Header

 ◦ dream, plan, do ◦ 


Nu är det alltså sista dagen på Nouw´s 30 day challenge

Ett av mina mål var att planera mitt bloggande bättre. Och hur har det gått tror ni? Svaret är förvånansvärt bra. Jag har legat steget före med mitt bloggande under hela tiden & har alltid haft några inlägg till godo. För mig är det nämligen inte möjligt att sätta sig ner & komma på nya inlägg varje dag. Somliga dagar sprudlar kreativiteten, andra är den rent utsagt död.

Under den här tiden har jag lärt mig lite knep för att planera mitt bloggande. Och jag tänkte dela med mig av några tips!


Samla dina idéer - Så fort jag får en idé skriver jag upp den i anteckningarna på telefonen eller på papper. Då riskerar du inte att glömma något.

Pressa inte dig själv - Känner du dig helt oinspirerad är det ingen idé att sitta & försöka tvinga fram idéer. Gör något annat och försök igen senare eller en annan dag.

Fota mycket när du har tid - Jag föredrar att fota i naturligt ljus & så här års är det en bristvara under veckorna. När jag kommer hem är det mörkt. Därför ser jag till att fota på helgerna så mycket som möjligt när jag är ledig om dagarna. Det här gäller så klart inte om din blogg inte har foto i fokus.

Planera en vecka i förväg - När jag väl satt det här i system fungerar det faktiskt riktigt bra. I början blev dock det dagliga bloggandet drabbat eftersom jag sparade de flesta av mina inlägg. Men som sagt, när jag väl satte igång har det inte upprepat sig. Nu har jag ungefär fem stycken inlägg på lager färdiga att publiceras. Och det känns riktigt skönt.

Tidsinställda inlägg - Den senaste tiden har nio av tio blogginlägg hos mig varit tidsinställda. Det känns organiserat & bra. Jag tycker även man får en bra överblick över blandningen på inläggen när man tidsinställer flera inlägg på raken.


Så har jag alltså fått "kontroll" över mitt bloggande. Och det kanske inte passar alla, men det har fungerat bra för mig. Det låter kanske som mycket jobb men jag upplever det inte så. Men då har jag även inget emot att lägga ner mycket tid på att fotografera & blogga.

Det viktigaste är att inte pressa sig själv för hårt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

◦ weekend shots ◦


◦ Den här helgen har jag... ◦

▹ Börjat med att gå på släktfest. Vi åt grekisk mat, drack goda drinkar & jag gjorde en makeover på födelsedagsbarnet Elsa.

▹ Spenderat hela lördagen i Göteborg med mamma. Vi åt på tacobar, besökte palmhuset & handlade en hel del.

▹ Fått pappa att testa sushi för första gången.

▹ Kollat på mellot & äntligen hittat låtar jag tycker om. Jag höll på Martin Almgren & Mendez. Hoppas verkligen Mendez går vidare från andra chansen, kan inte sluta lyssna på hans låt, haha.

▹ Börjat min söndag med att städa & göra om i våran rumsdelare/bokhylla. Tycker det blev mycket snyggare & mindre plottrigt.

▹ Varit på ännu ett kalas där vi firade mamma med hennes släkt. Det bjöds på god mat, pratades en hel del & spelades Mario Kart.

Hur var eran helg?


Likes

Comments

◦ trädgårdsföreningen ◦

◦ göteborg ◦


Igår var jag på min favoritplats i Göteborg

Nämligen palmhuset. Speciellt så här års tycker jag om att gå dit. När det är kallt & allt annat än grönt utomhus. Så när jag har vägarna förbi Göteborg brukar jag tvinga med mitt sällskap hit för att få tjugo minuter av utomlandskänsla.


Likes

Comments

◦ pestopasta. ◦


- Det här är en av mina favoritpastarätter -

Den är enkel att göra, god att äta & ganska nyttigt! Dessutom är den perfekt om man ska bjuda ett sällskap där några är köttätare & några är veganer eller vegeterianer.


◦ du behöver...


| Färsk pasta | Olivolja | Pesto | Soltorkad tomat | Rödlök | Ruccola | Cashewnötter | Parmaskinka (valfritt) | Havssalt |


◦ så här gör du...


▴Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

▴Under tiden, hacka löken & skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.

▴När pastan är klar häller du av den utan att skölja den med kallt vatten.

▴Häll tillbaka pastan i grytan & tillsätt olivolja + pesto efter smak.

▴Servera pastan & toppa den med havssalt, ruccola, rödlök, cashewnötter, soltorkad tomat & parmaskinka om man önskar.

▴Klart! Så enkelt är det!


Likes

Comments

◦ nike and x ttl ◦


Jag verkar nog ha blivit riktigt tränarbiten...

...med tanke på att jag frivilligt köpte träningskläder förra helgen. Och det är inget som hör till vanligheterna. Men det hände. Och jag känner mig jättenöjd, speciellt med tanke på att jag hittade båda plaggen till rabatterat pris på Stadiums Outlet. Tightsen från X TTL kostade 180 kr & t-shirten från Nike kostade 199 kr. Är speciellt nöjd med Nike-tishan. Matrialet är SÅ skönt! Dock fanns den bara i storlek XL. Men jag tyckte om hur den satt så den fick hänga med hem ändå. En ska inte stirra sig blind på storlekar.

Så nu kan jag i alla fall träna i lite roligare kläder än gamla t-shirtar!


Likes

Comments