HALLONGROTTOR

Hösten är verkligen här och vad är då inte härligare än att tända ljus, lyssna på sin favoritmusik och baka?
Min inspiration för matlagning och bakning har fullständigt slagit i taket. Jag har så mycket idéer och inspiration som jag bara vill testa. Här om dagen bakade jag bröd på äpple och filmjölk, och nu hallongrottor.
Och imorgon ska jag till bak och chokladfestivalen med min mor, så mysigt! Ser verkligen fram emot det.


Tillbaka till hallongrottorna..

För att få mönstret av en stjärna runt sylten så använde jag mig av en citruspress, själva toppen på den.


Hallongrottor ca 25st

200g Smör osaltat rumstempererat
1dl Socker
3,5dl Vetemjöl
1nypa Salt
1krm Kardemumma malen
1,5tsk Vaniljsocker
1tsk Bakpulver

Hallonsylt

Börja med att sätta ugnen på 175C

Jag tycker detta är enklast att göra i maskin. Jag häller ner alla ingredienserna i bunken och sen vingar jag ihop allt tills det blandats ordentligt och blivit en deg.
Jag valde att göra dessa direkt i en silikonform men vill man så kan man såklart använda sig av små minimuffins formar.
Rulla bollarna och lägg i formen, mjöla citrus pressen och tryck försiktigt ner den i kakan. Fyll sendan hålet med sylten. Har man ingen citrus press får det precis lika bra att göra en liten grop med fingret.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Låt dom svalna helt i formen innan du plockar ut dom.

Tips! Jag brukar baka kakor och sen frys do och plocka fram när jag tex får gäster. Smakar precis lika gott då.




Gillar

Kommentarer