200 km/h på Autobahn genom Tyskland var dock bara en illusion och dröm som visade sig vara lika oåtkomligt som att ta sig genom Sthlm fredag kl 16.

Efter att vi lämnat Oslo i tisdags tog vi oss vidare till Göteborg för en riktigt trevlig grillkväll tillsammans med kollegor. Men med varmare väder i sikte lämnade vi Göteborg tidigt nästa morgon för att ta oss vidare till Rostock. Så 35 mil - färja Helsingborg/Helsingör - 25 mil till - färja gedser/Rostock, snabbt in på boardershop sen till hotellet där vi kunde avsluta med Sveriges sista match i EM och en god natts sömn.

Skuttandes upp ur sängen kl 7 morgonen därpå. Det var här det roliga började tänkte jag, nervöst och snabbt halsade jag i mig det ljumma kaffet på torsdagmorgonen.
Äntligen skulle jag få se vad min bil kunde åstadkomma. Jag var som ett barn på julafton.

Vi tog oss ut på Autobahn, ännu med 130 skyltar uppsatta. Men snart skulle jag se den vita skylten som uppmanade mig att trycka den högra pedalen så långt jag kunde. Samtidigt som mätaren snabbt gick från 130-200 så kunde jag se trafiken bli olidligt tjock. Efter en långsam inbromsning insåg jag snart att vi stod still. Still i 2 timmar, på Autobahn.

Efter många chaufförsbyten och oräkneliga köer genom Tyskland och Österrike hade vi nått dagens destination, Bad Gastein. 95 mil på 13 timmar vilket resulterade i att vi fick leta oss genom staden till ett kök som inte stängde kl 21.

Så med mat i magen och en väntande morgonpromenad (Fannys idé) så säger jag Go'natt.

/Timmy

En liten video från den ovan nämnda morgonpromenaden i Bad Gastein, för att lära mig hantera videorna från goPron 🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 109 Readers

Likes

Comments

Hellooo!!

Nu är både jag och bloggen up and running again. De senaste månaderna har enkom bestått av jobb, jobb och mer jobb. Allt för att samla ihop en ny reskassa.

Nu har jag och Timmy packat våra största bagar och begett oss ut i Europa. Nästan i alla fall. Första stoppet blev i Oslo för en jobbrelaterad middag för Timmy och en catch up med mina fina vänner Linnea och Hanna för mig. Lite god tapas, några öl och en hotellnatt senare är vi tillbaka i Sverige, fast denna gång i Göteborg för lite grillfest.

Planen för fortsatt resa ser ut som följande:
- köra ner till Helsingborg och ta färgan till Tyskland där vi övernattar.
- köra genom Tyskland och in i Österrike, övernattning i Bad Gastein.
- biltåg in i Slovenien, fortsatt körning till Kroatien.
- lägenhet en vecka i Split.
- segling en vecka från Kroatiens kust.
- oplanerad körning i Bosnien, Italien och Frankrike. Moseldalen på väg hem och stanna och se Berlin.

Något i den stilen i alla fall. Planering sker väl eftersom, gudars så spännande!!


Världens bästa Linnea ger mig en regnig rundtur i Oslo!

Avskedsbild på Trädgårdsgatan innan avresan. Corvetten är fullpackad 😎

  • 213 Readers

Likes

Comments

Tjenare!

De senaste dagarna har jag spenderat i Kuta, och trots att de flesta råder en att inte spendera för mycket tid där har jag haft svinkul! På flygplatsen fick jag in en riktig fullträff och lyckades hitta tre holländska tjejer och två svenska tjejer som skulle till samma hostel. Själv hade jag som vanligt inte bokat i förväg och visste inte åt vilket håll jag skulle, men då följde jag i alla fall med dom.

Vi åkte till Funky Monkey som är ett riktigt nice partyhostel där alla rum är vända mot ett färgglatt poolområde i mitten och i lobbyn serveras gratis pannkakor dygnet runt (haalleluja). Hängde ihop med Juni och Hedvig i tre nätter där, riktigt goa göteborgskor!

Efter 12h lång bussresa, 12h väntan på flyget och sedan 3h flyg blev det bara sömn det första kvällen, andra kvällen spöregnade det hela dagen, men det hindrade oss inte från att ha världens poolparty! Poolen var full av bollar från bollhav som gav upphov till massiva ölspel och kastlekar haha. Sedan blev det utgång på Skygarden (där typ alla slutar upp förr eller senare). Det är ett gigantiskt ställe med 3 våningar och 6 barer med olika teman. Riktigt häftigt och det blev mycket dans! På väg hem den kvällen blev dock jag och en av de holländska tjejerna fullkomligt omringade av taxichaffisar som inte fattade att vi varken ville åka taxi eller köpa deras knark. De släppte verkligen inte igenom oss och jag blev så arg så jag skvimpade skållhett nudelvatten på en av dom och boxade en annan på axeln. Hoppsan. Fick i alla fall en lucka att komma igenom tack vare det haha!


Poolområdet på dagen och sedan vår girls night out på kvällen!

Sista kvällen var Funky Monkey fullbokat och tanken var att jag skulle åka vidare, men hade så svårt att skiljas från mina nyfunna vänner så vi bestämde oss för att skeda i deras säng istället, så att jag kunde stanna en natt till! Det blev riktigt trevligt, vi spenderade hela kvällen med att steka pannkakor och kolla på Nat Geo Channel - Hippos vs Crocs i lobbyn. Och dagen därpå gick vi på vattenpark! Ett stort ställe vid namn Waterbom, framröstat till Asiens bästa och världens tredje bästa vattenpark, och den levde faktiskt upp till det! Vi åkte några riktigt nervkittlande turer och allting som parken hade att erbjuda den dagen.


Pannkakshäng i lobbyn!

En riktigt nervös men spännande rutchkana som var så brant att man fick kliva in i en tub och stå på en fullucka för att börja den 😱


Men sedan var det till slut dags att splittras, men jag har fått lovat boende i Götet om jag någonsin vill komma ner och gå på Liseberg, det ska jag komma ihåg! Nu ligger jag på ett riktigt modernt hostel i Seminyak, M boutique, och bara gottar mig så här när hemresan börjar närma sig. Imorgon börjar jag surfa med Mojo, min sista aktivitet den här resan och jag är så himla förväntansfull!


Det är riktigt givande att resa själv och jag har aldrig känt mig rädd. Både att vara ensam och att sedan hitta nya vänner på ett helt annat sätt är härligt, men till och från saknar jag att resa med Jenny. Jag vet att vi hade slaktat ställen som Kuta och när jag tänker tillbaka på vår tid tillsammans känns den nästan löjligt bra, vart vi än varit. Hoppas att du får det fint i nya läggan i alla fall vännen min, och att du ställer till med ett redigt inflyttningskalas när jag kommer hem om bara en vecka!

Massa kramar,
Fanny

  • 377 Readers

Likes

Comments

Hej hallå,

Nu har jag varit igång igen. Dagen efter klättringen ställde jag mig utanför nationalparken för att fånga en buss. Det är inte alltid så lätt här i Sabah, för det finns inga busshållsplatser och heller inga tidtabeller. Man får helt enkelt ställa sig och vänta snällt vid vägkanten och sedan vinka till sig den buss som råkar passera.

Jag tog mig i alla fall till Semporna som ligger på östkusten, mot Filippinerna. Här ligger Sipadanreven som har ett av världens rikaste ekosystem med över 3000 fiskar och hundratals koraller. Sipadan är en liten liten vulkan-ö och det är bara en liten brygga och kort sträcka av sand som är tillåtet område för besökare, och man behöver ansöka om tillstånd i förväg för att få åka dit. Bara några meter ut ser man hur det turkosa vattnet plötsligt blir mörkt och blått och där stupar en 600m djup vägg med koraller ner. Där har jag dykt!

