Hobbition

I söndags lämnade vi Waitomo för att åka vidare mot staden Rotorua. På vägen dit stannade vi till vid Ruakuri stigen där vi fick gå in i grottor och se vackra vattenfall.

Efter den korta promenaden gav vi oss av mot Marlons höjdpunkt med denna resa d.v.s Hobbition. Väl där blev vi guidade i ”Hobbiton” (där hobbitarna i Sagan Om Ringen och Hobbit Triologin bor). Vi fick information om hur filmerna gjordes, varför det var just här dem spelades in och hur dem fick fullvuxna skådespelare att se små ut som hobbitar. I slutet av turen fick vi även njuta av en varsin cider på hobbernas bar.

Från Hobbition blev vi körda i en hobbitbuss till Rotorua där jag och Marlon checkade in för två nätter. Staden är känd för sina värma källor (som tyvärr luktar som rutna ägg) så vi spenderade eftermiddagen med att gå runt vid de mellan 100-200 grader rykande källorna i centrala staden.

På kvällen passade vi även på att bada i hostelets pool som värmdes upp av vattnet från de varma källorna. I poolen träffade vi på en holländare, en amerikan och en schweizare som vi senare gick till en bar tillsammans med och drack några ”lava jars”. Fantastisk härlig dag!

  • Resor

Gillar

Kommentarer

Farmor och Bengt
,
Vad mycket ni får uppleva,blir lite avensjuk!!!