Mitt 2017

Idag är det 31 december det vill säga årets sista dag. Jag tänkte därför sammanfatta mitt år med några punkter som har gjort mitt 2017 extra speciellt.

Topp: stjärtmes, kungsfiskare & gråsparv (hane). Mitten: tornfalk, blåmes & koltrast (hona). Botten: koltrast (hane), gråhäger & nötväcka.

Fick mitt första jobb med inriktning inom biologi: i slutet av 2016, början av 2017, fick jag mitt första jobb som hade med min utbildning att göra. Jag skrev kontrakt för att extrajobba på ett laboratorium, vilket jag fortfarande gör & har tyckt varit mycket roligt & lärorikt! Fått mig att tänka på vad jag vill göra när jag tar examen 2018.

Utvecklat fågelintresse: under hela 2017 har mitt intresse för fåglar bara vuxit & vuxit. Jag har lärt mig majoriteten av Sveriges fåglar, lyckats se 92 av dem, fotat 50 av dem & deltagit i två tävlingar. En som var Östergötlands kommunrally där Norrköping, min hemkommun, vann & sen en insamlingstävling för musikhjälpen där varje sedd art bidrog med en slant för att stödja årets tema som var BARN ÄR INTE TILL SALU.

Åkte till min mammas hemstad: i början på sommarlovet åkte jag tillsammans med mamma till hennes hemstad Jelenia Gora i Polen. Det var en fantastisk resa som jag drömt om mycket mycket länge. Vi träffade mycket släkt, vilka jag tyvärr hade svårt att kommunicera med, & såg mycket fina grönområden.

Besteg Tjeckiens högsta berg: under min & mammas vistelse i Polen besteg vi berget Śnieżka, vilket är Jelenia Goras högsta bergstopp & även Tjeckiens högsta berg. Toppen av berget ligger nämligen hälften i Polen & hälften i Tjeckien. Det en av de bästa dagarna i mitt liv! Jag älskar att röra på mig & det fick vi verkligen göra. Dessutom var utsikten från toppen helt fantastisk!! Efter den upplevelsen har jag satt upp "bestiga Kebnekaise" på min bucket list.

Bråvalla med Marlon: Marlon är egentligen ingen festmänniska & ända sedan vi träffades har jag försökt få med honom på Bråvalla festivalen i Norrköping. I år lyckades jag! Inte för att jag var bra på att övertala utan för att ett av Marlons favoritband Linkin Park spelade på festivalen. & dem gjorde varken han eller mig besvikna! Hela festivalen var fantastisk & det var bara så otroligt kul att spendera 4 dagar med Marlon, drinkar, sena nätter & massa artister. Ett minne för livet!

Kolla in den coola koffertväskan (tårtan) med Sverige & Hollands flagga på som Marlon fick under sin avskedsfest i Holland! På väskan stod det även Lycka till Marlon på svenska.

• Marlon flyttade till Sverige: det absolut roligaste som hänt det här året är att Marlon ÄNTLIGEN har flyttat till Sverige & att vi nu bor tillsammans. Att få vakna upp & gå & lägga sig med honom varje dag är som en dröm för mig! Det har varit lite krångel med det svenska systemet & med jobb samt studier för Marlon, men jag hoppas att 2018 kommer reda ut alla dessa problem.

Jag började mitt sista år på kandidatprogrammet i Biologi: finns inte mycket att säga om detta mer än att det är helt sjukt! Om mindre än ett halvår är jag färdigutbildad biolog & jag kan kasta mig ut i arbetslivet alternativt fortsätta mina studier till masternivå. Ska bli spännande!!

Gillar

Kommentarer