Header

Jag måste bara fråga er om en sak som jag själv tänker på ganska ofta.

Det är ju nämligen så att jag ÄLSKAR att resa, men problemet där är ju att jag HATAR att flyga. För mig är det inte själva höjden och rädslan av att störta och dö som är problemet. Anledningen till att jag hatar att flyga är pga många olika anledningar, dessa är 1. Det är så otroligt lite space åt benen, 2. Det kan finnas sjuka människor där, 3. Det finns folk som mår illa i plan, 4. Att få magsjuka/bli sjuk själv på ett plan. Alla dessa delar tillsammans får mig att skrika ut i panik. Att hamna i närheten av någon som mår illa uppe i luften är en av mina största rädslor, för på ett plan kan jag inte fly någonstans, jag måste sitta still på samma ställe. Och detta har faktiskt hänt flera gånger när jag flygit, att någon framför/bakom mig har spytt. Vilket som skrivet är bland det värsta jag kan tänka mig.

Sen så är ju grejen med mig att jag HELST vill resa till ställen som är långt borta då jag tycker det känns mer exotiskt, roligt och vackert i sådana länder som är långt från Europa. Vilket kanske inte är sådär jättekul med tanke på att jag då också såklart måste sitta i planet i flera timmar. USCH. Och då tänker jag också såhär, på så många timmar i ett plan så skulle man hinna bli sjuk. Tänk om man skulle bli magsjuk på ett plan, eller få hög feber? Alltså nej fy. Det hade vart mardrömmen deluxe.

Så det jag undrar är, är det någon av er som lider av samma rädslor som jag? Att ni älskar att resa men rädslor för flygresorna är hemska och ni typ skärs i tu på något sätt? Tell me i sådana fall, skulle vara intressant att höra, och om ni har något tips så kan ni också gärna få berätta det för mig, för jag behöver alla tips som jag kan få.

Likes

Comments

1. Vad gör du om 15 år? Förhoppningsvis så har jag ett yrke som jag trivs med, drömmen skulle väl vara att jag har skrivit en hel del böcker, och kanske till och med att jag lyckats så bra med någon av böckerna att någon vill göra en film av den, typ som Maze Runner, Harry Potter osv, sen hade det ju även vart en dröm att spela huvudrollen i den filmen hihi. Men om jag inte för drömma så himla stort så hoppas jag att jag kan livnära mig på något som jag älskar, att skriva. Något annat som jag gärna vill om 15 år är att jag har min egna häst, att jag är ute och tävlar mycket osv.

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket sinne hade du då valt? Då skulle jag nog välja att förlora lukten. För eftersom jag har pollenallergi så har jag inget doftsinne alls i flera månader, så jag är ju ändå van med det. Det är ju såklart tråkigt, men jag vet att jag klarar mig utan det. Synen skulle vara värst att tappa tror jag, eller hörseln.

3. Vad inspirerar dig mest? Att resa, kolla på resebilder, resebloggar osv. Jag är helt obsessed med att resa. Vara ute och upptäcka är det roligaste jag vet för att jag är som lyckligast när jag reser.

4. Hur balanserar du privatlivet, personlig tid och bloggen? Alltså jag är ju ingen kändis direkt haha, men bloggen har fram til nu fått lega på is för jag mått dåligt osv. Men när jag är full igång med bloggen så gäller det helt enkelt att planera för att man inte ska bli ihjäl stressad. Personlig tid får jag oftast på kvällarna när jag är hemma och bara är med mig själv och kollar på film, bästa tiden haha. Jag älskar mitt eget sällskap, tycker om att vara ensam. Det kanske låter lite tragiskt men faktiskt så är det så. Det är ju klart att jag tycker om att umgås med andra med, men ni fattar nog vad jag menar.

5. Om du hade haft en superkraft, vilken skulle det i så fall vara? Att kunna knäppa med fingrarna och transportera mig och andra precis vart och när jag vill och att det går på cirka 3 sekunder. Tänk själv att kunna säga "ta mig till maldiverna" , man knäpper med fingrarna och vips så är man där. Hur häftigt hade det inte vart liksom?

6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv? Perfekt smink, because GURL perfekt hår har jag redan. Boom hahaha. Nej men helt ärligt, jag själv tycker jag har perfekt hår, det finns INGET som jag vill ändra med mitt hår. Så att vakna upp flawless med perfekt smink hade ju vart pricken över i:et.

