Vaccinkritikerna 

Hej! Hur är läget?

Jag har på senare tid upptäckt att vaccinfrågan är ett känsligare ämne än vad jag först trott. Jag har växt upp med att själv bli vaccinerad, och även dem i min närhet har blivit vaccinerade, därför har det varit det normala i min värld. De senaste veckorna har jag mött massor av människor som varit kritiska, rädda, eller bara motståndare till vaccin. Mer specifikt vaccinet mot den rådande covid-19. Detta motstånd, eller kanske rädsla som vissa vill kalla det, har väckt mycket olika känslor inom mig. Hur ska man bemöta folk med andra åsikter, andra känslor, annan ”fakta”? Vad tycker ni? Hur gör ni? Hur resonerar ni?

Jag har sett dokumentären Dokument innnifrån: Vaccinkrigarna, på SVT play. Den släpptes i december 2020 och är i tre delar. Jag länkar den HÄR.

Jag tycker det är en jätteviktig dokumentär som man borde se i ren allmänbildning. Hoppas ni klickar in och ger den en chans!


Min personliga åsikt ang allt detta är en typisk Greta Thunberg-fras: Vi måste lyssna på forskarna. På dem som forskat ett helt liv och som utbildat sig på universitet. Vi måste lyssna på studier, forskning och år av letande efter svar. Jag, och de flesta andra är inte utbildade, men det finns dem som är det.

Jag förstår att det är en oro och en rädsla som ofta ligger i grunden till olika teorier och åsikter, (som ibland gått helt ur kontroll), för det är ingen av oss som tycker hela denna pandemiupplevelse som är särskilt pleasent... Men det känns ändå som att vi alla har ett ansvar att vara så källkritiska vi bara kan just nu.

Tja, det finns en del att säga, tycka och tänka om detta ämne som verkligen är på tapeten nu, så låt oss då göra det. Men se gärna denna dokumentär först ;)


Gillar