I vanliga fall är jag emot allt vad nyårslöften heter. Det brukar alltid handla om att man ska träna mer, äta bättre och bla bla bla... Sånt funkar inte. I år har jag dock bestämt mig för att avge ett löfte. Att våga tro. Jag ska våga tro på männskligheten.  Våga tro att inte världen är emot mig. Våga tro att jag kan mer än jag i vanliga fall trott..

Det här handlar egentligen mest om en specifik person. En person som jag under en längre tid varit otroligt orättvis emot. En person som egentligen inte har förtjänat det. Visst har det varit mycket svek och brutna löften. Men man får inte glömma att denna person inte heller är mer än bara människa. Jag ska villigt erkänna att jag glömt av det lite då och då. Jag har varit duktig att påpeka alla felen. Betydligt sämre på att ge cred för det som varit bra. Det ska förändras. Orsaken har varit en rädsla. En rädsla för att personen en dag ska se mig på samma sätt som jag ser mig själv. Då är det lättare att bygga upp murar, vara elak och stöta bort. Det måste förändras!

Så i år. År 2014. Då ska jag våga tro. Våga tro på att det faktiskt finns personer som menar väl även om det ibland blir tokigt. Våga tro att jag är mer än jag själv ser. Våga tro på att jag har någonting att erbjuda världen..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur mycket jag än vill så kan jag inte förlåta dig.. Det är bara så det är.. Så förvänta dig inte att jag ska komma krypandes nå mer, I'm done with that.. Om du verkligen vill ha mig i ditt liv så är det ditt ansvar att visa det..

Likes

Comments

Hemma sjuk från jobbet torsdag och fredag. I går var jag väll inte sjuk egentligen men med tanke på att jag kräktes på torsdagen kändes det tryggast att vara hemma en dag extra så inte hela socialförvaltningen blir liggandes sen. Torsdagen gjorde jag inte så mycket alls. Jag varvade mellan att sova och springa till toaletten. Mer spännande kan det väll knappast bli. Men skönt att sova en hel dag nästan.

Gårdagen blev lite mer produktiv. Köpte lite mer julgranskulor, ljus och så har jag spanat in vad som ska bli årets julgran. Men den tänkte jag vänta med att köpa tills lönen trillat in på kontot på onsdag.

Första advent är den "magiska" dagen. Det är då julmusiken ska skråla i högtalarna och allt julpynt ska upp. I alla fall i min lilla värld. Eftersom jag inte har julpyntat något de senaste två åren är jag mer än taggad i år. Men jag har ett problem. Jag hittar inga julgardiner. Fel. Jag hittade faktiskt ett par idag som såg rätt bra ut. För 479 kr(!). Aldrig. Så mycket pengar tänker jag inte lägga på ett par gardiner. Så jakten fortsätter... Kanske blir en tripp till Falun och Hemtex i veckan. Beror på. Kanske... Har inte bestämt mig än.

Likes

Comments

Idag känner jag mig lite kass. Noll arbetsmoral, men har ändå lyckats få en del gjort. Undrar hur det gått till. Nu ska jag snart iväg på två planeringar. En i taget självklart. Då kanske jag får igång lite arbetslust. Konstigt hur det kan vara ibland.

Mycket tid går åt till att fundera över nya investeringar jag ska göra. En del ljus ska köpas. Otippat? Inte så mycket. Så ska det investeras i en julgran och lite mera julpynt. Det senaste jag kommit på att jag behöver. Kom på det på lunchen faktiskt. Är en ny frys. Eller.. En till frys ska jag säga. Den som är i lägenheten är så minimal att man knappt får plats med någonting. Så ska se om jag kan stuva om lite i förrådet och kasta in en där. Kanske blir jag bättre på att laga mat själv när det finns något hemma. Kanske inte? Men det är ju så förgrymmat dyrt med frysar upptäckte jag nu när jag satt och kollade. Och inte nog med det så kostar det ju massa el. Blir ingen begagnad frys. Så mycket är säkert. För dom äter ström. En ny ska det vara. Men då kostar det mer i inköp. Förmodligen värt det. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte att köpa någon frys. I alla fall inte de närmsta månaderna. För lat, bekväm och för snål. Men det går ingen nöd på mig ändå.. :)

Likes

Comments

Japp.. Sånna har jag samlat på mig. Går rätt snabbt om man kombinerar godis, onyttig mat och lathet.. Vem hade kunnat ana? Nu tycker jag dock att det börjat nå sin gräns. Inte för att jag egentligen blivit "tjock".. Men jag har tappat så mycket ork och styrka. På skoj gjorde jag en övning i mitt TRX band i söndags. I vanliga fall har jag klarat 3*25 rep.. I söndags klarade jag med nöd och näppe 2*6.. Det är skandal minst sagt. Så nu är det nya tider som gäller. Maten orkar jag inte justera något nu.. Det får bli en annan dag. Men träning. Rörelse. Vad som helst förrutom soffpotatis.. Så idag har jag faktiskt tagit en svängom på Gesunda-berget med fröken Grannas. Det är rätt onödigt att säga att hon är i bättre form än mig. Medan jag kämpade och flåsade på så sprang hon intervaller upp och ner och verkade knappt anfådd.. Well well.. En vacker dag kommer jag också kunna.. Kanske.. Mest troligt inte.. Men jag ska då bli bättre än jag var idag. För jag vet att jag kan. Jag har gjort det förr :)

Nu är det dags att krama kudden ett par timmar innan en ny arbetsdag tar sin början och när den sen är slut så har jag ett "späckat" schema för kvällen. Men mer om det imorrn.

Over and out :)

Likes

Comments

Då har en ny arbetsvecka tagit sin början. Trött som ett as är jag då natten inte ville bjuda på  särskilt mycket sömn :/ Men vad gör man? Har inte så många andra alternativ än att bita ihop, gnugga ögonen och bege sig till jobbet.

Jag bävar lite för mitt möte idag. Fyfan. Jag vet vad jag tycker och vad jag kommer besluta. Men hur ska jag få fram det till den anhöriga utan att denne bryter ihop? Det är det som är frågan... Jag har två timmar på mig att filura ut något bra. Men det är under förutsättning att det inte händer massa annat längs vägen som jag måste fokusera på. Så i realiteten kan man nog säga att jag har ungefär en halvtimme på mig. Om jag har tur..

Sen i eftermiddag ska jag äntligen få träffa min prattant igen. Just nu känns det verkligen som att jag behöver det med allt kaos som är i huvudet. Men hur mycket vågar man egentligen berätta? Det är svårt ibland att veta vilka tankar som bara är allmänt galna och vilka tankar som de flesta andra också delar - men inte delar med sig av. Måste fundera på det där också känner jag. Men hon är bra min prattant. Hon dömer inte. Hon bara lyssnar och ibland flikar hon in med ett gott råd. 6 timmar kvar till det nu. Gissar att den här dagen kommer försvinna lika fort som alla andra dagar så dags att ta tag i mig själv igen nu..

Likes

Comments

Det känns svårt att sätta en rubrik på det som ska skrivas ibland. Tror det kan bero på att jag inte vet vad jag ska skriva innan fingrarna möter tangenterna. Knappt då heller. Det är bara att vänta, till slut ramlar det ut massa ord. Vissa gånger kan det vara sammanhängande. Andra gånger inte. Varför sitter jag nu då här på bloggen igen? Så långt efter att jag slutat blogga? Massor som vill ut. Men vet inte vart jag ska börja.

Förra veckan på jobbet var kaos. På riktigt kaos. Fortsätter det på det viset misstänker jag att jag snart är nära den berömda väggen igen. Om det nu var den jag kraschade i sist. Det är fortfarande ingen som vet riktigt säkert varför jag bröt ihop så som jag gjorde för två år sedan. Härdsmälta. Så mycket vet jag. Men fanns det någon underliggande orsak? Massa frågetecken. Men jag börjar märka mönster igen. Tyvärr. Samma varningssignaler som sist. Men jag gör mitt bästa för att förneka. Förneka in i det sista. Kanske inte den smartaste lösningen på problemet. Kanske bättre att ta tag i det. Men vad är det jag ska ta tag i? Kaoset kan jag inte rå på. Bara göra det bästa jag kan för att hålla det på ett minimum. Men minnet börjar svikta. Glömmer bort saker. Bara småsaker än så länge så ingen fara. Än. Helt utmattad när jag kommer från jobbet. Orkar inte sköta om varken mig själv eller hemmet.

Nu ljög jag lite. Kanske. Den här helgen har jag faktiskt tagit hand om hemmet. Lite i alla fall. Plockat, dammat och dammsugit. Massa mer som måste göras. Men jag finner ingen motivation. Varför ska jag hålla mitt hem rent och fint? Visst. Jag trivs bättre när det är städat. Det är ingen hemlighet. Helst vill jag ha det kliniskt för att må riktigt bra. Men jag orkar inte. Jag har fullt sjå med att hålla ihop mig själv när det blir så mycket på jobbet så jag känner verkligen inte för att lägga tid på städning. Det blir ett moment 22. Fan.