7. Vad är ditt drömjobb? Författera och/eller skådespelare. Något mer kul skulle vara att jobba som rese recensör. Att få åka på massvis med resor och recensera flygbolag, hotell, mat osv. Hur häftigt jobb skulle det vara? Att kunna livnära sig på bloggen hade också vart en dröm eftersom jag ÄLSKAR att blogga.

8. Hur skulle du beskriva din stil? Lite Kylie Jenner stuk på det hela. Jag kan gå från hoddie, till mer uppklätt. Jag tar verkligen mycket inspirtion från Kylie, jag älskar hennes klädstil.

9. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram? Det går inte att välja en, men mina favoriter är Josephine Qvists, Janni Delèr, Yayanaomi.

10. Med två ord eller mindre - hur skulle du beskriva din humor? Det går nog inte att beskriva min humör. Förutom att jag är otroligt lättroad. Jag skrattar åt ALLT. Borde på riktigt ha världens sexpack för jag skrattar så mycket.


Likes

Comments

Hejsan lovies. Jag hoppas att allt är bra med mer. Som tur är så är det bra med mig med. Det enda som känns är att jag är riktigt svag, men det är inte så konstigt med tanke på att jag vart sjuk i två veckor.

Men vad ska jag göra idag då? Jo egentligen resten av veckan så ska jag fokusera på att vila så jag kan ta tag i livet igen. Nästa vecka så måste jag även in till Högskolan, ska även vara hus och kattvakt åt mina kusiner, faster och hennes sambo. Ska bli så himla mysigt. Förhoppningsvis så kan Linda vara med mig någon natt, men hon jobbar ganska mycket så jag vet inte hur vi ska lösa det. Men blir jag själv någon natt så kan jag säkert få Carl eller Lisa att hålla mig sällskap, för att sova helt själv där, det vägrar jag haha. Men om ingen av Linda, Carl eller Lisa kan någon natt så sover jag hemma helt enkelt. Men både Carl och Lisa har ju sportlov nästa vecka så det blir nog inga problem.

Nä nu ska jag fortsätta att kolla på film och äta isglass, sen planera lite bloggning. B Y E.


Likes

Comments

Nu mina vänner ska ni få höra varför jag vart borta från bloggen, igen... Kommer ni ihåg att jag var väldigt sjuk för ca två veckor sedan? Jag hade ont i körtlarna i halsen, det gjorde så ont att jag inte kunde vrida på huvudet och så hade jag hög feber. Jag var in till sjukuhuset osv. Sen förrförra helgen (från Torsdag) så åkte jag, Carl, Eva och Rasmus upp till Vemdalen och bodde i en stuga med massa andra människor som jag aldrig någonsin träffat tidigare. Hur som helst, jag ska berätta mer om det senare. I alla fall så kände jag på Torsdagsmorgonen när jag vaknade att något var fel, så jag började leta efter tempen men jag hittade inte den. Mamma märkte såklart detta och frågade hur jag mådde, jag sa att det var bra (fast egentligen var det inte så bra, men ville såååå gärna åka till Vemdalen så jag spelade friskare och starkare än vad jag kände mig innerst inne). Jag packade i alla fall in mitt pick och pack i bilen och åkte till Carl. Tack och lov så ville han köra.

På vägen upp så började jag faktiskt må bra, vi sjöng i bilen och pratade osv. Däremot så kände jag redan där att matlusten inte fanns i huvudtaget, vilket innebär konstigheter i kroppen min för jag har väldigt bra matlust annars. Men men, tänkte inte mer på det. När vi kom upp till Vemdalen så gick vi ganska direkt på afterskin eftersom Evis och Perris redan var där. Vi stod längst fram vid scen och hade faktiskt jättekul! På kvällen var jag däremot trött och gick och la mig ganska tidigt medan resten festade legit hela natten. Blev inte sådär jättemycket sömn, men vad ska man göra. Det var ju även så lägligt att Carl och jag fick rummet precis vid vardagsrummet, vilket betydde att två stora jäkla högtalare stod precis utanför dörren vår. Hjälpte ju inte heller att det spelade SAMMA SKIT LÅTAR HELA JÄVLA HELGEN. Alltså då menar jag verkligen samma låtar, konstant. Mest svenska låtar. Ni vet ju vad jag älskar svenska låtar :)))))) Hörde det spelades Justin Bieber två gånger under hela helgen och då spelades de låtarna i ca 1 minut sedan bytte någon.

Inte nog med att jag kände mig sjuk hela helgen (ja nej jag sa inte det till någon för jag ville inte dra ned stämningen för någon, men jag mådde verkligen SKIT mest intill hela helgen). Enda gången som jag inte kände av att jag mådde dåligt alls, enda gången som jag faktiskt mådde riktigt bra var i backen. Men när man åker skidor så är man helt fokuserad på det och då har man liksom ingen tid att tänka på något annat. Det var så galet skönt.

Alltså även fast det kändes som att jag mest låg inne på rummet och vilade under Vemdalen så hade jag ändå kul, eller kul... mysigt hade jag. Carl var så snäll att han var med mig hela tiden istället för att vara och festa med de andra, eller alltså det gjorde han ju med, men när han märkte att jag var borta lite längre så kom han till mig och var med mig resten av kvällen. Sen om resten av gänget tyckte att vi var värsta cheesy och klängiga paret.. ja låt dom. Jag brydde mig faktiskt om det när jag var där, för ville inte att folk skulle tro det, men nu så skiter jag i det. Jag vet vad som var rätt och jag mådde verkligen dåligt, jag hade förfan körtelfeber redan där och då utan att jag ens visste om det, inte undra på att jag inte orkade festa från 8 på morgon till halv fem nästa morgon varje dygn från Torsdag - Söndag. TACK OCH LOV att jag inte drack mycket, TACK OCH LOV att jag känner och behandlar min kropp så väl som jag gör. Alkohol är otroligt farligt om man dricker det när man har körtelfeber. Usch, vill inte ens tänka på vad som kunnat hänt.

Något som jag störde mig på var att folk hela tiden kom in i rummet när man försökte vila pga återigen jag mådde SKIT (!!) och sa "KOM IGEN, VI ÄR HÄR FÖR ATT DRICKA!". Alltså... nej. Jag åkte dit för jag vill åka skidor, pulka, vandra, bada och GÖRA saker på dagarna för att sedan på kvällen festa efter man duschat osv. Men här ska ni veta att det var fest 24/7, jag överdriver inte ens. Jag visste att det skulle bli fest, men att ingen gjorde inget annat än att dricka konstant, det trodde jag inte. Tur på fan att jag och Carl var lika med tänket där. Jag skulle aldrig ens palla att dricka så mycket om jag var frisk. Det är inte värt det. Dessutom så får jag såååå ont i magen och kroppen om jag dricker mycket bubblig dricka (cider/grogg med läsk osv) och dessvärre så är det typ det enda jag gillar... inget bra. Jag borde hålla mig borta från alkohol helt. Det lockar faktiskt inte alls, inte efter den där helgen, och då drack jag knappt något alls. Det räckte med att se alla andra.

Nu är ju bara frågan hur fan man ska klara av studentkryssningen, för jag kommer inte kunna gå all in, jag kommer inte kunna dricka mycket alls pga att jag haft körtelfeber i ca två veckor nu. Så tyvärr så känns inte den kryssningen lockande alls för tillfället... hoppas att det vänder.

Hur som helst lovies, direkt när jag kom hem från Vemdalen frågade mamma hur det var med mig, vi tog tempen och den visade hög feber, precis som jag trodde (just då tänkte jag "inte konstigt att jag mådde åt helvete dåligt i vemdalen, jag har haft feber helat tiden"). Sedan på morgonen efter började jag få riktigt ont i halsen, febern stigde. Mamma ringde HC och de sa att vi skulle vänta ett par dagar med att komma in och ta prover, för om det skulle vara halsfluss (eller liknande) som jag drabbats av så skulle inte det visas på proverna så tidigt. Men på Onsdagen så åkte vi in till HC då min hals fortfarande var hemsk och febern hög som fan, hade 39,9 grader vid detta laget och jag har 36,2 i vanliga fall. Kan ni fatta hur dåligt jag mådde där i väntrummet eller? Och SÅKLART så slutade det med att vi var på HC i 2,5 timmar:) Precis det man behöver när man har skyhögfeber och bara vill ligga hemma och grina.

Anyways så tog de prover på både mig och mamma (mamma var också sjuk samtidigt som mig tack och lov, för jag hade aldrig kunnat tagit hand om mig själv när jag var sådär sjuk och eftersom jag numera tydligen är vuxen så kan hon inte direkt vabba när jag är sjuk haha). Mammas test resultat visade att hon hade halsfluss (stackarn) och mina resultat visade körtelfeber... började nästan grina där och då när dom sa det till mig då jag visste vad det skulle innebära med ridningen. (Får inte rida på minst en månad efter jag blivit frisk..kul). Det var ju i alla fall som det var. vi åkte till apoteket, hämtade ut medicin och sedan åkte vi hem. Det kändes ju även sådär asbra att doktorn skrev ut extra starka alvedon som jag skulle ta två tabletter av tre gånger om dagen, det gjorde jag i en och en halv dag, tills min kropp sa ifrån, spydde upp det hela tiden och mådde såååååå dåligt! Och då läser mamma att man inte ska äta alvedon när man har körtelfeber. :) Inte konstigt att kroppen reagerade sådär på de jävla tabletterna då.

