Header

Jag vet att jag skrev i mitt tidigare inlägg att jag fortfarande kommer vara lika aktiv på den här bloggen, men just nu känner jag att jag vill satsa på www.nouw.com/letstalkbeauty så jag vet inte riktigt hur ofta jag kommer uppdatera här. Så vill ni fortsätta följa mig och inte missa nånting så är ni varmt välkomna till min huvudblogg som ni hittar HÄR!Ta hand om er! Xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att blogga om allting som rör SKÖNHET (+livsstil, inspiration, mode etc) i min andra blogg - www.nouw.com/letstalkbeauty och behålla dem här bloggen till, ja - lite djupare ämnen. Så jag kommer vara aktiv på dom båda bara det att allt som har att göra med smink/skönhet hittar ni på den andra bloggen.

Så för alla er som är skönhetsintresserade: head over to www.nouw.com/letstalkbeauty

och ni som vill läsa om livet och allt däremellan - ni stannar kvar här! :)
Xx

Likes

Comments

Hade lite tråkigt så slumpade fram en lista med frågor att svara på! Jag har inte läst frågorna än så det här lär ju bli intressant..haha!Om dig
Namn: Sanna
Födelseplats: Uppsala BB
Bor: Utanför Uppsala
Ögonfärg: bruna
Hårfärg: blond
Civilstatus: singel
Höger eller vänsterhänt: vänsterhäntsex & kärlek
Tycker du om någon just nu? nja
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? kanske. osäker.
Har du varit gravid? nope
Har du fått ditt hjärta krossat? faktiskt inte. jag har blivit sårad, men inte fått hjärtat krossat.
Har du någonsin haft sex? aa
Har du gråtit över kärlek? ja och tro mig, han var INTE värd att gråta över.
Vem delade du senast säng med? hm..can't remember 😏
Har du drömt om någon du tycker om? ja det har väl alla? Jag har även drömt om folk jag INTE tycker om. betydligt värre!
Om du tycker om någon nu, vet den personen om det? Troligtvis
Har du haft sex på fyllan? nej alkohol är inte min grej
Har du någonsin känt dig utnyttjad? nja..det skulle jag inte påstå
Har du haft trekant? nej
Har du haft sex med någon du knappt känner? hahaha
Är kärlek viktigt för dig? Ja!ärlighet
Röker du? aldrig!
Snusar du? aldrig!
Skolkar du? nej
Gör du frukosten själv? är dålig på att äta frukost men gör jag det så är det lite blandat
Har du suttit i rätten? nej
Har du strulat någon av samma kön? nej bara kompiskyss
Har du varit på strippklubb? nej
Vad gör du när du blöder näsblod? stoppar näsblodet?
Vem kan du prata om allt med? mim syster och min bästis
Har du solglasögon? FÖR MÅNGA
Vem pussade du senast? Bobbi, vår 10 veckors valp
Vem kramade du senast? Mamma
Vad heter ditt hårspray du använder? använder inte hårspray
vilken färg har du på tröjan du har på dig? svart
Känner du någon som heter nicklas? ja
sitter du vid en bärbar dator nu ? nej mobilen
Är du blyg? inte så värst
Vad tänker du på just nu? den här listan och dagens planer✌

Likes

Comments

Det är fruktansvärt. En ung människa har bragts om livet. Hon ville inte dö, Lisa, den unga flickan från Skövde. Endast 17 år gammal. Hon hade så mycket kvar att uppleva. Nu känner inte jag henne personligen men jag vet att som 17 åring har man inte hunnit med nånting. Livet har inte ens börjat. Inte på riktigt iallafall.En chans att utbilda sig och jobba med det man älskar - bli kär - skaffa familj - ta körkort - gå på krogen lagligt - ta studenten - bli vuxen - bli gammal... Alla hennes drömmar släcktes på några minuter. Mordet efterlämnar en krossad familj och ett sorgset Sverige. Vi kan inte få tillbaka Lisa - men vi kan skipa rättvisa. Och jag är rädd att det inte kommer att ske.Samtidigt som vi försöker ta in vad som har hänt rapporterar tidningarna om att dom ännu inte har några bindande bevis, att de 2 häktade männen är sannolika skäl misstänkta.
Det handlar givetvis om dessa 2 bröder som nu sitter häktade för misstanke om mord samt denna kvinna som hjälpt till att skydda gärningsmännen. Om det är dessa två män så ger jag polisen en stor eloge och klapp på axeln. Bra jobbat! You rock!
För jag hoppas verkligen att det är dom. Att polisen har rätt i sitt gripande och sina misstankar. Jag hoppas - för alternativet - att gärningsmannen fortfarande går lös...ja, det vill jag inte tänka på.Jag säger inte att polisen har fel. absolut inte. Men för mig återstår ett par frågetecken fortfarande.
Först och främst, vi letade efter Lisa i 5 dagar, och samma dag som hon hittas grips dessa 2 män. Samma dag. Vilket betyder att polisen måste antingen ha solklara bevis eller tagit ett förhastat beslut. När nånting sånt här händer, en sån hemsk handling som engagerar hela Sverige, så får polisen ett enormt tryck på sig. Pressen att hitta mördaren är större än någonsin. Det är ganska självklart att vi reagerar så - jag menar - nånting bortom ord och förståelse har hänt. Det värsta tänkbara. Vi vill ha en syndabock. Vi vill ha nån vi kan lägga all den skuld, rädsla, aggression och sorg på. Nån måste betala. Och tyvärr, alltför ofta, är det inte rätt person som får ta den smällen.Polisen häktar oskyldiga människor hela tiden. Det kanske inte går så långt att dom döms alltid, men det är långt ifrån ovanligt att polisen riktar in sig på en gärningsman som i slutändan visar sig vara oskyldig. I Lisas fall kan det mycket väl vara så att dessa 2 bröder är skyldiga, men det kan också vara helt, helt fel. Jag läste en artikel med GW och hans teori är att det är nån jämngammal med Lisa som har gjort det, nån som har en kriminell bakgrund och kände henne. Och jag måste tyvärr erkänna att en del av mig inte kan rå för att undra om så är fallet.
Men han kan ha fel. Jag kan ha fel. Jag hoppas det.De Litauiska bröderna stämmer inte in enligt GW. Ingen av dom är dömda sedan tidigare, ingen av dom har erkänt vilket för mig är lite av ett varningstecken. Varför? Jo, för i vanliga fall är det väl inte direkt ovanligt att den misstänkte nekar brott. Det är väl snarare en regel. Men i detta fall, när omständigheterna är så otroligt speciella, med en sån press på polisen att få ett erkännande - ja, jag skulle inte direkt tro att deras förhör är särskilt trevliga. Dom tar nog till allt dom kan för att få ett erkännande och att dom inte fått ett oroar mig. Men det kan också betyda absolut ingenting. Att dom 2 bröderna är stenhårda och kniper käft. Jag hoppas det...För OM det vore så att dom INTE är skyldiga - ja, då betyder det att den riktiga gärningsmannen är kvar där ute. Och för varje timme som går, varje dag som passerar, minskar chansen att få fast den riktiga skurken. Och kommer han undan finns det ingenting som hindrar honom att göra om samma sak igen.

Och tro mig, jag kan ta att ha fel. Jag HOPPAS att jag har fel. För om jag har rätt betyder det att den som gjorde detta fortfarande finns bland oss. Ostraffad. Osynlig för resten av världen. Någons son, bror, elev, vän...så TRO MIG: jag kan ta att ha fel. Jag vill inget annat..än att ha fel.

Så, som sagt..Jag hoppas verkligen att polisen har rätt och inte bara känner sig pressade. Kanske till och med att dessa 2 män döms - men vet vi verkligen att bara för att dom döms..är dom skyldiga? I vanliga fall skulle jag inte tvivla på att blir man dömd är man skyldig. Men, frågan är om polisen är för inställd på att hitta nån att låsa in att dom låser in fel personer? Jag kommer inte känna mig säker förrän dom hittar starka, bindande bevis. Tills dess..ja tills dess kan jag bara hoppas att dom har rätt.


