Malaga

Min syster drog just iväg med sin gigantiska väska till sin pojkvän för att i natt dra iväg till Kreta. Känner mig rätt avundsjuk men det är okej, jag var ju ändå i Malaga i början av sommaren. Så har ändå fått min dos av utlandet i år. Jag åkte dit med min spanskaklass och två lärare. I had a blast och fick både sol och hav så ska inte klaga. Men det kan ju knappast bli för mycket av det eller hur?
Här kommer iallafall lite härliga bilder från resan:

Åh saknar verkligen dessa dagar. En vecka innan avslutningen så var ju rätt najs att få som en extra vecka lov. Mitt nog roligaste/läskigaste minne från den resan var nog när vi fick ett uppdrag av vår lärare att leta rätt på en bar med hjälp av att fråga folk om vägbeskrivning. Jag och Elin utsåg vårt byte, en ung kille som stod vid en gata med uteserveringar. Observera att detta var ca 12 på natten, då när de flesta spanjorer är ute och festar/äter/umgås. Iaf så går jag fram till honom och säger: ¿Sabes dónde esta el bar treinta y tanto? Typ... Min spanska är inte på topp... Killen kisar och granskar oss med en obehaglig blick och ställer sig så nära mig att jag kan känna hans andedräkt i ansiktet när han svarar något jag inte kommer ihåg. Blir lite rädd och backar. Killen sa att han och hans kompis skulle visa oss dit och plötsligt hade vi två privata guider. Jag var skeptisk om vi skulle följa med dessa två, de skulle säkert leda in oss på en mörk bakgata... Elin var glad och naiv så vi hakade bara på. Jag fnittrade som besatt av nervositet och pratade oavbrutet på svenska med Elin när vi gick och gick och kom längre bort från resten av vår klass. Jag förberedde oss mentalt över att vi kan behöva springa för livet om det här går fel. Elin viftar bara bort allt och säger att hon och hennes muskler försvarar oss (typiskt henne haha) och hon tränger sig emellan de två killarna för att prata?? Jag väser ELlN men hon kommer inte tillbaka till mig. De frågade oss massor av frågor om var vi var ifrån och varför vi var här och jag är tydlig med att svara att vi är på studieresa med läääärareee som väntar. När jag inte längre är säker på att jag hittar tillbaka så stannar de och pratar med någon annan och säger att baren är stängd. Jag tackar så mycket för hjälpen och tar Elin och går innan de skulle erbjuda något annat. Skrattade så jag kved på vägen tillbaka. Kanske av lättnad, minns inte riktigt. Nästa kväll kom samma kille upp till mig och ville dela ut lappar med festerbjudanden. Jag bara tittade på honom med händerna i fickorna och sa ingenting. Några sekunder senare insåg han att vi träffats och då log han och såg skamsen ut. Varför vet jag inte.
Aja det var en av många konstiga historier från den resan. Jag hoppas att vi i Malagagänget får åka till någon mer stad i Spanien i framtiden. Det ägde.

Bex

Gillar