KÖKSRENOVERINGEN ÄR IGÅNG

Hej soliga söndag!

Det är äntligen på gång!
Vi har kommit igång med renovering av köket. Vi har länge väntat, längtat och drömt om att få säga hejdå till det befintliga köket. Har känts som en evighet. Vi flyttade in i huset för över 5 år sedan. Behövde redan då riva vägg, måla om, snabbrenovera köket som va sååå fult. Sedan dess så har vi tagit ett projekt i taget. Långsamt då vår yngsta son tittade ut strax efter att vi flyttade in. Vi har en prioriteringslista. Vi har fixat tvättstuga, fasad, tak, måla fönster, sovrum… Vi gjorde en snabblösning i köket för även om den var ful så var det i bra skick.

Nu fick vi flytta upp köket i listan. Vi hittade nämligen lite fulbygge som kunde leda till problem. Har gjort det på flera ställen i huset, verkar som att de inte riktigt vetat vad de hållit på med eller så ville de fixa något lite fort inför försäljning.
Vi behövde fixa under diskhon och hittade att det saknades någon form av fuktspärr där under. Inte ens plastgolv hade de lagt längst in,vi fann en söndersmulad förmultnad spånskiva! Oroliga för att det skulle bli mer fuktskada i hela köket och osäkra på hur det ser ut under resterande kök så bestämde vi att nu åker det!

Efter månader av planering, så är vi äntligen här!
Och en sån tur det var, ett tag efter att vi hade bestämt att detta skulle ske så började hyllor och en del av bänk ge vika, ugnens handtag gick av och spisens stora platta (som vi använder mest) slutade plötsligt att fungera. Hehe, köket bekräftade att nu var det på tiden att vi sa hejdå till detta kök!

På bilderna ser ni hur köket såg ut först, snabbrenoveringen och hur vi har planerat att det ska bli efter denna renovering. Köket kommer på torsdag och vi började för några dagar sedan att riva ner. Vi (mest min man) kommer att göra allt själva förutom elektrikerns arbete. Han kommer koppla ner, dra om lite och sedan koppla in.

Planen är att riva ut hela köket, behålla kyl, frys och diskmaskin, byta golv i hela undervåningens öppna ytor samt flytta på altandörr för att få ett något större kök. Vi ska även upp med kakel samt måla lite väggar. Jag ska försöka lägga upp bilder och berätta hur det går allt eftersom tiden går. Kan även berätta om tidigare projekt.

Det jag nu tittar på och inte har bestämt än är hur man kan inreda köket, har ni några tips? Gärna inspirationsbilder. Har någon tips på vad vi bör tänka på under denna resa så är det också varmt välkommet!!

#köksrenovering #inspiration #husrenovering

Gillar

Kommentarer