasko. Som ett experiment för min del. Hur bra är jag egentligen?

Jag hoppas att du finner min blogg intressant och ger mig en chans. Konstruktiv kritik tar jag gärna emot. Mitt första kapitel publiceras inom en snar framtid :) 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments