Amsterdam

För några dagar sedan lovade jag att jag skulle lägga upp bilder från min dag i Amsterdam tillsammans med Diantha & Loïs. Bilderna beskriver verkligen vädret vi hade den dagen då ena bilden täcks av svarta moln & nästa av blåhimmel med enstaka moln. Lika växlande som aprilvädret vi har här i Sverige just nu, hahah! Förutom vädret kan man från bilderna ta del av Amsterdams vackra inslag av grönområden, gröna korridorer, som jag som studerande biolog glädjes lite extra av att se i en befolkningstät huvudstad som Amsterdam.

Centralstationen i Amsterdam. Här & inom säkerligen en 1 kilometers radie var det fullproppat med folk! Men ju längre bort vi kom desto mindre folk blev det & det är där jag trivs som bäst.

Här befinner vi oss på Rembrandtplein (Rembrandt Square) & framför oss ser vi en staty föreställande Rembrandt med The Night Watch figurer framför.

Förutom att passera denna plats gick vi även förbi Anne Franks Hus, men det var en massa människor där & kön var lång. Så eftersom vi inte hade några biljetter nöjde vi oss med att bara passera.

Vart vi än gick så passerade vi kanaler. Små som stora, bebodda som obebodda, men alla lika vackra & med härliga trädkorridorer längs med kanterna. Visst är det vackert?!

Överallt möttes vi även av höga & smala hus tätt intill varandra. Detta har jag stött på i hela Holland vilket inte är så konstigt med tanke på att deras befolkning är som Sveriges x 1,5 trots att det har en landyta nästintill i stolek med Jämtlandslän. Jag beundras dock av de som bor i alla de hus som uppenbarligen rört på sig (höger bild). För mig ser det så lustigt ut, men samtidigt tycker jag att de lutande husen är lite charmiga 💕

& sist men inte minst. Min favoritbild från Amsterdam trippen. Jag hade sån tur när jag tog den här. Solen strålade, himlen var blå, båten kom, träden fanns & terassen med alla nyfikna glada turister var där. Helt enkelt otroligt vackert & mysigt vilket även blir orden jag sammanfattar min Amsterdamvistelse med 😍

Gillar

Kommentarer