Min dykarkarriär har varit kort med jag tror att den peakar nu. Sipadan är en dykning jag knappt trodde existerade, och jag fick nästan svindel när jag tänkte på vad som kan finnas 600m nedanför mig när jag simmar ut någon meter från väggen. I strömmarna har vi åkt tillsammans med både sköldpaddor, fiskar och hajar större än mig. Ja. HAJAR! White tips och Reefsharks. Helt sinnessjukt och sagolikt. Vi har varit så nära varandra att jag kunnat se ärrade fenor och gälar som andas.

Efter 7 underbart roliga dyk så kunde jag inte hålla mig från att ta ett Advanced Open Water cert också. Sagt och gjort får jag nu dyka ner till 30meters djup! 12 dyk på 4 dagar är inte så dåligt gjort! Visade sig att min DiveMaster var svensk också, riktigt kul! Fick allt översatt till Göteborgska och fick lära mig att jag var en Scandicandy. Det är tydligen Scandicandy säsong just nu för att alla skandinaver flyr sina länder för kylan och är ute och reser istället, och det är tydligen gött som godis, haha!

Mabul som är ön jag bott på, och Scuba Junkie som jag dykt med har varit helt fantastiskt. På SJ fick vi tre mål mat om dagen och vår sista dykdag firade vi till det rejält. Passande nog var det ett liveband som spelade på resortet och sedan gjorde vi upp en brasa på stranden och såg när sköldpaddorna kröp upp för att hämta lite luft och kolla läget!

Lånar lite bilder från Google så att ni får ett hum om vad jag sett.

Men nu är jag på språng igen och sitter på flygplatsen. Ikväll landar jag på Bali som blir min sista hållplats den här resan. Det blir några dagars vila nu innan surfning drar igång. Även fast kroppen känns trött och nött efter många dagars hårda fysiska aktiviteter och många timmars bussresande är jag galet taggad! Malaysia har varit ett helt otroligt land med mycket att se och genuint trevliga och glada människor. Hit kommer jag att komma igen!

Cheers, Fanny

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag laddat upp för att bestiga mitt första berg, Mount Kinabalu på 4095möh. Det blev två lugna nätter i Kota Kinabalu som överlag inte erbjuder mycket mer än halvdana shoppingcenter. Från hostelet fick jag sedan lift av en ur personalen till Nationalparken Kinabalu, ungefär tio mil eller två timmar bort. Här hade jag redan bokat hotell. Det visade sig att det låg två km från närmaste väg och uppe på ett berg. Wi-fi fanns inte att tänka på men jag fick låna köket och laga min egen mat och läste en hel del böcker och sov i en överraskande lyxig säng i två nätter! Fick dessutom briljera med mina bananpannkakor tillsammans med en kille från Pakistan, som vi snart kommer få se på Ted Talks! Det var otippat.

I skrivande stund sitter jag i alla fall uppe på berget, 4095möh och väntar in soluppgången, det är snuskigt jäkla kallt och jag sitter och trycker bakom en sten med händerna i armhålorna (förutom när jag försöker staka fram ord med stelfrusna fingrar). Men vet ni vad, jag är SÅ JÄVLA NÖJD! Helt sjuuukt!! Jag gjorde det!

Backarna har stundvis varit så branta så vi behövt gå i sicksack för att ta oss upp och vaderna har konstant skrikit att de behöver en vilosträcka, men utan gehör. När min guide insåg att jag hade lite krut i kroppen drog vi iväg från de andra i vår gruppen, det fanns fler guider, och sedan utnyttjade han min vinnarskalle till att göra lite fler omkörningar så vi blev en an de första till toppen. Det var MAFFIGT och jag är mäkta nöjd över att jag klarade av det trots en öl- och nollträningsdiet i två månader!

Klättringen började ungefär på mitten av berget och stigen till huset där vi sovit inatt var 6km lång. Inte så långt kan ju tänkas, och de 4 första trodde jag att det skulle bli en baggis för det är i princip bara trappor. Så fel man kan ha! Då började trapporna bli stenstigar och den sista kilometern behövde vi stanna för luft efter varje 100m, ibland 50. Fortfarande ingenting jämfört med dagens klättring på 2,7km upp och sedan ända ner till basecamp dock. He-rre-guud min kropp är fullständigt mosad efter dagens 12km. Aldrig i mitt liv har mina ben skakat så kraftigt, de bär mig helt enkelt inte längre så jag funderar just på hur jag ska få middag ikväll.

