I fredagskväll tvingade jag med mig min sambo på bio. På en film som inte handlade om superhjältar, brukar annars vara den genren som vi ser på bio. Nej, denna gången blev det filmen Livet Efter Dig.

Jag har läst boken sedan tidigare, och älskat det. Jag håller även på just nu att läsa uppföljaren, vilket jag kan säga inte är i samma klass som Livet efter dig.

Men, tillbaka till filmen. Jag älskade filmen. Och jag grät. Höll mycket tillbaka, annars skulle jag nästan brutit ihop. Istället kom det lite tårar, jag och nästan alla andra i salongen. Förutom Martin, mannen som inte kan gråta. Även när det är sorgligt och folk dör och kärleken inte räcker till.

Dock skulle jag nog kalla filmen en hemmafilm, kanske inte värt att se den på bio, men då jag läst boken och sett fram emot filmen ett bra tag så var det givet att se den på bio. Men hemma, där skulle jag mer kunna slappna av, och gråta i några timmar efter filmen. Hehe. Filmen rekommenderas ändå väldigt starkt!


Annars då?

- Orange is the new black är tillbaka. Det är vi lyckliga över.

- Helgen har spenderats i Skåne, med 90-års fest som involverade supergod mat, mycket alkohol och liveband. Dansade en hel del under kvällen, supermysigt och roligt.

- Börjar jobba imorgon. Dags att bli vuxen och gå upp tidigt på morgonarna! Men spännande ändå, börja göra någonting på dagarna och få in pengar. Awesomeness.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Igårkväll kunde jag verkligen inte hitta någonting att kolla på. Ingen ny serie som lät intressant, och jag var inte på humör att komma ikapp med Outlander som jag ligger lite efter i. Så jag började kolla på How to be single. Men den filmen fungerade icke. 20 min gick och sen stängde jag av. 

Sen hittade jag The Dressmaker. Kate Winslet i huvudrollen, som kommer tillbaka till sin hemstad efter vart borta många år och blivit en enastående sömmerska. Hemligheter, kärlek, vänskap och familjerelationer är en stor del av filmen, men filmen är inte lik andra filmer med samma tema. Den är annorlunda, så jag kan helt enkelt bara rekommendera att se den. 

Och jag måste erkänna att denna filmen överraskade mig, på ett bra sätt. Det var drama, komedi, sarkasm, roliga och konstiga karaktärer, kärlek och död. Helt underbar film. Och kläderna. Jösses, så fina klänningar som skapades.

Underbar film, kommer säkerligen se den igen. Men ikväll blir det Silver Linings Playbook tillsammans med min mamma som inte sett den. Perfekt fredagvkäll.

Likes

Comments

​Igår funderade jag på mina drömjobb. Nu när man studerat i fyra år för att bli filmvetare känns det ibland att jag valde fel utbildning. Vad får man för jobb? Vem vill anställa mig? 

Jag ångrar dock inte att jag valde min utbildning och flyttade till Halmstad. Om jag inte gjort det skulle jag aldrig träffat vänner för livet, eller träffat den bästa människan som jag även kallar min sambo. 

Ibland funderar man dock hur det skulle blivit om jag exempelvis stannade kvar, eller valde en annan utbildning. Vad skulle jag göra då? Vad skulle jag jobba med? Skulle jag vara lycklig? 

Men, tillbaka till drömjobben. 

- Filmpedagog. Åhh, detta yrke fick jag i kontakt med under min praktik. Jobba i skolor för att använda filmen som ett pedagogiskt medel. Det skulle vara underbart att jobba med detta, dock har jag fel utbildning. Men det finns hopp, eller. Njaej. I Storvik finns en utbildning på ett år. Känner dock inte så stor lust att studera igen nu direkt efter examen, eller att flytta till Storvik. 

- Jobba inom visning av film. Alla måste få ta del av filmens värld. Och kunna se på film. Kanske öppna ett cafe där film och tv-serier är i fokus? Kanske skulle skapa ett problem med rättigheter om visningen. Men man kan alltid drömma. 

- Film, film, film. Det finns många olika yrken inom filmen. Det gäller bara att hitta dem och söka. Hoppas på det bästa. Men just nu är sommaren här. Sommarkurs i sommar. Ledig med sambon. Fullt upp nästan varje helg. 

Jag kommer klara mig. Och någon gång kommer jag nog få mitt drömjobb. Vem vet? 


Likes

Comments

#moregalavant

Inga tårar. Men serien är slut. Jag lever på hoppet med att Netflix eller Hulu köper in serien och gör mer avsnitt. Jag måste veta hur det blir med Tad Cooper. 

Likes

Comments

Jag har aldrig varit bra på att blogga. Eller skriva överhuvudtaget. Vem vill egentligen läsa det jag skriver? Det jag tycker om  saker som är värda att nämnas eller tyckas till om. Jag vet inte.

Men ändå sitter jag här, nyexaminerad filmvetare utan jobb. Ironin där.

Därför behöver jag nu en hobby. Och jag hatar att träna, samt andra saker som kan kallas som en hobby. Det jag gillar är film och tv-serier. Och smink, kläder, inredning, choklad. Vanliga saker.

Men, tillbaka till denna bloggen. Jag tänker börja med att skriva om mitt nya tv-serie kärleksintresse. Galavant!

Jag är frälst. Musikal-komedi med underbara karaktärer och sarkasm och sångnummer som bara sjungs ut utan anledning och med en speciell hint till Game Of Thrones. Jag älskar Galavant.

Finns endast 2 säsonger av denna serie, jag har nyss börjat på andra säsongen. Kanske kommer gråta när serien är slut. Skulle inte förvåna mig, men jag återkommer om det.

​OMG OMG OMG! 

Jag älskar denna tv-serien. <3

Likes

Comments