Leif GW's artikel:

HÄR

Likes

Comments

Jag var ju nyligen i Stockholm men det blev i stort sett bara smink-shopping förutom en klänning som jag hittade på Urban Outfitters. Så nu när jag kom hem kom jag ju på att jag inte har nånting att ha på mig i sommar...haha. Så jag klickade hem lite kläder ifrån www.nelly.se
Här är det jag köpte!👗
Jag har satt ihop 2x2 bilder då jag köpte båda färgerna/olika tryck av en och samma.

Det är lite kul med dessa solglasögon, för jag hade ett par röda brillor förut för flera år sen som jag ÄLSKADE. Men tyvärr glömde jag dom på ett fik på Gotland och sen dess har jag försökt hitta ett par likadana - men aldrig lyckas. Förrän nu! 👍😍

Likes

Comments

Hej på er! Jag är så ledsen för min totalt kassa uppdatering. Det har hänt så otroligt jävla mycket på väldigt kort tid så jag har inte hunnit med. Först var jag till läkaren och jag är snart färdig-diagnoserad. Vi börjar närma oss slutet på över 5 år av utredningar och prover. Har några saker kvar att göra men efter det är det dags att börja hitta en behandling. Samtidigt har jag bytt smärtmedicin som har varit en riktig BITCH. Har nu varit utan ketogan sedan 20 maj.✌ Äter fortfarande morfinpreparat men är en annan typ.
Gjorde även en väldigt speciell röntgen den 19e maj där man fick ett spårämne intravenöst en halvtimme innan röntgen och medan man vänta fick man ligga under värmelampor och sen var det en PET-KAMERA och en DT. Den görs på nuklärmedicin och efteråt utsöndrar man strålning i 12 timmar. Den är jätte hightech och väldigt få människor får den. Där såg man iaf en väldigt kraftig och stor inflammation i vad som ser ut att vara tunntarmen.

Sen i måndags åkte jag och mamma en sväng till en bekant/vän och kollade på några inredningssaker hon säljer. Superfina! Tror det heter Living and room om jag inte minns fel. Jag var trött och visste inte om jag skulle följa men dom har fått valpar för nu 8 veckor sedan (då 7 veckor) och jag ville verkligen dit och tanka lite energi. Vi har för er som inte vet redan 2 golden retrievers ifrån just henne och hennes mamma som är uppfödare. Den ena fyller 11 nu i augusti och den andra fyller 5 nu den 23 juni. Iallafall, efter att vi handlat lite så gick vi över till valparna. Vi hade då redan hört att alla var tingade (dvs "bokade") så även om vi velat ha en fanns det ingen kvar. Men så frågade jag en extra gång om alla verkligen var tingade - och fick då till svar att alla utom EN hane. Vi gick in till valparna som var helt underbara och hittade snart på den här lilla krabaten som inte var tingad. Vi fick reda på att han var efter en hund som heter Isak som är så jäkla snygg och mamma har alltid sagt att hon velat ha efter honom. Och mamman heter Hilda men kallas Vilda Hilda - ni kan säkert lista ut varför. Och dessutom att det var en hane eftersom vi inte vill skaffa en tik då vi har 2 hanar och det blir för mycket jobb när den löper då. Men haken var den att han var bortlovad OM det skulle vara nåt fel på en av valparna då dess nya ägare tidigare köpt en valp som dom var tvungna att ta bort. Så deras valp måste vara UA (utan anmärkning) för annars skulle dom få den här killen som vi var intresserade av. Dom skulle besiktigas dagen efter och på kvällen pratade vi i familjen och sa att vi skulle tinga honom förutsatt att den här andra valpen var ok. Inget tydde på att den skulle vara sjuk utan det var enbart för att ägarna tidigare behövt tagit bort en valp och inte skulle behöva gå igenom något liknande igen. Vi hade en diskussion och pappa + syrran var nere i Norrköping så vi pratade över telefon. Vi skickade då ett sms till uppfödaren och sa att vi ville ha honom om allt var UA med den andra. Dagen efter väntade vi spänt på svar och fick till vår stora lycka besked om att alla valparna var helt friska och han var nu vår! Dessutom var hans kennel-namn "Behöver dig" - jag menar...ödet?!😍
Dom var leveransklara till helgen. Detta var på tisdagen förra veckan. Vill också tillägga att det fanns inte på värdskartan att vi skulle skaffa valp. Jag menar vi har ju redan 2 stora hanar så en valp var det sista vi tänkt oss. Men ibland är det bara meningen och det var som att det redan var skrivet i stjärnorna. Det var en sån självklarhet. Vi är ju såna hundmänniskor så beslutet var inte särskilt svårt.

