Blyghet kan vara högkänslighet

"Ett av fem barn anses vara ”högkänsligt”. Det är ett medfött personlighetsdrag som kan vara både en tillgång och en nackdel i livet. Känsligheten kan ta sig många uttryck, men ett vanligt kännetecken är att barnen upplevs som lite tröga i starten. I stället för att kasta sig in i leken står de vid sidan av och iakttar."

Läste nyss en artikel om att att blyghet kan vara högkänslighet. Och det förklarar en hel del för mig! Jag har alltid setts som som den där blyga tjejen som inte vågar ett skit! Men när jag läste i artikeln... Shit, det förklarar så mycket! Jag har en stark känsla att jag är en av dom som är högkänslig!

"Många av de här barnen har också en moralisk känslighet som gör att de tidigare än sina jämnåriga tar samhälleliga problem på stort allvar. Eftersom de bearbetar information på ett djupare sätt och funderar mer över konsekvenserna av sitt eget och andras handlande. De kan därför till exempel vilja bli vegetarianer. Barnen kan också påverkas djupt av exempelvis tv-bilder från krigsdrabbade områden"

"– De kan fundera över varför andra inte bryr sig, men det handlar bara om att andra inte är lika observanta på detaljer och sinnesstämningar"

"– Säg inte saker som: Kom igen, var inte så mesig! Högkänsliga barn kan bli förkrossade av tillrättavisningar"

Läs gärna hela artikeln HÄÄÄÄÄR värt att läsa!
👌


Gillar

Kommentarer

Prenumerera