Header

Balveckan har dragit igång i Borås och jag var på plats och fotograferade min fina kusin Maja och hennes kavaljer Herrman. De två omringade av sina vänner var en fantastiskt vacker syn. Blev lite smått avundsjuk då min egen bal var den bästa någonsin, vill göra det igen! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi är nu i slutspurten av vårt arbete, imorgon är det dags för redovisning! Det har inneburit intensiva dagar med kaffe, öl och sol. Inte helt fel ;) Skyller därav den dåliga uppdateringen på skolan, det funkar alltid :))

Igår var det i vanlig ordning dags för stallet. Vi red utan stigbyglar hela passet och det känns idag kan jag säga. Stackars Anna flög av med bravur och fick snällt sitta och kolla på resten av lektionen. 

Idag blir det antingen Liseberg eller hem till Borås för myskväll innan jag pyser till kusten på fredag em. 

Likes

Comments

​Förra veckan plåtade vi lite för Zasha och det var så kul att äntligen få träffa Sara igen! Vi jobbade ihop för många år sen och sen dess har båda flängt på olika håll så vi har inte setts särskilt ofta. Fjäderörhängena vi fotade är riktigt snygga inför sommarens festivaler!

Likes

Comments

Pants NA-KD / Blouse Provrummet.se / Bag Old / Sandals Nelly

Igår strosade jag runt klädd i sandaler och luftiga plagg. Gick utanför dörren kl 8 på morgonen och redan då var det riktigt varmt ute! Hur härligt? 

Likes

Comments

SÖNDAG! En av veckans bästa dagar om du frågar mig. Älskar att de oftast är kravlösa och att man har en ny vecka att se fram emot.

Igår firade vi Lisa som går i min klass med färgest! 22 år fyllda och världens finaste tjej. Smet förbi invigningen av Backstadge och därefter satte jag mig på bussen hem till Borås. Uppe med tuppen imorse och rev av 4 maskiner tvätt, burgare på jobbet med Nathalie vid lunchtid och sedan sol på Olivias balkong. Nu ska jag och Natha svira om till träningskläder för en pw i det underbara vädret! 

Likes

Comments

Naturell fil eller kvarg med müsli, banan och kiwi, mättande och gott!

Likes

Comments

​Lite snaps från mobilen de senaste dagarna! 

Mina favoritblommor samlade på ett ställe, rosa pioner och kornblå hortensior från Bunches och lyxpasta på Vinci i Borås.

Likes

Comments

Lite bilder från mina 38 kvm.

Tog lite bilder på min lilla lägenhet häromdagen när ljuset flödade in i mängder! Här bor alltså jag i en liten tvåa i centrala Borås. Köpte den för snart 2 år sedan och har inte ångrat mig en sekund. Det charmiga blå köket, takhöjden och de stora fönstren gör den till en riktig liten pärla enligt mig :) 

Likes

Comments

God förmiddag och hej lördag!

Har varit på gymmet och kört ett X-FIT pass med Jolina och snart väntar brännboll med ett gäng härliga vänner! Därefter ska vi fira Benjamin hela natten lång!

Jag har fått lite frågor om vad för utbildning jag går så tänkte att jag kunde dra det lite kort här.

Jag studerar alltså Reklam & Marknadsföring vid yrkeshögskolan Yrgo Göteborg. Skolan har ett nära samarbete med flertalet byråer så som Forsman & Bodenfors, Stendahls, Stylt Trampoli, Valentin & Byhr mfl. Där går jag med ett 30 tal andra elever som studerar till kreatörer med vald inriktning, Art Director eller copywriter. Det är ungefär 50/50 och jag är en av dem som hoppas på att bli copywriter när dessa år är slut.

För att komma in på utbildningen skriver man ett arbetsprov som skickas in till skolan och därefter ska det sållas, ett gäng kallas in för intervju och därefter väntar en tid av ovisshet innan man får mail om man blivit antagen eller inte. Arbetsprovet har ett tema varje ansökningsperiod och när jag sökte in var temat kring näthat. Det handlar i stora drag om att ta fram en kampanj och integrera sociala kanaler i kampanjens utförande. Rent ut sagt skitkul att pilla med hemma!

Utbildningen är 2 år och innehåller även en längre praktikperiod sista året. Under sin LIA kan man vara vart som helst i världen. Skolans studenter har varit i Berlin, Paris, Sidney, New York, Shanghai, Kapstaden mm.

I klassen är vi väldigt blandande åldrar på ett spann mellan 20 och 40 år. Viktigt att nämna är att jag hade INGEN erfarenhet av copy-yrket eller av att arbeta på en byrå, ALLA kan söka! Har du ett brinnande intresse för att skriva och skapa samt för kommunikation och reklam? SÖK!

1 september släpps arbetsprovet på www.yrgo.se och det är bara att ladda ner och ösa på! Våra arbeten vi gör i skolan är alltifrån skarpa case med riktiga kunder till helt fiktiva uppgifter. Det mesta görs i grupper, där både AD- och copy-kunskaper ska framträda, men vi har även en del valbara kurser. Jag som copy kan välja att köra på AD-kursen och vice versa. Våra lärare är branschfolk och det är ett riktigt privilegium att få lära sig av folk som kan komma att bli framtida kollegor.

Jag är supernöjd med mitt val av skola och jag rekommenderar alla som är intresserad av reklam och marknadsföring att söka!

Nedan finner ni 2 exempel på arbeten jag gjort under de valbara kurserna. Dessa är alltså helt påhittade och har inget med företagen i fråga att göra, kan vara viktigt att nämna ;)

Nedan är ett uppslag som ingick i en typografi-kurs som vi hade med vår handledare Christina. Utmaningen var att hantera en längre text, i detta fall ett recept, och placera det tillsammans med bilder och få ihop ett snyggt utförande passande nog för ett uppslag i en Italiensk mat-tidning.

Här är en affisch som vi skulle ta fram under en kurs med copywritern Patrik Spång som arbetar på byrån Ellermore! Uppgiften var att välja ett företag och ta fram en första april-annons. Utmaningen med detta var att skapa något som vid första anblicken inte skriker "aprilskämt". Personerna i fråga som ser affischen ska få något att fundera på. Är det här verkligen på riktigt?

Tänk på att jag INTE är någon AD, jag kämpar med att lära mig programmen så dessa två arbeten är kanske inte perfekta rent AD-mässigt ;)

Likes

Comments

​Igår var en sån där helt underbar dag! Fint väder, två bästa vänner, parkhäng, öl i solen och en surprise-visit av Kungen och Silvia när vi åt lunch utanför skolan. Sara är ÄNTLIGEN hemma efter närmare 4 månader på resande fot och idag är det fredag! Bättre blir det inte.

Likes

Comments

Instagram@emmynyberg

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw