Filmtips till er

Hej fina ❤️

Tänkte dela med mig av lite filmtips. Tittade mycket på film förut men har på sista tiden varken haft tid eller ork, det har ju varit sommar och då sitter man hellre i solen än att sitta inne och titta på film. Men nu börjar det ju trots allt bli lite höst, vilket är TV, film och serier-perioden.

Danish girl

Filmen är baserad på en verklig händelse, Einar Wegener som genomgår världens första könskorrigering. Jag kan lugnt säga att det är en av de bästa filmerna jag sett, älskar ju drama trots allt. Ger den 9,5/10 lätt. Nog för att pmsen kanske spökade lite men tårarna forsade ju ett bra tag haha...


Funny games -2007

En thriller som min farbror tipsade mig och min syster att se, vilket vi gjorde med en gång. Enligt mig är sånna här filmer som spelar med ens psyke ännu läskigare än en vanlig skräckis. Om handlingen kan man väl bara säga så att två underliga pojkar kommer för att låna några ägg vilket blev början till en hemsk natt.


Ex machina

Var ett tag sen jag såg den här filmen faktiskt, men minns att jag tyckte om den mycket. Duktiga Alicia Vikander är ju i huvudrollen så dålig är den verkligen inte! Den är ju lite sci-fi, vilket jag har svårt för, men trots det tyckte jag mycket om den här filmen. Handlad kort och gott om en slags annorlunda relation mellan människa och teknik.


The lobster

Vet inte egentligen om detta är något riktigt tips, för om jag skulle beskriva den här filmen i ett ord blir det nog: konstig. Hade tråkigt en dag för några månader sen och tog första bästa film jag hittade på, vilket blev den här. Kan inte säga att den var direkt dålig, eftersom att jag fortfarande har den i tankarna, men annorlunda var den ju verkligen... Den handlar ett samhälle där singlar har 45 dagar på sig att hitta en partner, och om de misslyckas blir de omgjorda till ett djur. Värt att kika på för er som har ett öppet sinne ;)


Bex

Gillar