Tamaki Maori Village

Dagen efter Hobbition gick vi till ett ”rescuecenter” för kiwifåglar i Rotorua. Vår tidigare busschaufför ”Cowboy” fixade så att jag och Marlon fick en privat guidning i reservatet där vi fick veta mer om kiwifåglar, hur centret arbetar & så fick vi även hälsa på tre kiwifåglar. Det var fantastiskt & något jag verkligen sett framemot. Entréavgiften gick till fortsatt arbete med att bevara arten på framförallt nordön.

Efter vår guidade tur hade vi lite fritid i Rotorua innan vi blev upphämtade av vår nya busschaufför Simon för att åka till Tamaki Maori Village d.v.s. de Nya Zeeländska urinvånarna Maoriernas by. På bussen dit fick vi hälsa på våra nya resekamrater & utse vår stams (bussens) ledare samt välja en sång som vi skulle sjunga för Maorierna i våran privata välkomstceremoni. Vår sång blev den engelska versionen av Hakuna Matata.

Efter vår välkomstceremoni blev vi välkomnade in i deras hem & blev erbjudna hemmagjord fika. Dem lärde oss två ”lekar” med pinnar som är faktiska övningar som unga Maorier lär sig i förebyggande syfte för samarbete, försvar och koordinationsförmåga.

Efter några timmar i byn började den officiella välkomstceremonin. Dit var även andra bussar & turister välkomna, varav varje buss representerade en egen ”stam”. Samtliga ledare var tvungna att stå framme på slagfältet när Maorierna anlände. Ceremonin var väldigt seriös & det var väldigt viktigt att ingen skrattade, rörde sig hastigt eller försökte härma Maorierna.

När ceremonin var över fick vi äta fantastiskt god mat som lagats av Maorierna i deras varma källor. Det var den största & godaste måltiden vi ätit sen vi åkt hemifrån!

På kvällen satt vi i bubbelpooler till sent på natten & lärde känna våra nya busskamrater. Sen gick vi & la oss i ett stort vackert rum sida vid sida med våra nya vänner. När solen gick upp blev vi bjudna på frukost innan vi tackade för att vi fått stanna i byn & åkte därifrån.

Superhäftig upplevelse som inte många får vara med om!

  • Resor

Gillar

Kommentarer