Mitt i natten. Full i tankar. Jag är snart 20 år & jag tror jag är inne i någon typ av 20 årskris. Jag vet inte vem jag är eller vad jag vill.

Folk i min närhet säger "men Emma, typ ingen vet vem de är eller vad de vill när de är 20 år". Det är nog för att trösta mig. Men jag vill inte vara som andra och jag vill inte bli jämförd med andra. Jag är bara jag, ingen annan.

Jag går runt & tänker på vad jag vill i livet. För att lista ut vem jag är är alldeles för svårt, det har jag ingen aning om. Jag har kommit fram till att jag älskar att jobba, jobba är nog min passion i livet. Mitt nuvarande jobb är inte min passion. Men att jobba är det jag älskar. Kan den skillnaden förstås?

Jag älskar att vara effektiv, se saker bli gjorda, vara fokuserad. Svettas & gråta för att nå målet. Jag älskar känslan av att inte ge upp, jag älskar känslan när jag kämpar för det jag vill ha. & ett bra jobb, är något jag verkligen vill göra. & en dag även ha.

20 årskris kanske är bra, man kommer på nya saker om sig själv. Men det är svårt också, idag var en jobbig dag pga detta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, livet efter studenten? Man fick höra när man skulle ta studenten att man efteråt skulle vara helt fri. Helt fri vet jag inte om jag är - trots att jag har tagit studenten nu i juni.

Att vara fri är väl en definitionsfråga men för mig är det att du kan göra vad du vill, utan att någon annan riktigt påverkas förutom du själv. Att göra vad man vill innebär också i många fall att man behöver pengar. Pengar finns inte alltid för en nybliven student som inte har gått en
Yrkesförberedande linje på gymnasiet eller då fått ett jobb på annat sätt direkt efter avslutade studier.

Friheten kanske börjar senare i år, i vinter kanske när man kunnat spara pengar & antagligen fått en lite större lön på sitt jobb som inte bara är ett extrajobb. Men jag tycker inte att man ska säga till studenter att de är helt fria efter avslutade studier på gymnasiet. Sitt eget liv påverkas av mycket olika saker & det kan vara svårt att göra exakt det man vill. Säg hellre - nu har du tagit studenten, du är ett steg närmare friheten. Att känna sig fri är en process för många, då det är mycket mer som ingår än att bara göra precis vad man vill.

Likes

Comments

Idag i skolan när jag satt och skrev en uppgift Naturkunskap som bland annat handlade om stress kollade jag upp hur många som känner stress idag. Jag sökte och kom in på en artikel där Folkhälsoinstitutet hade gjorde en undersökning. Och herregud alltså, 54% av alla unga tjejer i Sverige idag får psykosomatiska besvär på grund av stress i skolan, med jobb efter skolan och känner att de måste vara unika och "stå ut" i samhället. MER ÄN HÄLFTEN. Det är helt sjukt och det fick mig att tänka på en intervju jag kollade på igår hos Malou efter 10. En kvinna var knarkare men utbildade sig till jurist på universitetet i Lund. Inför tentorna tog hon amfetamin för att kunna plugga flera dagar i rad, detta var en kvinna, inte en ung tjej.

Det skulle inte förvåna mig om det är så att 20-30 år fram i tiden att gymnasieelever tog liknande preparat för att kunna plugga. Det handlar om en konstant stress och press och att alltid ligga i framkant, även i en ung ålder. Detta med tanke på att 1985 var det närmare 25% av unga tjejer i Sverige som kände av dessa problem. Det går oerhört snabbt och vårt samhälle visar inte att detta kommer saktas ner.


Jag, född 1998 känner inte till något annat än prestera och hela tiden ligga i. Att "leva lugnt och harmoniskt, bara finnas som en människa" är ingenting jag känner till eller vet hur det är.

Likes

Comments

Började denna dag med en sovmorgon! Sitter nu i soffan med täcket & dricker oboy, föredrar nästan alltid choklad framför kaffe. Idag är det skola som gäller & ikväll ska jag & Amanda laga middag! Nu ska jag köra lite träning, duscha & sen försöka gå igenom lite inför HP imorn! Spännande.

Likes

Comments

Ibland känner jag en sån oerhörd saknad. Det känns som en ihålig känsla i hjärtat. Jag saknar någon. Jag har saknat någon sen i lördags kväll, då började jag känna den dr ihåliga känslan. Det är när jag träffar personen eller får bekräftat att hen vet att jag finns som saknads-känslan avtar. Men det gör så ont att sakna någon. Jag vill inte sakna någon, för det känns som att jag har varit ifrån någon alldeles för länge. Någon som jag inte vill vara ifrån. Ville jag vara ifrån någon skulle jag känt en bra känsla. Men nu när jag känner en sån saknad gör det så himla ont i mig. Saknads-känslan tar över mig helt och hållet, andra känslor finns knappt.


Likes

Comments

Just nu sitter jag och min syster vid köksbordet och skriver på varsin dator. Åh vad jag älskar detta. Det är lite av min dröm när jag bli stor. Att sitta vid ett stort bord med mina arbetskamrater och jobba. Det är en speciell känsla.

Det händer en hel del, några av mina arbetskamrater från Princess har sagt upp sig och det gör mig lite småledsen. Vi var ett fantastiskt lag och jag är så tacksam att jag fick en fantastisk tid med dom. För min egen del ska jag ge det något arbetspass till innan jag bestämmer mig.

Annars är det snart jullov, och ikväll ska jag ut och dansa med mina vänner. På lördag är det ju julafton, bara jag som inte köpt någon julklapp alls? Haha, planerar att köpa dom på fredag ;). Men på lördag hoppas jag kunna övningsköra med pappa, älskar det!


Likes

Comments

Livet handlar nog om till störst del att leva upp till sina föräldrars, lärares (skoluppgifters betygsmatris), chefers & samhällets krav. När jag får beröm känner jag ingen ångest. Jag känner att jag lever efter att nått upp till & klarat dom där kraven. Dopaminet flödar från bröstet ut i kroppen & det känns som att jag flyger på moln. Jag älskar den känslan.

Jag vill skapa egna krav, så att jag hela tiden återgår till min egna lycka & min egen målsättning. Det är nog en av mina drömmar.Likes

Comments

Avslutade dagen med en kaffe från Starbucks innan jag åkte hem! Det behövdes vill jag lova, är så trött på eftermiddagarna nu för tiden. Igår var jag desperat efter kaffe när jag kom hem hahah. Kolla var fint Kungsgatan är!

Likes

Comments

Sitter i ena soffan med min syster i andra och har mysiga ljus på bordet mitt i vintermörkret. Försöker knåpa ihop nått till mitt gymnasiearbete på inledningen men det är svårt. Behöver typ nån som sitter bredvid mig och säger exakt vad jag ska skriva haha. Idag vann Trump(eten) valet i USA, det är en mörk dag. Vi gick verkligen från Obama till Trump på 1 dygn, från awesome till skit på rekordtid. Och att Putin hoppas på samarbete med Trump.. Katastrof, det skrämmer mig. Och sen vädret?? Det kommer smälta bort kind of typ imorn, men fan alltså jag kom inte ens ut från porten? AAAHHH Stockholms stad måste nog bli mer effektiva när det kommer till plogningen. Men jag är i alla fall glad att jag bara har snön att klaga på, skönt att man inte bor i USA hahah ;) Min bästa vän sa idag "tänk den som fyller år idag, omöjligt att vara glad" hahahah.


Likes

Comments