Min själ är lik min kropp, helt full av ärr

Vill varna för att det kan bli ett långt inlägg och att det är trigger warning på detta

Ni som följer mig på instagram (emofjortis) vet redan om detta. Men nu tänkte jag ta och skriva ut en hemlighet. En dum grej jag har gjort mot mig själv.

Ni vet att jag ofta har tröja på mig i mina videos, på mina bilder o.s.v. Jag visar sällan min armar. Varför?Jo för att jag har ärr på min armar. Ärr som jag har gjort själv. Jag har skadat mig själv med flit. Jag har/haft ett skadebeteende.
Jag har inte vetat hur jag ska hantera min ångest. Jag visste inget annat sätt att hantera det på. Jag visste inte bättre. För mig var det att ta rakbladet mot min armar ett sätt att hantera ångesten på. Att se blodet rinna ner, det kändes bra för stunden. Men så mådde jag lika dåligt igen. Jag visste inget annat sätt hantera min ångest på, det blev allt mer oftare och djupare.
Det sjuka är att det kändes bra att ta det där rakbladet mot armen & se blodet komma fram. Det är sjukt att jag tyckte att det kändes bra. Men även om jag visste att det inte var ett bra sätt och att det bara "hjälpte" för stunden så kunde jag inte sluta. Jag var fast! Fast i en mörk värld, med massa demoner, röster & ångest.

Mina vänner visste om detta. Dom såg vad jag gjorde mot mig själv. Jag vet inte hur måna gånger dom har försökt pratat med mig. Hur många gånger jag bara har skämtat bort allt. Hur många gånger jag sagt att jag aldrig ska göra så mot mig själv, för att sedan komma med nya ärr. Hur många gånger jag har gjort min vänner oroliga.
Jag vet inte hur många gånger jag har varit svin mot dom p.g.a av att jag inte visset hur jag skulle hantera min ångest på. Och jag förstår inte hur dom stod ut. Att dom stannade kvar som min vänner, trotts att jag inte alla gånger förtjänade deras stöd. Att dom fortfarande är mina vänner. Jag är så tacksam för att ni har stått ut ❤

Detta var inget som jag sa till min mamma. Jag gick med tröja under alla sommar. Jag hittade på ursäkt för att slippa gå ut. Att inte sola eller bada.Jag hade alltid töja på mig. Folk ifrågasatte ju varför jag hade tröja på mig bär det var 20+ ut. Men då hittade jag bara på en dålig förklaring.

Jag försökte prata med vuxna människor. Men ingen av fattade. Ingen förstod. Dom jag pratade gjorde bara allt mycket värre för mig. Därför hatade jag när folk sa " ska du inte försöka prata med någon" NEJ! Jag har försökt! Jag har föröskt pratat många gånger. Men ingen har lyssnat på mig. Så till slut slutade jag att prata med folk. Jag pratade knappt med min vänner. Jag sa bara att jag når toppen för att slippa göra som oroliga.

Men... För någon vecka sedan när jag satt hemma hos en kompis. Så tog jag mod till mig & ringde upp min mamma och berättade att ja har ärr på mina armar.
Och vet ni vad min mamma säger "Jag vet det Marina, jag vet att du mår dåligt" Min mamma förstod <3 Och för mig var det en lättnad att jag berättade för min mamma. För nu slipper jag gömma mig. Nu slipper ja ha tröja under sommaren. Nu kan jag ha linne på mig här hemma.

Dock har jag tröja på mig en. För mig är det svårt att börja gå i linne bara pang bom! Men jag ska klara det!

Nu ska ni veta att jag har tagit min historia kort.
Nu vet ni min hemlighet.
Nu vet ni vad jag har gjort mot mig själv.

Hoppas inte någon av er börjar eller göra såhär mot er själva. Va rädda om er själva! Ni är för värdefulla för att skada er! Och tro mig... Ni vill inte ha ärr för resten av livet.

Ta hand om er 💓!!!!TRIGGER WARNING!!!!


Gillar

Kommentarer

matildalin
matildalin,
Du är så sjukt stark, du kommer klara dig genom detta jag lovar!
nouw.com/matildalin
Melinda
,
Starkare
Melinda
,
Vill inte att du ska ha ångest och skada dig själv vill så gärna hjälpa dig finns här
josefinenozad
josefinenozad,
Du är starkare än du tror tjejen jag har följt dig länge på både Youtube och bloggen och du är otroligt stark som fortfarande lever kolla vad långt du har kommit ❤ du är grym tjejen
nouw.com/josefinenozad
Anonym
,
Marina, du borde definitivt inte lägga upp såna bilder på nätet. Det kan trigga så in i bomben även om du skriver TW. Om man vill kolla på dina andra inlägg så måste man gå förbi det här inlägget, modigt att skriva och berätta men du borde inte ha bilderna med.

Prenumerera