Jag kan inte beskriva varken hur otroligt jävla jobbigt det var, hur knäckt kroppen är, hur sjukt nöjd jag är eller de otroliga vyer jag sett, men här är lite bilder i alla fall.

Puss /Fanny

Utsikt från nationalparkens botten

Upp, upp och mer upp, kämpar på med ungefär 4km bakom oss

Toppen!!! Efter avgång 02:45 nådde vi toppen 05:30. Att 2,7km kan ta så lång tid måste säga något om hur brant det är. SÅ jäkla nöjd! Mer än vad som syns eftersom jag vid det här laget höll på att frysa ihjäl och dö

soluppgång, sol, berg, vandring ner och hur glad jag blev sekunden jag slutade frysa!

Likes

Comments

Hallå ellerr!

De senaste dagarna har varit lite turbulenta. Från det att Jenny åkte så bokade jag en resa till Kuala Lumpur som är Malaysias huvudstad. Jag har faktiskt aldrig virrat runt på flygplatser ensam förut men det gick bra! Det var ett riktigt litet plan vi åkte med, ett sånt där propellrarna sitter externt och trappstegen upp till kabinen utgörs av planets dörr. Fransmannen som jag fick sitta bredvid passade också på att berätta att det senaste året har det varit fyra malaysiska plan som störtat och/eller blivit nedskjutna. High five till honom!

Vi kom i alla fall fram i säkerhet och Malaysia bjöd på tre fria månader, första pluspoängen! Träffade två andra svenskar och delade en taxi in till stan där jag släpptes av på fel ställe och möttes av en redig jäkla monsun, minuspoäng. Försökte stirra ut den i 45min utan framgång, försökte köpa ett paraply istället men det vek sig under tyngden av regnet. Till slut tog jag bara in på närmaste ställe och där jag möttes av kackerlackor i taket. Har aldrig varit så nära till gråt på hela resan, ensam, blöt, hungrig och ynklig. Men lite pepptalk från Timmy och Mamma fick mig i allra fall att torka till och somna till slut.

Dagarna därpå blev bättre! Fick med en rejäl shoppingrunda, och var faktiskt på bio och såg The Big Short. Har alltid undrat vilka lone wolfs det är som går på bio ensam, men nu är jag en av dom och det är faktiskt överraskande avslappnande! Speciellt när man inte sett en hel film på två månader. Jag lyckas alltid uppskatta små saker i städerna jag kommer till. Här uppskattar jag verkligen trafiken! Så jäkla avslappnande att folk kan köa och hålla filer och inte tuta jämt och ständigt även fast motorvägen genom staden är 8 filer bred. Och folk här är så trevliga och hjälpsamma. Har pratat med massa människor utan att de vill sälja mig någonting, bara en sån sak! Och en portvakt kom upp till mig när jag stod och såg vilsenhet med en karta bara för att fråga ifall jag behövde hjälp ❤️ (vilket jag verkligen behövde för jag var 5km åt fel håll, heja min kartläsning)

Sista natten i KL var faktiskt riktigt bra. Jag bodde på ett ställe som hette Doorms KL och det är nog ett av mina favoritstället hittills. Lobbyn delades med en indisk restaurang där alla hängde. Ölen var billig, maten svinbra och personalen överlägsen. De memorerade faktiskt namnen på alla som bodde där, så när jag kom tillbaka ropade de "Hello Funi, how was the movie? Come join us!" Och sånt!

Sagt och gjort! Sista kvällen drog vi ihop ett litet gäng blandat med personal och gäster och gick på en Sky Bar med fantastisk utsikt över Twin Towers. Mitt i restaurangen fanns en pool också! Det var lite coolt. Sedan delade vi en eller två eller kanske fler flaskor med malaysisk whiskey på hostelet, och nästa gång jag kollade på klockan var den 7 på morgonen! Inte så bra när man ska åka till flygplatsen kl 9. Det blev helt enkelt inte någon sömn den natten.

