Header

vardag

Riddags, inte nog med det utan - hoppdags😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardag, träning

Står inför några jobbiga beslut just nu. Riktigt, riktigt svåra.. Allt blir så mörkt när man har sånnahär tankar. Kan inte gå in specifik på vad men klart är det om ridsporten .

Igår skuttade vi lite, det gick sådär. Tanken var att ha bra flyt osv men jag själv kunde inte riktigt rida. Hade ingen känsla överhuvudtaget och red som en kratta. Skitdag för mig. Nöten var dock duktig ändå.

Syrran hoppade även med Igge som gick super! Hoppade lite över 110 faktiskt. Film finns på insta; @teamthorshowjumping

Likes

Comments

vardag

Bestämde mig för att inte åka på p&j i söndags. Känner att jag behöver mer träning och vi måste bli liiiite säkrare. Så denna helgen som kommer ska vi iväg istället☺️

Har tyvärr åkt på värsta förkylningen & feber.. Så var hemma igår & idag från skolan. Nöten fick vila igår också.. Får hitta på nått för han idag så han får röra på sig. Haataaar att vara sjuk. Blir så otroligt rastlös! Vill hela tiden göra något och ha ett bra tempo. Då mår jag som bäst!

Likes

Comments

träning

Idag vart det hoppning som gällde. Hela teamet (nästan) var där idag. Riktigt bra faktiskt då det är så vi ska jobba ihop. Vår tränare Anielle saknades bara. Får ta en träning snart ihop med syrran.

Iallafall. Testade kimblewick bettet idag, och jag kände faktiskt skillnad! Kände att han lyssnade mer på när jag gjorde en halvhalt, och att jag fick bättre kontakt med han i bettet - alltså att han vågade ta tag i de och hålla ett jämt stöd. Fick han mellan bett och skänkel och visste exakt vart jag hade honom idag. Såå kul!

Hoppade en bana med lite teknik hoppning inblandad, vilket var super bra. Som sagt, kändes hur bra som helst och har verkligen väntat på denna känslan!

Tanken var ju att åka på p&j i helgen, men tankarna har börjat snurra lite. Är det verkligen dags? Med tanke på att innan har det gått lite hur som helst på hemma plan. Kanske behöver man hitta flytet hemma och känna sig trygg på hemmaplan innan man åker iväg? Så att jag inte stressar mig ut. Tänker nog att det vore bättre nästa helg, men vi får helt enkelt se. Ska bolla idéerna lite med min mamma, syrra och tränare först.

Likes

Comments

Förr tänkte jag inte alls på bett, utan bett var vanligt tränsbett och det skulle alla ha liksom. Hade inte en tanke på andra bett utan hade de betten som man skulle ha till hästarna. När jag hade Mackan så började jag dock titta på bett då hon ej trivdes på vanligt bett. Så testade äppelbett, men de va nog de enda. Hittade ju hacket sen & hon gick ju så bra på det så det blev det helt enkelt. Hade mackan när jag var 10-13 Btw.

Nu när jag har Nöten så har synen på bett dock ändrats. Jag har blivit mer intresserad av det och vill hitta det exakta rätta till oss. Dressyren har jag ett super bra på, men hoppningen är fortfarande oklar. Har fått lite tips på att prova kimblewick, många rekommenderade det. Sen även ett annat. Men jag vet inte. Saken är ju den att man måste testa för att veta. Det beror ju från häst till häst. Alla är olika så något som funkar på en annan kanske inte funkar på min.

Jag fick dock tips om att byta bett ofta, vilket nog är väldigt bra. Då lär dom sig inte ett bett och ''tröttnar'' på det och det inte får någon effekt. Så att ha några bett att byta med tror jag är väldigt bra. Så ett tips till er där ute med 😊

Jag ska testa kimblewick, men först ska jag testa att gå tillbaka till det bettet jag hade förut i hoppningen. Hade babypelham. Nu har jag tredelat babypelham istället, och känns som detta är starkare. Men men, lets try and see😊

Babypelham // babypelham tredelat // kimblewick bett

Likes

Comments

Förra, eller förr förra (?), årets fotografering på min fina fina nöt. <3 Som jag älskar denna ponnyn!

​Bilderna tagna av bästa kusin - Linnea Persson. 

Likes

Comments

vardag

Idag började jag dagen med välförtjänt sovmorgon. Varit så aktiva dagar nu så de behövdes.
Red sen ut med Josse och Elin vilket var super kul!

Nu ska jag kolla film och bara chilla, hihihihi

  • Filed under: vardag

Likes

Comments

träning

Senaste dagarna i bild. Varit fullpackat från kl 05/06 till kl 22 varenda dag nu. Skola sen två stall. Det tar tid, men Gud va kul det är. Sååå roligt att ha dagen full planerad och hela tiden göra något, eller ja, med hästarna iallafall. Hade lätt kunnat jobba med hästar från 05-22 varenda dag, hihi.

Nöten tränas på ordentligt just nu. Hoppade idag på första gången på länge, så skuttade ba lågt, men så kul de var! Blir bara lite frustrerad när det Inte blir perfekt, art jag inte rider tillräckligt bra. Han blir otroligt stark och då drar jag mot hinderna vilket man inte ska göra . Så träna träna!
Igår fick jag även äran att hoppa min tränares ponny och det var svin kul! Mycket mer kontroll och lättare att hoppa med. Jätte kul!

Hepp, klockan tikkar, nighty night

Likes

Comments

Bra saker med 2017:

Hade inte jätte många bra saker med 2017,haha. Det var inte vårt år helt enkelt. Gick väldigt dåligt, fram till slutet. Då gick det bättre. Men de bra sakerna var nog Ölandshoppet, där vi tog en fjärdeplacering. Dessutom skaffade syrran häst och jag fick hjälpa till väldigt mycket, både med linas och min tränares hästar.

Mindre dåligt med 2017:

I o med att det var ett piss år för oss så har typ allt varit dåligt. Haha, nej men lite så. Det året vill jag bara glömma . Det gick väldigt neråt för oss. Fram till sommaren gick det bra men efter ölandshoppet gick det lite nerför, sedan upp igen. Vilket kändes bra! De dåliga sakerna var ju alla vägringar, missbedömningar mellan mig och Nöten. Och att vi båda tappade självförtroendet i hoppningen.

Dock är jag nöjd med sista tiden av 2017 då det gick framåt i racerfart! Nöten utvecklades väldigt snabbt och han utvecklas dagligen. Det har känt som vi stått och stampat på samma ställe 2017, men i slutet så gick det väldigt snabbt framåt. Självklart väldigt kul.

Så hoppas på ännu bättre utveckling nu 2018. Detta året kommer bli grymt!

​i onsdags så tränade vi även dressyr för en riktigt duktig dressyrryttare! Kul att få veta hur man ska rida och träna på. Och även höra att man hade fin ponny😍

Likes

Comments

tävling

Jönköping, vilken skit dag. Ingen av rundorna är jag nöjd över. Vi måste ut & hoppa mer, massor mer. För jag förstör, mina tankar, mitt huvud förstör. Lite som en ond cirkel just nu. Han hoppar fantastisk på dem hindrerna jag gör rätt på, men när jag förstör - kaos. No words needed.

Sista tävlingen för detta året dessutom, hade ju hoppats på bättre rundor men men. Nästa år kan inte gå sämre. Så vi satsar på nästa år istället, och hoppas på mycket bättre rundor & resultat. Låt detta året glömmas. Och låt nästa år bli B R A !

Likes

Comments