Regn och rusk

Godmorgon morgon vänner!

Vi drog till ön tidigt i går morse. Planen var att komma iväg vid 8 men jag vet att det aldrig blir den tid vi(jag) säger. Speciellt när det är att komma iväg på morgonen för det är ingen som kommer upp i tid. Jag går upp, fixar frukost och packar mig klar. Men dom andra drar sig och sen när dom är klara så drar dom bara. Men det sista att plocka av frukosten, soppar och allt det det andra små fixet står jag kvar med och blir sist ner i bilen. Varför ar det alltid så.
Igår öste regnet ner och då behövs det regnkläder. Vi måste åka en öppen båt sista biten. Så det rafsade jag ihop åt barnen. Eller barn och barn. Tove är 17 men jo jag curlar fortfarande. Så vi rullade 8,45 från Sollentuna och hann med 10 färjan och var ute på ön vid 10,30. Typ den tiden som vi ätit frukost här ute. Så det kändes skönt. Det regnade inte heller jätte mycket när vi åkte över. Så skönt.

När vi var på Maxi så fyndade tjejerna gamla Julkalendrar på dvd. Tove ville ha Lassemajas detektivbyrå och Linn älskar Trolltider så dom började titta på det på en gång. Jag och Peter fixade med gardinerna. Blev så bra. Har inte riktigt fått till någon bra bild. Vårat matbord är alltid i vägen.

Vet inte riktig vad jag vill göra med det. Slipa/hyvla bort lacken och betsa det mörkt eller måla det vitt eller ljust grått. Funderar även på att byta skiva. Att ta feta bräder och göra en ny bordskiva. Virke finns det ju på ön efter Alfrida och vänner med rätt maskinen har vi. Men det måste ligga och torka en stund inne också. Får suga på karamellen. Får stå ute med bordet så länge. Det är bra så svårt att få finan bilder.


Får ta åt andra håll.

Sen blev det kaffe och jag hade köpt med mig kokosbollar. Dom är ju glutenfria och goda. Tove fick hjälp av farmor att skriva en cv och jag fick mysa framför brasan. Vill verkligen ha en egen. Vi har tittat massor men jag fick nog en liten klump imagen när jag insåg vad skorsten kostade. Bara för att vi behöver en böj så blir det sjukt dyrt. En böj kostar nämligen ca 5000 kr. Så jag njuter lite extra uppe hos svärföräldrarna.

Fixade även lite kvällsmys på dass. Det är ju så mörkt här ute. Vi ska fixa badrummet innebmen luften gick ur i slutet på sommaren och vi hade ingen bygg glädje. Jag målade iallafall väggar och tak vitt. Vi vet att vi ska ha en separett. Men sen ska det väljas matta till golv, hitta någon som kan svetsa kanterna och sen gräva ner kissslangen och koppla den på avloppet. Hur lätt som helst...Just det lite belysning inredning också ska vi komma överens om. Å tro mig vi har inte ofta samma smak.

Det var svårt att få upp värme. Så då blev det till att baka. Ugnen värmer bra. Gjorde en äppelpaj med valnötter. Glutenfri men inte socker fri. Älskar att göra paj. Så enkelt och man kan göras många olika varianter. Brukar ha mandel eller hasselnötter men tänkte att valnötter och äpplen funkar ju riktigt bra ihop.
Sen är det ju roligt att hänga i mitt fina kök.

En riktig härlig höst middag blev det uppe hos svärföräldrarna. Birgitta hade gjort en super god bryta med med möraste köttet jag ätit på länge. Mumms.
Sen blev det Så mycket bättre och god natt!

Nu ska jag snart fixa farsdagsfrukost men Tove har glömt presenten hemma. Tänkte på om jag skulle påminna henne men tänkte att det kommer väll hon ihåg......

Puss på er 💋

Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Åh vad mysigt ni har det ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
Emmysliv
Emmysliv,
Tack😊
Ja det är svårt varje söndag att åka hem🥰
nouw.com/emmysliv
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Kan tänka mig det 🥰
nouw.com/minresatumörmittliv
sweetwords
sweetwords,
Vart åker ni, vilken ö? Samt älskar kaklet
nouw.com/sweetwords
Emmysliv
Emmysliv,
Vi åker till Söderöra. Det är i Stockholms norra skärgård. Utanför Blidö.

så nöjd med Kaklet. vi köpte det på Centro kakel och klinker. Märket är Tonalite Tile.
nouw.com/emmysliv