Men nu har jag alltså och i alla fall tagit mig till Sabah som är Malaysias Borneo. Här väntar bergsbestigning, dykning och mycket mer! Men det får bli ett eget inlägg.

Puss hej! /Fanny

Vilse bland shoppingcenter

Besökte Batu Caves som har ett av världens mest efterforskade ekosystem på småkrypsnivå, det var jag kanske inte så imponerad av men det var ju fint från utsidan. (Om man inte vände sig om för där var det högljudd indisk marknad och motorväg)

Nästan ensam i en biosalong men alltså MMMH popcorn igen

Utsikt från baren vi var på och ett riktigt härligt gäng!

Mitt eviga namn här. Fast hellre rolig än rumpa eller vad säger ni?

Likes

Comments

Efter att vi tog det tråkiga beslutet att dela på oss åkte jag till ön Ko Phayam, det är en väldigt okänd ö på Thailands västra kust. Jag hade tur som slapp vara ensam de första dagarna, träffade nämligen en tysk som heter Mark och två spanjorskor som heter Carla och Christina. Jag delade boende med dem de tre första nätterna, en bungalow med två rum så vi hade tillräckligt med plats för oss alla. Känslan här på ön är väldigt avslappnad och härlig. Min första morgon vaknade jag tidigt och tog en löptur längs med den 4km långa stranden, hann även med lite yoga innan solen blev för stark för fysiska aktiviteter.

Dessa dagar har jag främst slappat, men det har varit ganska skönt, igår lämnade vännerna mig så nu har jag varit helt ensam. Känns väldigt konstigt. Igår stormade det, blixtrade, dundrade och regnade till tusen. Det började när jag satt och åt middag en bit från hotellet så jag blev kvar där på restaurangen ett bra tag, efter en stund bjöd personalen in mig vid deras mini-tisdags party, de bjöd på whiskey och mat och vi bara satt där och pratade. Det var verkligen en upplevelse! Kocken visade mig också hur man gör No Name, som typ är friterade grönsaker. Galet kul! Ska jag prova när jag kommer hem!

Ko Phayam har också bjudit på några fina solnedgångar, bra stränder och god mat.

För er som inte vet så är hembiljetten bokad den också, känner mig redo för att åka hem. Syns snart kalla Sverige❤️

Likes

Comments

Hejsan,

De senaste dagarna har ett ganska tråkigt beslut börjat mogna hos oss, och igår så splittrade jag och Jenny på oss. Känns helt galet märkligt och det var inte så här vi trodde att det skulle bli, men olika budgeter och olika mycket tid och hemlängtan har fått oss att inse att det kanske är bäst.

Under tiden vi rest tillsammans har vi träffat många tjejer som reser ensamma, så det är vi inte så rädd för längre. Däremot känns det konstigt att lämna varandra och att vara på samma resa men inte tillsammans.

Jenny är nu på andra sidan Thailand och imorgon flyger jag till Malaysia. Det kommer nog bli spännande för er läsare att höra båda våra historier. Min resa känns jäkligt oplanerad just nu. Jag vill att den ska innebära att bestiga Mt Kota Kinabalu på strax över 4000möh, utnyttja mitt nya dykcert över Sipadanreven och surfa på Bali. Om allting går som enligt min helspäckade plan kommer jag vara hemma om ungefär 4veckor.

Just nu går mina bokningar inte så bra bara, så jag kommer anlända till Kuala Lumpur imorgon utan något bokat. Tjoho! Också har jag världens läskigaste bett sen 1 vecka tillbaka som fortfarande kliar och som jag är lite orolig för. Men det kommer lösa sig, det gör det nästan alltid om man bara hänger i lite.

