Äpple, hasselnöt och chia bröd

Hej vänner!

Hoppas ni har en mysig riktigt höstig tisdag. Här smattrar regnet som fönstret och jag har fått en så mysig start på denna lediga dag. Sitter i soffan framför nyhetsmorgon med en stor kopp kaffe. Älskar verkligen hösten!


Här om veckan testade jag ett recept på bröd, har sedan dess bakat det tre gånger och här kommer såklart min favorit efter som tre testen.

Brödet är sötat med äpple och sirap och toppat med hasselnötter och chia.
Det är ett lite grövrebröd då det innehåller både havregryn och rågmjöl.
Och det går verkligen fort att lag det. Allt ska bara blandas i en bunke för hand, hällas upp i en form och sen spendera 50-60 minuter i ugnen.
Och vill du baka det på morgonen å få ett nybakt bröd så kan du väga upp allt dagen innan och sen bara röra ihop vätskan med de torra och sist riva i äpplet. Lätt som en plätt!


Äpple, hasselnöt och chia bröd

2 dl Havregryn
3,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Rågmjöl
2 msk Chia + till garnering
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
0,5 dl Ljussirap
3,5 dl Filmjölk
1 Äpple rivet
1,5 dl Hasselnötter


Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt resterande ingredienser.
När smeten är väl blanda så häller du upp den i en bakform med bakplåtspapper i. Toppa med hackade hasselnötter och chiafrön. In i ugnen på 200 grader varmluft i 50-60 minuter. Låt svala i formen inne du skär upp det.




Gillar

Kommentarer