Samma dag fick jag beslut från försäkringskassan där jag fick igenom min ansökan. Så otroligt jävla underbart!!! sen skulle jag och mamma åka till sthlm från torsdag - lördag. Det var den semester vi får i sommar och även fast jag är dålig så behövde vi komma bort och få ett miljöombyte. Vi hade det hur bra som helst, vi bodde på Berns Hotell och vi shoppade, åt god mat, gick på "smaka på Stockholm" - festivalen en sväng och lite så. Jag shoppade nå sinnessjukt med smink som jag är så glad för! Jag kunde knappt gå och blev riktigt jäkla dålig varje kväll och när jag kom hem trodde jag att jag skulle dö - för bara det där lilla som ändå är "semester" är som att springa tio maratonlopp bärande på 10 kg väskor i vinterkläder. Min mage krånglade som fan såklart - men det var ändå så sjukt värt att få komma bort för man visste att man fick vila när man kom hem.

Sen nu igår, söndag, så firade vi morsdag (en vecka senare då det inte passade på själva morsdag) och det var även då vi hämtade valpen. Jag var den som döpte honom och hans namn är Bobbi Brown. Vår andra hund heter Benji och sen har vi Zeb som är äldst. Han är så jäkla busig och enligt uppfödaren då så är han otroligt snygg tydligen, han skulle passa väldigt bra att ställa ut. Dom hade väl egentligen tänkt behålla honom om det inte var så att vi tog honom - dom hade iallafall inge bråttom med att sälja honom. Men både dom och vi var överens om att det här är det bästa som kunde hända mig då en valp ger så himla mycket. Jag är så otroligt sinnessjukt glad.

Sen var jag till frissan också!💇

Ja, så där har ni den KORTA versionen till varför jag inte bloggat. Sen finns det några anledningar till men dom är så tråkiga, typ som att jag har packat osv så jag pallar inte rada upp dom med. Men i det stora hela är detta varför jag inte uppdaterat. Jag vet inte exakt hur mycket eller hur ofta jag kommer skriva inlägg men jag gör det så fort jag har tid och känner att jag har nåt att skriva om.

Ett inlägg med bilder från Stockholm kommer i ett separat inlägg.

Men vi hörs garanterat mer! Ta hand om er! Xx
Likes

Comments

Psst! Alla makeup lovers där ute - idag släppte MAC COSMETICS 18 stycken ögonskuggor som tillhör deras "In extra dimension" - serie. För er som inte har så bra koll på MAC så är det så att dom brukar ibland lansera Limited edition skuggor och även ibland Highlighters som dom kallar "in extra dimension". Dessa skuggor har en väldigt speciell formula. Dom är inte som vanliga puderskuggor men inte heller som krämskuggor. Dom är en blandning av både kräm och pulver. Helt underbara. Dom har samma formula som Nars Dual Intensity, Lancomê Ombre Hypnôse och Dior Mono skuggorna.

