River Valley - White Water Rafting

Efter våra två nätter i Taupo åkte vi ut till landet. In bland bergen, långt från närmaste stad/by utan teckning & WIFI. Det var oerhört skönt & behövligt. Vi bodde i en stor lodge bredvid en forsande flod. Vi var nästintill de enda gästerna där & spenderade större delen av kvällen med att umgås med varandra, dricka öl & spela massa olika brädspel. Det var såå kul!

Morgonen därpå hade Marlon & jag tillsammans med vår engelska vän Hannah (& andra busskamrater) anmält oss för att göra White Water Rafting på floden som rann utanför lodgen.

Vi hoppade i våtdräkt, skor & satte på oss hjälmen innan vi bussades iväg till startpunkten som låg någon timme högre upp på floden. Vår guide gick igenom olika kommandon som han kom att använda under raftingen samt hur vi skulle bete oss om vi eller någon annan ramlade ur vid flodens olika delar. Efter det hoppade vi i båten & började paddla.

Efter en kort tids paddling välte vår guide båten i en lugnare del av floden. Vattnet kändes oerhört kallt (trots att de var 17 grader celsius) & jag fastnade ensam under båten. Efter en kortstunds panik lyckades jag hitta lufthållet under båten innan jag simmade under den & kom till utsidan av båten där resterande flöt runt i vattnet. Det var oerhört läskigt, men det fick oss verkligen förstå allvaret med raftingen & hur farligt forsande vatten kan vara.

Resten av raftingen försökte jag att inte tänka på vad som hände i början utan fokusera på att hålla mig kvar i båten & njuta av den häftiga upplevelsen.

Vi droppade nerför ett cirka 10 fall under vår två timmars resa, varav det högsta droppet var mellan 4-5 meter högt!

Mellan fallen pratade vi om allt mellan himmel & jord samtidigt som vi njöt av den vackra naturen. Vi lyckades även se en ovanlig fågel, Blue Duck som jag på frihand chansar heter blåanka på svenska.

När vi var nästan framme vid lodgen hoppade vi i floden & åkte längst med strömmen till strandkanten. Det var en lustig, men häftiga känsla!

Efter en varmdusch tackade vi teamet på River Valley & hoppade på en buss mot huvudstaden Wellington. Det var en fantastiskt händelserik & spännande morgon som jag sent kommer glömma. Är stolt över att vi gjorde det!

Gillar

Kommentarer