Men Jenny, fan, vi kommer ha helt sjuka upplevelser även på egen hand men det kommer suga att du är så långt bort

Likes

Comments

De senaste dagarna har spenderats på den lilla ön Koh Tao, vi blev rekommenderade att åka hit för dykning. Vilket vi varit sugna på hela resan, så vi drog iväg från Bangkok. Ön är helt fantastiskt mysig med kullerstensgator, tusentals restauranger, härliga dykare, instruktörer och vita sandstränder. Gillart!

Redan när vi kom hit anmälde vi oss till en PADI Open Water Certificate, så första kvällen satt vi med teori i nästan 4 timmar för att sedan kliva upp 6 på morgonen för att börja öva på "skills" i poolen. Inte förns dag två åkte vi ut på havet, så sjukt roligt att dyka i det stora blå, dock under det första dyket lyckades jag inte tryckutjämna, vilket sög, det gjorde verkligen ont som satan. Så jag fick simma tillbaka till båten och vänta där.. Men jag gav mig fan på att klara det andra dyket och det gjorde jag!! Vilken tur kan jag säga för vi fick se en sköldpadda 😍🐢

Vår sista dag hade vi två dyk där vi fick vara mer självständiga, det är helt sjukt roligt att dyka! Hade även med mig kameran som funkar under vatten så här är lite pics

Dagen avslutades med slutprov och sedan firade vi med hela vårt dykargäng! Hela kursen har varit otroligt bra, det har främst varit tidiga mornar varje dag, sedan har dagsagendan varit fullspäckad och vi har slutat runt middagstid. Dvs man har nockat kudden ganska hårt runt nio varje kväll. Det har ändå varit lite skönt att ha behövt passa tidiga tider, gjort utmanande saker hela dagarna och verkligen känna sig trött på kvällen! Vi har ju haft semester i snart 7 veckor nu så det är lite ovant för oss ;)

Så i kort är vi nu certifierade Open Water dykare vilken innebär att vi helt själva får dyka ner till max 18 meter👌🏽

Likes

Comments

Hej hörninini

Tänk att det känns så svårt att skriva blogginlägg, men jag ska ge det ett försök.

Nu har vi sovit i Bangkok i 4 nätter och ikväll bär det av till Koh Tao där vi bokat dykning! Vi ska ta PADI open water certificate med Ban's diving och bo i dormrooms igen, det var länge sen nu! Jag är så jäkla taggad, det kommer bli grymt.

Bangkok har varit en fantastisk stad. Jag och Timmy åkte en natt tidigare än de andra för att få lite ensamtid. Det var så himla fantastiskt och vi fick en härlig blandning av mys på hotellrummet, uteliv på Khao San road och lyx och flärd och de häftigaste drinkarna i mitt liv på 64e våningen i en sky bar. Min drink med lagrad gin serverades i en Pandoras Box och Timmys drink serverades med tekanna och kopp också fick han blanda själv! Till det kan vi lägga en fenomenal utsikt. Jag kan inte beskriva hur glad jag är över att få dela mitt och Jennys äventyr med dig Timmy. Och tänk att vi åkt skridskor i Bangkok, det är inte många som kan pricka av att det faktiskt!

När resten av skaran dök upp blev det lite shopping! Jag och Jenny blir helt crazy bananas när vi får gå i shoppingcenter nu. Var så jäkla länge sedan vi köpte nånting som inte var direkt nödvändigt eller ätbart! Det var fantastiskt. Vi köpte ett extra handbagage till Timmy som vi fyllde med grejer som vi ville ha hem. Äntligen fick vi shoppa utan att tänka på hur mycket plats det tar i ryggsäcken!

Party blev det så klart också, det är vi ju vass på. Khao San road har levererat mycket bra hittills! Det är inga problem att parta till 6 på morgonen och det finns allt från trubadurer till nattklubbar.
Och värst av allt, man kan äta skorpioner här.

Men nu har skaran åkt hem och det känns tomt och lite konstigt att gå tillbaka till backpackerlivet. Men vi har i alla fall besökt JJ Green night market som jag faktiskt rekommenderar riktigt starkt, och skaffat hennatatueringar!

Önska oss fortsatt lycka till nu!

Puss och kram
/Fanny

  • 831 Readers

Likes

Comments