Inte nog med det känns det som att min bästa vän är på väg bort från mig. Vet inte vart. Men det är inte samma som förrut. Nu när jag behöver honom som mest för att hålla ihop drar han sig undan. Precis som förrut. Jag vet att han har mycket i sitt eget liv. Jag kan inte kräva monopol på hans tid. Det är inte rätt. Men just nu skulle jag behöva hans stöd och uppmärksamhet. Istället sitter jag hemma, ensam och bara väntar. Jag vet inte ens vad jag väntar på. Jag sa det idag i alla fall. Att det känns som han är på väg bort. Han verkar inte ha reflekterat över det. Förmodligen för att han har så mycket själv. Så får ta på mig eget ansvar i den frågan. Jag kan faktiskt också lyfta luren och ringa. Jag måste berätta att jag behöver stödet. Jag kan inte bara anta att han på flera mils avstånd ska kunna lista ut att det är kaos i mitt huvud.

Nu får det nog räcka med ord för idag. Dags att besöka sängen så jag orkar med en ny helvetesvecka på jobbet... Förhoppningsvis blir den lugnare än förra veckan..

Likes

Comments

Det kommer inte bli fler inlägg från mig här. Mina tankar gör sig bäst i tysthet och ensamhet.

Likes

Comments

2 år. Snart. Snart har det gått 2 år sedan jag köpte min TV. Då var jag redan ägare av en MacBook. Den som äger en Mac, och kanske nån mer, vet att den inte har en HDMI-utgång. Inte lika som PC. Man måste ha en adapter. Självklart köpte jag en samtidigt som jag köpte TVn. Funkade klockrent. Med bilden alltså. Ljudet stannade kvar i datorn. Ett gäng svordomar har strömmat ur min mun under åren för detta. Jag har provat "allt". Annan utgång i TVn, kollat om det är glapp i kontakten m.m. Till slut ledsnade jag. Ok, det gick ganska fort, precis som det brukar när saker inte funkar som jag planerat. Jag började lägga över filerna på USB och till slut köpte jag en mediaspelare. Tyvärr tar inte mediaspelaren alla filer. Och en del saker streamar man ju. Så idag tänkte jag att jag skulle försöka med kabeln igen. Jag har ju en ny Mac mot den jag provade med sist. Samma sak. Superbra bild. Inget ljud. Suck. Inte så mycket att göra. Förrutom att åka till ElGiganten alltså. Sagt och gjort. Packade med kabeln så jag skulle kunna visa. Ner på stan. In på Giganten. "Hej hej.. bla bla bla. Funkar inte.. bara bild.. osv..." Aaaah. "Du måste gå in på ljudiställningar och välja att det ska vara HDMI." Att jag inte tänkt på det. Så enkelt. Jag som trodde de lurat på mig fel kabel där för två år sedan. De hade ju bara missat att jag slutar tänka när saker inte funkar och således behövde en instruktion för hur jag skulle gå tillväga. Så. Nu ska jag snart koppla datorn till TVn igen för att se om "knepet" funkar. Tänk så lätt det kan vara ibland...

Likes

Comments

Första dagen på ny vecka. Känns bra. Har varit en bra start än så länge. Vaknade upp jämte mitt hjärta. Trött som ett as. Ville inte alls gå upp. Men när jag väl kravlat mig ur sängen efter ett gäng snoozningar så gick det bra. Hem till mig. Byta kläder. På med smink. Inte glömma matlåda. Skala morötter (ska försöka ersätta godiset med nyttigheter.. sägs att det är bra för hälsan..). Just ja. Måste göra frukostmackor också. Vart är påsarna? Hittade dom. Allt packat och klart. På med skor och ut till bilen igen. Yes. Klarade av att komma iväg i samma tid som jag "ska" även fast jag hade saker att göra. Fan. Glömde bananen hemma. Well well. Den överlever jag nog utan...

Så såg min morgon ut. Spännande? Inte mycket. Nu sitter jag på jobbet och har redan varit alldeles "för produktiv". Nej det går ju inte. Men jag har fått massa gjort med tanke på hur tidigt det fortfarande är. Telefontid har jag också. Samtal. Inga än så länge. Jag har det "lugnt" på mina områden. Med lugnt menar jag att det är sällan som mina kunder själva söker kontakten. Oftast får jag indikationer från hemtjänsten och så söker jag själv upp dem. Det innebär för mig att telefontiden är rätt lugn, men resten av dagen är full fart.

Likes

Comments