Nu har det i alla fall gått över en vecka med körtelfeber, förra veckan var den renaste helvetesveckan. Jag har aldrig någonsin mått så dåligt som jag har mått nu. Jag skulle inte önska denna sjukdom på min värsta fiende. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö flera gånger. Det var verkligen runt utav hemskt hörni. Men nu idag har jag bara liiiite ont i halsen, börjar få tillbaka matlusten (även fast citron vatten fortfarande är det som lockar mest) och jag har ingen feber. Det enda som känns är att jag känner mig svag i kroppen. Är ett benrangel för jag har inte ätit på över en vecka nu. Men jag ska sakta men säkert få upp styrkan igen ska ni se.

Har någon av er haft körtelfeber? Och har någon av er haft körtelfeber och som är hästtjej? Skriv i sådana fall i kommentarerna, för jag vill veta mer från er. Har massvis med frågor. Kram.Likes

Comments

🌸 MIN FRAMTIDA MORGON/KVÄLLSRUTIN 🌸

I förrgår så fick jag hem ett väldigt fint litet paket med några produkter från Mary Kay. Jag beställde hem de produkter som ni var mest intresserade av och jag har redan hunnit prova de flesta! Den produkt som jag är mest exalterad över att berätta för er om är Mary Kays Skinvigorate Cleansing Brush samt de hudvårdsprodukter som jag börjat använda tillsammans med den. Jag ser och känner redan efter TVÅ användningar STOR skillnad på min hy. Den känns otroligt fräsch och framför allt LEN. Majoriteten av de små pormaskar som jag stört mig på i pannan och på kindknotorna är borta efter endast två användningar. Jag är helt blown away. Jag har alltid vetat att Mary Kay har otroliga produkter och just denna borste har fått så mycket bra sagt om sig, men att jag skulle märka, se och känns sådan här stor skillnad så fort trodde jag däremot inte! 😍 HELT FANTASTISKT!!

🌸 SÅHÄR GÖR MAN - STEP BY STEP 🌸

Det man börjar med är tvätta rent ansiktet med tvål/rengöring och vatten. När man gjort det så låter man ansiktet vara fruktigt. Därefter tar man på Mary Kays 3-in-1 Cleanser och smörjer ut det i panna, kinder, haka och näsa.


Därefter börjar du använda borsten. Ta på den hastighet som känns bäst för dig. Bränns det väldigt mycket i huden när du har den snabba effekten så kan det vara idé att ha den lugna hastigheten. Gör cirkulära rörelser på kinderna, näsan, pannan och hakan. 15 sekunder på varje område är en lagom tid.


När du använt klart borsten så sköljer du ansiktet med vanligt kranvatten och torkar därefter med en mjuk handduk. Därefter smörjer du in dig med MK serumet i de områden som du använt borsten.


Sluta till sist hela processen med att skölja av borsten med vatten och sätt tillbaka allt i kartongen så det förvaras säkert ❤️

Likes

Comments


🌸 INGREDIENSER 🌸

Jordgubbar 🍓
Hallon
Mango
( FRYSTA )

Mjölk 🥛
Mild vanilj yoghurt

💕 TOPPING 💕
Blåbär
Kokos
Hallon


🌸 GÖR SÅHÄR 🌸
Börja med ta fram din mixer. Häll upp ca 5 st frysta jordgubbar, sedan en 1,5 dl hallon, 1dl mango och häll till sist på 2 dl mild vanilj yoghurt och 1 dl mjölk. Mixtra ihop samtliga ingredienser. Häll upp i en skål och toppa sedan med blåbär, kokos och hallon. Det går givetvis att ha på precis vad du själv vill. Det är bara att använda fantasin. Lycka till!

Likes

Comments


Har ni sett filmen
Thelma & Louise ? Om ni inte har gjort det så GÖR DET. Det är en riktig klassiker och den har allt man kan älska i en film, spänning, kärlek, vänskap, resor, äventyr, mord.. ja ni ser ju, allt. Men om ni har sett den så vet ni även att denna film även har ännu en väldigt fin gestaltning i sig och det är ju ingen mindre än unga Brad Pitt. Vilket är en blessing för allas ögon skulle jag tro. Han är bara 25 år i denna film. Jag säger bara WOWEEE. 🙌🏻

Likes

Comments