Det är som känt hösttider nu och skolorna har börjat... men herregud, snälla sluta låt som någon torr sagobok? Nu pallar jag dock inte formulera om det, haha. Det får vara så. Skolan kopplas lätt till stress, vilket jag har bra erfarenheter av haha, tro mig. Exempelvis nu verkar jag ha drabbats av stress vilket jag ej förstod före jag började få mycket migrän och stressfläckar. Jag tänkte iallafall dela med mig av mina personliga pluggtips.

  • Biblioteket är något som kan underlätta för mig, att få sätta sig (gärna utan pluggsällskap, man brukar inbilla sig att man kan samarbeta, men ni vet ju..) i ett tyst bibliotek med bra arbetsro och en annorlunda utsikt än att kolla ut på din bakgård som man sett fem biljoner gånger.
  • Jag brukar färglägga mycket i mina anteckningsblock, typ fylla i rubriker med färg eller rita ex. kretslopp med olika färger b.la för att få det roligare men också för att det blir intressantare för mig att lära mig, även om det eventuellt låter töntigt?
  • Anteckna MYCKET! Det gynnar dig om du under en faktafilm antecknar, du som antecknar har då mer och annorlunda information mot för de andra i din klass som ej antecknat.
  • Ha gärna något bredvid dig att dricka (eller äta, men jag skulle prioritera dryck) som en belöningsfaktor
  • Bra material, så som bättre pennor, finare block och roligare material gör plugget roligare, det känns roligare att ta fram plugg som är fint, det funkar iallafall seriöst för mig och ger mig motivation
  • Hitta ditt mode. Bäst koncentration är när du går in djupt i ditt mode och kan prestera som bäst. Slut dig för din uppgift, antingen hittar du en knäpptyst plats, eller så pluggar du i ett par hörlurar och utesluter omvärlden..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

7 stycken godingar som har satt sig på min hjärna. Svårt att välja just en favorit men om jag är tvungen så lär det bli dom två i mitten. Så jäkla snygga båda två, men problemet med det röda linnet är väl att brösten är rätt så icke-existerande på mig, men vafan. Nog ska jag kunna ha det ändå, skitsnygg färg.

Fick någon dille på skorna också, speciellt de vita men dom skulle förmodligen ej hålla sig vita om jag får dra en gissning. Eller? Snön är ju vit? Juste, glömde kanske säga att jag tänkte dom till i vinter. Känner även att det inte är allt för vanligt med vita vinterskor, så det vore ju något alltså

Allt från Nelly.com

Likes

Comments

Mitt största tips är att sluta lägga pengar på Ardells fransar. Vad ligger dom på? Typ 70-80 spänn? Vilket såklart inte är dyrt för ett par fransar som håller rätt länge om man sköter dom rätt. Men det finns fransar på appen Wish som går för 10-30 spänn som är så jäääkla fina. Kommer förmodligen aldrig köpa fransar i butik igen, om det nu inte krisar och jag ej hinner vänta på frakten.

"Är Wish ett säkert och pålitligt företag?" Såhär, jag kan inte lova att allt du beställer därifrån kommer komma hem och se exakt ut som på bilden, men jag har alltid fått hem varan jag beställt och alltid varit nöjd, beställt säkert 10-12 gånger. Är man ej nöjd så kan man reklamera varan och få tillbaka pengarna. Säkrast är väl att beställa typ fransar, mobilskal o.sv. Kläder är svårt då storlekarna oftast är svåra att hitta rätt o.sv.

"Behöver man betala tull?" Hehe jag har faktiskt ingen aning om man kan behöva betala tull ibland. Möjligtvis är det så men det är inget jag behövt göra, men då har jag bara beställt fransar, solglasögon, hörlurar och typ mobilskal. Sådana smågrejer, men nej det har jag aldrig varit med om.

"Hur lång tid tar frakten?" Jag skulle säga att den oftast tar 4 veckor, så räkna alltid med minst det. Men annars står det alltid "uppskattad leveranstid" vilket dom brukar hålla sig till. Som minst har det tagit 10 dagar för mig.

Likes

Comments

!! Varning för ett lite halvstelt inlägg p.g.a en ovan skrivare !!

Jaaa men hörni... Nu har jag väl möjligtvis, eventuellt råkat lägga bloggen åt sidan.
Nej men ska man vara helt ärlig så känner jag väl att jag ej bloggar på den nivå som jag känner att jag vill, jag vill kunna åstadkomma en fin blogg och lägga ned energi på bloggens utseende men alltså jag har noll tålamod. Like really - inget tålamod. Jag har iallafall lärt mig att om jag ska ta mig någonstans i livet så måste jag lära mig att ha tålamod så jag lär tvingas till det. Vilket förhoppningsvis resulterar i ett ihållande bloggande från och med nu, so please stay

Söndagsmornar spenderas oftast med Samuel vilket det gjordes idag. Vi vaknade en bra tid och satte igång lite "Tunnelbanan" på datorn och låg och drog oss. Nu har han åkt hem och jag tänkte väl dra igång mina planer för dagen:

  • Hinna med en promenad, eller/och lätt gympass
  • Plugga franska, matte, samhällskunskap och naturkunskap
  • Städa upp i rummet lite snabbt

Men innan dess sätter jag igång med min nyblivna hudvårdsrutin som består av produkterna nedan. Har kört på detta plus en dagkräm i några dagar nu,både morgon och kväll då det facet drar till sig massa fetter från kudden o.sv under natten (väldigt simpelt) men bara för att sätta igång en hudvårdsrutin då jag märker att min hy börjar drabbas av finnar vilket ej uppskattas från min sida. Hittills funkar det skitbra. Ska även köpa en produkt från Neutrogena som jag tror kommer fungera super..

