Auckland till Hot Water Beach

I fredags började vi vår backpacker resa på riktigt. Vi checkade ut från vårt hostel i Auckland och hoppade på ”den gröna bussen” eller Kiwi Experience som ska ta oss genom hela Nya Zeeland under vår tid här. Första destination efter Auckland var Hot Water Beach som är rankat som en av de 10 bästa stränderna i världen.

På vägen till Hot Water Beach stannade vi blandad annat för att handla frukost och se Nya Zeelands kust från vackra utkiksplatser som vår chaufför och guide ”Cowboy” handplockat åt oss.

Efter att vi checkat in på vårt nya hostel tog Marlon och jag en kort promenad till ”Hot Water Beach” för att se det i sitt dagsljus. Vi återvände sedan hit på kvällen när tidvattnet var lågt och de varma källorna åtkomliga varpå vi började gräva våra varmvattenspooler. Det varma vattnet var 64 grader celsius och för att inte bränna sönder händer och fötter var vi tvungna att gräva poolen så att det varma vattnet med det betydligt kallare havsvattnet. Det var super häftigt!

Men innan kvällen drog in och vi gräva våra egna pooler tog ”Cowboy” med oss till det kända Cathedral Cove. Just den här dagen var det fantastiskt väder så vi passade även på att bada här. Vattnet för riktigt kallt men uppfriskande! Var som en kall bergsjö en svensk sommar.

  • Resor

Gillar

Kommentarer

FredenSandra
FredenSandra,
Great to see you have fun 👍🏻