Header

◦ saturday ◦


◦ På lördagsmorgonen vaknade jag upp själv i sängen ◦

Anton var ute med några vänner på fredagskvällen & sov i Skövde så jag fick sängen för mig själv. Vilket faktiskt var rätt skönt om jag ska vara ärlig! När jag väl kom upp såg jag att det var en solig & vacker dag för omväxlings skull, härligt! Till frukost blev det en god smoothie med amerikanska blåbär, hallon, naturell yogurt & lime. Den blev så god så! Framåt tolvtiden kom Anton hem & då åkte vi till Skövde för att få lite ärenden gjorda som att köpa linser, presenter & krukor.

Senare åkte vi till Mölltorp på lite kalas för Anton, hans syster & hans morfar som alla fyller år ungefär samtidigt! Det blev några trevliga timmar där innan det var dags att åka hem & inta soffan. En väldigt lugn lördag alltså, men det kändes skönt med tanke på hur mycket jag flängde runt förra helgen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

◦ old pic from a loved place ◦


◦ Den här veckan alltså... ◦

Det känns som hemskheterna har radat upp sig. Är det inte typiskt att om en sak händer så dyker tre saker till upp? Jag har haft så mycket ångest & framförallt varit väldigt förbannad och ledsen. Främst på några av dom som jobbar på min mormors boende, framför allt "läkaren" med riktigt sjuk människosyn, som verkar ha missat att hon blivit nästintill dödsjuk och kallar det "lite hängig & trött bara". Nu ligger hon inne på sjukhus med infektion i kroppen & antibiotikadropp....och det är tack vare att hennes barn manade på att hon ens kom in dit. Annars skulle hon säkert fortfarande ligga apatisk i sängen som mamma fann henne häromdagen...

OBS! Menar inte att kasta skit på hela äldrevården nu, det finns massor av fantastiska människor med hjärtat på rätt ställe. Ni gör ett toppenjobb & är guld värda! Men det blir så fel när det kommer folk som inte verkar bryr sig om att det är människor de jobbar med. Det är hemskt hur vanligt det är nu för tiden att de äldre blir illa behandlade. Det är verkligen inte okej. Det får inte vara så här, vart tog medmänskligheten vägen?

Förhoppningsvis går allting bra med henne... Och nu är det alltså fredag, och det känns ändå skönt på något sätt. Även fast det jobbiga inte försvinner är det alltid skönt att få vara ledig. Ursäkta att det blev ett väldigt deppigt inlägg idag, men livet är inte enbart en härlig plats där solen alltid skiner. Tyvärr.

Men jag hoppas ni får en fin fredagkväll & att ni mår bra!

◦ Kram ◦


Likes

Comments

Contains affiliate links

◦ february favourites ◦

Yankee Candle Pink Grapefruit - För en månad sedan köpte jag mitt andra ljus i den här doften. Den är så god & fräsch och jag tycks aldrig tröttna.

Vitamin Well - Har börjat träna en del & försöker då även dricka och äta nyttigare. Jag dricker väldigt lite läsk överlag men när man är sugen på något bubbligt så har jag hittat ett bra substitut i form av Vitamin Well. Gillar speciellt den med Päron + Citronsmak. Tycker till och med det smakar godare än läsk.


Instax mini 9 - Även fast jag inte använt den så mycket än (pga snål med film) så är jag frälst. Den är så rolig att fota med & att sedan se när fotot framkallas direkt i handen. Vet dock inte vad jag ska göra av alla foton än. Antingen blir det någon slags anslagstavla á la pinterest eller ett album.

Handy Gurugu handkräm - Man kan säga att det här är en nygammal favorit. Men jag tycker den är värd att nämnas nu i vinterkylan. Den här guldklimpen har räddat mina torra vinterhänder två (eller kanske tre) vintrar på raken! Känner mig faktiskt väldigt sällan torr om händerna längre.

First Aid Kit - Inte särskilt okända, men värda att tipsas om ändå. Fastnade för dom när jag såg dom på Håkans konsert förra sommaren.. Dom sjunger så fint att man vill gråta lite.


- innehåller adlinks -

#nouw30daychallenge

Likes

Comments

◦ new in , göteborg ◦


◦ Det är inte ofta jag reser till Göteborg utan att något får följa med hem ◦

Så var det även den här gången. Det blev ett & annat som jag känner mig väldigt nöjd med! Och det tänkte jag visa upp här!


Baddräkt - Hm

Jag älskar baddräkter, och i lördags blev det ett nytt tillskott till samlingen. Tycker den är så fin & den satt perfekt.

highlighter & korthållare - Monki // Seanik - Lush

Det blev lite smått som inte var kläder också. I form av en shampookaka, en korthållare & en highlighter. Shampookakan har jag använt i en evighet men highlightern har jag inte testat innan. Det blir kul!

Vit tröja - Monki

Monki kan det där med mysiga tröjor. Den här är mjuk & skön med ballongärmar.

Kavaj - Monki

Sist men inte minst så fick jag med mig en kavaj hem. Den är dock inte skuren som en klassisk kavaj utan är lite mer luftig & med större armar. Kan se mig själv använda den här mycket under alla årstider!

Likes

Comments

 ◦ dream, plan, do ◦ 


Nu är det alltså sista dagen på Nouw´s 30 day challenge

Ett av mina mål var att planera mitt bloggande bättre. Och hur har det gått tror ni? Svaret är förvånansvärt bra. Jag har legat steget före med mitt bloggande under hela tiden & har alltid haft några inlägg till godo. För mig är det nämligen inte möjligt att sätta sig ner & komma på nya inlägg varje dag. Somliga dagar sprudlar kreativiteten, andra är den rent utsagt död.

Under den här tiden har jag lärt mig lite knep för att planera mitt bloggande. Och jag tänkte dela med mig av några tips!


Samla dina idéer - Så fort jag får en idé skriver jag upp den i anteckningarna på telefonen eller på papper. Då riskerar du inte att glömma något.

Pressa inte dig själv - Känner du dig helt oinspirerad är det ingen idé att sitta & försöka tvinga fram idéer. Gör något annat och försök igen senare eller en annan dag.

Fota mycket när du har tid - Jag föredrar att fota i naturligt ljus & så här års är det en bristvara under veckorna. När jag kommer hem är det mörkt. Därför ser jag till att fota på helgerna så mycket som möjligt när jag är ledig om dagarna. Det här gäller så klart inte om din blogg inte har foto i fokus.

Planera en vecka i förväg - När jag väl satt det här i system fungerar det faktiskt riktigt bra. I början blev dock det dagliga bloggandet drabbat eftersom jag sparade de flesta av mina inlägg. Men som sagt, när jag väl satte igång har det inte upprepat sig. Nu har jag ungefär fem stycken inlägg på lager färdiga att publiceras. Och det känns riktigt skönt.

Tidsinställda inlägg - Den senaste tiden har nio av tio blogginlägg hos mig varit tidsinställda. Det känns organiserat & bra. Jag tycker även man får en bra överblick över blandningen på inläggen när man tidsinställer flera inlägg på raken.


Så har jag alltså fått "kontroll" över mitt bloggande. Och det kanske inte passar alla, men det har fungerat bra för mig. Det låter kanske som mycket jobb men jag upplever det inte så. Men då har jag även inget emot att lägga ner mycket tid på att fotografera & blogga.

Det viktigaste är att inte pressa sig själv för hårt.


Likes

Comments