Och har ni följt mig ett tag vet ni hur mycket jag älskar kräm/puder skuggor. Jag har tidigare skrivit ett inlägg där jag bland annat swatchat alla mina nars dual intensity skuggor. Ni hittar inlägget här: http://nouw.com/enblandadblogg/nars-18558604


Jag har aldrig testat just dessa skuggor även om jag tidigarearbetat med denna typ av formula. Men det ska bli spännande att pröva MACs version av krämpuder skuggor.

Jag är osäker på om det har släppts några helt nya färger men de flesta har lanserats tidigare i olika Limited edition kollektioner, men dessa skuggor ska nu vara permanenta vad jag har hört. Dom är hä för att stanna, så att säga! 😊 Jag hoppas dom lägger till ännu fler färger i framtiden och dessutom tar in highlighters och lite sånt. Det vore nice!😊


Dom släpptes som sagt idag 28/5 och finns hos www.maccosmetics.se för 215 SEK/st. Dom släpps i butik 8/6.Jag har haft mailkontakt med MAC då jag via USA visste att dom skulle släppas, och fick på så vis reda på svenska release-datumet. Jag checkade hemsidan hela morgonen, sen somnade jag en stund och vid 13:45 väckte min mamma mig och sa att alla färger förutom 4 var slut. Jag blev väldigt konfunderad och mailade MAC och frågade när dom kommer in igen, för visst att saker och ting kan ta slut men det här var ingen release som det talats särskilt mycket om (inte hos allmänheten så att säga) och att en permanent linje säljer slut så fort stämmer inte. Okej om de populäraste skuggorna sålde slut men 14 av 18 skuggor var liksom slutsålda på ett par timmar. Då kan dom omöjligt ha fyllt på med särskilt mycket.

så jag mailade dom som sagt igen och sen när jag kollade nu på kvällen hade skuggorna kommit in igen! Så jag vet inte riktigt vad som hände.


MEN, med det sagt...dom kommer troligtvis sälja slut relativt fort - åtminstone de populära färgerna. Och även om dom är permanenta och inte försvinner föralltid som vid en Limited edition kollektion så kan det dröja innan dom fyller på igen. Så vet du med dig att du vill köpa så gör det nu medan det finns!


Jag köpte 4 stycken:

Evening Grey, Ready To Party, Smoky Mauve & Amorous Ally. Jag är så exalterad! Längtar tills jag får hem dom.


Evening GreyAmorous Ally


Smoky MauveReady To Party


Happy shopping!💋

Likes

Comments

Hej! Jag vet att min uppdatering har varit kass, men det har varit och är väldigt mycket för tillfället och jag har varken tid eller ork att blogga. Jag håller på och byter smärtmedicin, jag har gjort massor av jobbiga undersökningar den senaste tiden och det händer bara lite för mycket just nu - helt enkelt. Jag ska försöka blogga när jag kan och har ork men nu vet ni iallafall att jag inte har lagt av eller nåt sånt, men hälsan måste gå först.

Jag hoppas ni mår bra så hörs vi förhoppningsvis snart igen! xo

Likes

Comments

Jag gjorde ju nyligen ett inlägg angående scrapbooking/Art Journal - ni hitttar inlägget här: http://nouw.com/enblandadblogg/scrap-that-18900038
- och där skrev jag bland annat att jag skulle visa er vad jag köpt, men även posta lite bilder hur just denna typ av scrapbooking kan se ut!och gällande det jag har köpt: Från början tänkte jag använda Google och visa er allt jag beställt, men det blir verkligen jätte krångligt då det är så mycket saker eftersom det är småsaker och det är svårt att hitta bilder på allt. Så istället väntar jag tills jag fått alla paket och fotar det då istället och jag ska även försöka filma en video på det!☺Men nog om detta! Här är lite bilder på hur det kan se ut. Jag personligen tycker att dom är ännu finare på youtube, så sök gärna på "plan with me" - så kommer massor av videos upp! Anyway..Här är några exempel.😊
**Alla bilder är tagna ifrån Google.**

Likes

Comments