Likes

Comments

Min helg har bestått av Samuel. Vi har umgåtts hela helgen i princip och har hunnit med lite stan, tränat ben ihop och sett den EFTERLÄNGTADE fighten McGregor vs. Mayweather, som vi har taggat upp och nu har vi sett den. Vi trodde att Conor skulle ta hem vinsten men nu blev det inte så och man kan ju inte gråta åt det direkt med tanke på.. ja men ALLT? Med tanke på hela grejen. Att han mötte Mayweather i boxning liksom. Sedan om vinsten hade gått till honom om han hade fått fortsätta vet man ju inte. Okej nog om det känner jag.

Mysig helg och nu laddar vi upp för en ny vecka och första skolveckan med schema, hoppas på att det ska gå skitbra. På onsdag får vi datorer och lite så, så nog ska det rulla på

Likes

Comments

Första (och andra) dagen på gymnasiet är avklarad och jag har igår valt inriktning (samhälls: beteende) och fick idag min klass och är jättenöjd. Har verkligen nojjat över allt med hur klasserna ska bli men nä, jag klarade mig. Min klass är super!! (hatar egentligen utropstecken, seriöst som satan känner jag)

Kör på lite multitasking och försöker blogga samtidigt som jag steker mat, går lite halvdåligt måste jag säga.

Ja hörni, jag har ju inte varit på gymmet på en vecka cirka så jag kände mig tvungen att dra trots att jag ej hann med allt för mycket, men bättre att bara komma tillbaka än att vänta ännu längre.

Likes

Comments

VARDAG

Jag trodde den hade varit rätt kass men efter att jag gjorde detta kollage så inser jag ju att den varit bra. Liksom vems jävla sommar bli som dom man planerar? Jag nöjer mig med min sommar, det blir bäst så. Kunnat dela upp min sommar med både min kärlek & mina vänner och det har fungerat jättebra.

Började sommaren med en helg ledig och sedan direkt in i parkarbetet, sjuk som ett svin men jag körde på ändå. 8-15 i spöregn är ingen hit. Sista veckan fick jag jobba för hamnfestivalen och det är jag glad över kan jag säga. Sedan flöt sommaren självklart bara på och nu är den slut och vi är tillbaka i rutiner på onsdag. Något helt nytt börjar: gymnasiet. Är jag taggad? I wish. Haha så sad men jag är faktiskt allt annat än taggad, iallafall på skolarbetet då.

Vi hörs snart igen, promise!!! Nu när rutinerna kommer igång igen.

Likes

Comments

Helgen vi alla längtat efter har nu varit. Och den var såå bra. Alltid så hemskt efteråt när man vet att det är ett år kvar, men sen är det ju även Musikens makt också där Tjuvjakt spelar, hoppas på drag. Juste!!!! Självaste Zacke reppade ju hemstaden LÅ och hade spelning här, så jävla tung är han. Och vilket jävla drag. Åhhh!!!

Har träffat massa härligt folk och är uppladdad med positiv energi nu förhoppningsvis, nu taggar vi upp för nästa år ;-)

Likes

Comments

Idag har jag: burit två lass med toapapper, haft rast i ca två timmar, ätit Max, haft rast i fyra timmar och suttit i utbildning med RFSU. Japp. Det är mitt jobb.

Därefter kom jag hem och planen var väl EVENTUELLT att gymma, men känns inte kul att ens ta sig dit i spöregn. Behöver även tamponger pretty bad alltså men det är ju det här regnet... Hur jag löser det är en fråga. Slocknade iallafall i sängen efter jobbet i en timme och har käkat efter det, men vad mer har man åstadkommit? Inget. Och orkar ej städa. Haha vafan, känns inte så bra det här

Klocka från märket arton95

Likes

Comments

Blev ju förflyttad från det pissiga parkarbetet till att arbeta för hamnfestivalen, (arbetar typ inne på ett hotell och allt????). Kunde inte vara skönare. Började 10 och slutade 15:30, skulle sluta 17:00???? Älskar. Dagen flöt på riktigt snabbt, lätt arbete och mycket vila.

Funderar eventuellt på gymmet men vet inte riktigt. Är lite trött. Ska nog snart ut på prommis med min kisse tror jag, kanske lite podd i lurarna. Myyys

Likes

Comments